Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

The content was last modified on Jun 24, 2024, 9:48:11 AM

Какво е Bookmate?

Обичаш да четеш и искаш да го правиш навсякъде? Искаш да препрочетеш любимата книга, а нямаш време? Интересуваш се от толкова много автори, но нямаш място у дома за хартиени издания?

Любимите ти книги са на един клик разстояние. С Bookmate избираш между над 1,2 милиона електронни и аудиокниги от цял свят. Ще откриеш заглавия на български, английски, руски, сръбски, турски и други езици.

Свали приложението Bookmate от тук

Четеш дори и офлайн. Запомняш докъде си стигнал, а синхронизацията между устройствата, на които използваш приложението, позволява да преминеш от четене на таблета към твоя смартфон.

Как да активираш Bookmate?

 1. Влез в приложението Yettel.
 2. Активирай услугата в позиция или като допълнителен пакет.
 3. Натисни бутона „Свали Bookmate“, ако не си инсталирал приложението.
 4. Бутонът „Свали Bookmate“ ще те отведе към Google Play Store или iOS App Store, откъдето трябва да свалиш приложението.
 5. След като имаш Bookmate инсталирано, влез в приложението, като избереш опцията „Вход с Yettel".
 6. При влизане в приложението следва да потвърдиш телефонния си номер с кода, който ще получиш с SMS.
 7. Запознай се с общите условия на доставчика на приложението и ги приеми.
 8. Ако имаш съществуващ профил и абонамент в Bookmate, за който плащаш, трябва да прекратиш абонамента преди да започнеш да ползваш услугата през Yettel. Ако не го направиш, ще имаш два различи профила в услугата и ще плащаш за два различни абонамента.

Активирай Bookmate като допълнителен пакет

Тестови период

 • 1 месец

Активация

 • През мобилното приложение Yettel

Активирай Bookmate в позиция към тарифен план

Период без заплащане

 • 6/12/24 месеца

Активация

 • През мобилното приложение Yettel
8.99 лв./мес. 4.60 евро/мес.

*Периодът без заплащане може да бъде 6, 12 или 24 месеца в зависимост от посоченото в договора на Вашата мобилна услуга.

Посочената цена важи при активиране на услугата в позиция след периода без заплащане и важи за мобилни услуги, за които е сключен договор с Yettel след 01.02.2023г. За мобилни услуги, за които последния договор е сключен преди тази дата, може да проверите приложимата цена в условията на договора си или в мобилното ни приложение Yettel App.

Bookmate е услуга за мобилен достъп за четене и слушане на книги, която се предоставя от трето лице - „Bookmate Limited”. Във връзка с това, Yettel не носи отговорност за наличието на приложението или уебсайта, през което се предоставя услугата или на съдържанието в тях.

Потребителят няма право да разпространява и предоставя услугата и съдържанието в нея на трети лица, в това число за каквито и да е търговски или публични цели, както и на търговски или обществени места. Ако не излезеш от Bookmate акаунта си след ползване на услугата през bg.bookmate.com, сесията ти може да продължи до един месец.

Как да получа достъп? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Избираш някой от нашите тарифни планове, които предлагат възможност да ползваш услугата като я активираш в позиция или като допълнителен пакет.

Защо не мога да чета или слушам определени книги? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

По две причини:

 • Тези книги са качени в Bookmate от други потребители, което означава, че те са единствените, които имат достъп до тях. Можеш да качваш книги във формат EPUB или FB2 и да ги четеш безплатно, т.е. да използваш Bookmate като приложение за четене на книги.

 • Договорът на Bookmate с притежателя на авторските права е изтекъл. След като бъде актуализиран, ще можеш отново да ползваш книгата в Bookmate. За да го разбереш навреме, натисни бутона „Искам да чета“.

Как се появяват книгите на Bookmate? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Bookmate има договори с автори и издатели. Ако си автор или притежател на авторски права, можеш да публикуваш в приложението. За да направиш това, посети линка: publisher.bookmate.com, да се регистрираш за Bookmate Publisher и да последваш инструкциите.

На колко устройства мога да ползвам услугата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

С един абонамент можеш да инсталираш Bookmate на 3 различни устройства. Офлайн можеш да ползваш услугата едновременно на трите устройства. Ако ползваш услугата онлайн, можеш да четеш или слушаш книги само на едно устройство едновременно. Ако отвориш книга или аудиокнига на четвърто устройство, устройството, което първо си използвал за регистрация в Bookmate, автоматично ще бъде премахнат от списъка с устройства с разрешение за достъп до него. За да разрешиш или деактивираш достъпа, отиваш в секцията „Моите устройства“ в настройките на твоя профил. Тези ограничения не се прилагат за безплатни книги, аудиокниги, подкасти и книги, които сам си качил. Тези книги могат да бъдат четени или слушани на произволен брой смартфони или таблети.

От кога започват да текат месеците, през които мога да ползвам услугата в позиция без допълнително заплащане? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

От датата на подписване на договора за тарифен план.

От къде мога да сваля мобилното приложение? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
Как да чета или слушам книги офлайн? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Офлайн можеш да четеш книги, които си изтеглил. За да изтеглиш книга, отиваш на страницата ѝ и избираш от трите точки в годния десен ъгъл „Изтегляне“. Не затваряш Bookmate, докато книгата не бъде запазена в паметта на твоето устройство. Това обикновено отнема няколко секунди. Винаги можеш да изтриеш запазени книги. За да направиш това, отиваш на страницата на книгата, избираш от трите точки в горния десен ъгъл „Премахване на изтеглянето“.

Мога ли по всяко време да прекратя ползването на допълнителен пакет или позиция, които предоставят достъп до услугата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, през приложението Yettel можеш по всяко време да спреш подновяването на допълнителния пакет или да премахнеш услугата от позиция.

Как мога да тествам услугата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако планът ти включва достъп до позиции за дигитални услуги, можеш да активираш услугата в свободна такава, а ако нямаш свободна позиция, можеш да я активираш като допълнителен пакет. Ако услугата е активирана в позиция, я ползваш без допълнително заплащане за определен период, в зависимост от абонаментния ти план. Ако решиш да я активираш като допълнителен пакет и никога преди това не си я ползвал (в позиция или като допълнителен пакет), първият ти месец ще е безплатен, за да можеш да прецениш дали ти харесва. След изтичане на тестовия период, за услугата се начислява стандартен месечен абонамент за допълнителния пакет според обявената по-горе цена.

Какво ще се случи с книгите ми, след като изтече абонаментът ми? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Всички твои книги, както и всички цитати и впечатления, ще бъдат запазени. Но няма да можеш да ги четеш или слушаш, докато не платиш абонамента отново. Безплатните книги и подкасти ще бъдат достъпни и след изтичане на абонамента ти.

Платих абонамент, но все още не мога да чета или слушам книги. Какво трябва да направя? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
 1. Увери се, че си влязъл в акаунта, за който си закупил абонамент.

 2. Преинсталирай приложението или синхронизирай библиотеката си. За да направиш това, отиди в секцията „Моите книги“ и прокарай пръст надолу.

Кога спира достъпът ми до услугата, ако я деактивирам през приложението Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако услугата е активирана като допълнителен пакет, прекратяването на достъпа влиза в сила след изтичане на периода за ползване на пакета. Ако услугата е активирана в позиция, деактивирането ѝ в позиция прекратява достъпа до нея веднага.
Деактивация на услугата в позиция, преди да е минал месец от активацията ѝ, ще доведе до заключване на позицията и тя ще бъде означена като „недостъпна позиция“ до изтичане на този срок.

Мога ли да ползвам услугата в чужбина? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Съдържанието на услугата е достъпно в рамките на целия свят за потребители, които временно пътуват извън България.

Мога ли да ползвам достъп до услугата през целия период на договора ми, ако не съм я активирал в позиция по време на периода без допълнително заплащане? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако не си активирал услугата в позиция през периода без допълнително заплащане, можеш да я активираш в позиция и след това, но срещу допълнително месечно заплащане на преференциална цена.

Активирал съм услугата в позиция, но не съм я ползвал през периода без допълнително заплащане. Трябва ли да заплащам допълнително за нея през останалото време от договора ми? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако услугата е активирана в позиция и не я деактивираш при приключването на периода без допълнително заплащане, ще бъдеш допълнително таксуван месечно на преференциална цена, независимо дали си се възползвал от достъпа си до услугата, или не.

Мога ли да споделя данните си за достъп с друг? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не. Услугата е за лично ползване и единствено лицето с предоставен достъп от Yettel трябва да има достъп до тези данни.

Мога ли да свалям съдържание, което да слушам без интернет връзка? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. Услугата позволява да се ползва без достъп до интернет.

Защо не мога да открия приложението в онлайн магазина на моето устройство? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Възможно е устройството или версията на операционната система да не се поддържа от приложението. Друга възможна причина е акаунтът ти да е настроен за държава, където услугата не е достъпна.

Мога ли да променя телефонния номер, с който съм регистриран/а? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, не можеш да промениш телефонния номер за регистрацията си.

На кои устройства мога да използвам Bookmate? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Приложението е достъпно за всички устройства с iOS 8 или по-нова версия и с Android 4.4.2 или по-нова версия. Можеш да четеш книгите и през браузър. Уебсайтът на Bookmate работи най-добре в най-новите версии на Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge и Safari.

Мога ли да използвам Bookmate с електронен четец? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Няма специална версия на приложението, която е адаптирана за електронни четци. Ако твоята електронна книга поддържа възможност за достъп до интернет и операционната система Android, можеш да изтеглиш Bookmate от Google Play Store. Ако приложението не работи добре на твоя четец, опитай да инсталираш по-стара версия.

Летен Петък с Yettel

Свали приложението за достъп до всички услуги

-
-