Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

  • Services
  • Цени за мобилен интернет

Цени за мобилен интернет

Цени за мобилен интернет

Лимит за достъп до мобилен интернет в България yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Тази услуга те защитава от високи сметки, докато ползваш мобилен интернет на територията на страната.

С нея въвеждаме два лимита за използване на мобилен интернет в България:

  • При достигане на 15 лв. с ДДС

  • При достигане на 60 лв. с ДДС

За да те предпазим от нежелано потребление, ние ще ти  изпращаме уведомителни SMS-и с информация за текущото ти потребление.

Услугата Лимит за достъп до мобилен интернет в България ще бъде активирана автоматично на всички клиенти на Yettel, за които използването на мобилен интернет се тарифира според използван обем трафик.

Как работи услугата

При достигане на 1,50 лв., 3,00 лв., 10,00 лв. ще получавате SMS известия.  

Когато достигнеш лимита от 15 лв.,  достъпът ти до мобилен интернет ще бъде ограничен, като ще получиш и инструкции какво да направиш, за да  продължиш да използваш интернет до достигане на следващия лимит от 60 лв. На адрес http://bs.lp.yettel.bg можеш да избереш за продължиш да използваш мобилен интернет в България до следващия лимит от 60 лв.

Ако избереш да продължиш да използваш интернет, ще получиш SMS известия при:

  • Достигане на 30 лв. от потреблението на мобилен интернет.

  • Достигане на 100% от лимита  (достигане на 60 лв. от потреблението на мобилен интернет). В този случай ще бъдеш препратен на адрес http://bs.lp.yettel.bg .

От тази страница може да изберете да:

  • Продължиш да използваш мобилен интернет до края на отчетния период/ календарен месец чрез опцията „Продължи“;

  • Деактивираш изцяло услугата Лимит за достъп до мобилен интернет в България чрез опцията „Деактивирай“.

В случай че не избереш нито една от горните опции, няма да имаш възможността да използваш мобилен интернет до края на отчетния период/ календарен месец след достигане на лимита.

Деактивиране

В случай че решиш да деактивираш изцяло услугата Лимит за достъп до мобилен интернет в България, можеш да надхвърлиш месечния лимит за мобилен интернет над 60 лв. и няма да бъдеш уведомен за това. Също така няма да получаваш уведомителни SMS-и. Можеш да деактивираш изцяло услугата по всяко време по един от следните начини:

Активиране

Ако си деактивирал напълно услугата Лимит за достъп до мобилен интернет в България и решиш, че желаеш отново да я ползваш, можеш да направиш това по всяко време като избереш една от следните възможности:

Допълнителна информация

Лимитът за мобилен интернет е месечен, като за клиентите на абонаментни планове той е за отчетен период, а за потребители на предплатени планове - за календарен месец.

Кредитният лимит, съгласно Общите условия на Yettel, е водещ и в случай че бъде достигнат, достъпът до услугите на Yettel може да бъде ограничен, независимо дали е достигнат кредитният лимит за достъп до мобилен интернет в България.

Клиентите на Yettel, които ползват абонаментен план или допълнителен пакет за мобилен интернет с включени МВ на максимално достижима скорост, не ползват услугата Лимит за достъп до мобилен интернет в България, тъй като те не заплащат цена на МВ според използвания обем трафик.

Ако при достигане на 100% от лимита изберете опцията да продължите ползването на мобилен интернет, задължително трябва да рестартирате мобилното си устройство. В този случай услугата Лимит за достъп до мобилен интернет в България ще ви бъде изключена до края на отчетния период/ календарен месец. Със започването на следващия отчетен период/ календарен месец отново ще получите лимит за услугата в размер на 60 лв. с ДДС.

Стандартната цена на 1 MB според използвания обем трафик е 0,50  лв. с ДДС.

Цени за мобилен интернет yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Считано от 19.04.2018г. се преустановява таксуването по цена за дневен достъп за мобилен интернет (1.20лв за 20МВ за 24 часа).

След тази дата ще се прилага единствено таксуване по цена за МВ за случаите, в които клиентът не ползва мобилен интернет, включен в плана или в допълнителен пакет.

Клиентите, за които се прилага промяната са тези, ползващи абонаментен план за гласови услуги без включен мобилен интернет, които не са променяли условията по плана си от 22 юни 2015г. Същите ще бъдат информирани с SMS.

Цени за мобилен интернет

Цени за мобилен интернет
Цена за 1 MB 0,50 лв.
Таксува се на база обем използван трафик по цена на МВ. Ползването на мобилен интернет се осъществява през 2G/ 3G мрежата на Yettel Целият използван трафик
Лимит за достъп до мобилен интернет в България Лимит от 15 лв. с ДДС
Лимит от 60 лв. с ДДС

Всички цени са с ДДС.

Ползването на мобилен интернет се осъществява през 3G мрежа.

Ако желаете таксуването ви да е спрямо цените за дневен достъп, изпратете SMS с текст START на 1551.

Ако желаете да преминете на таксуване спрямо използвания обем трафик, изпратете SMS с текст STOP на 1551.

Използван обем трафик

  • Подходящ за умерено дневно потребление в рамките на един отчетен период;

  • Защита от натрупване на висока сметка с въведени лимити за потребление.

За всички клиенти, сключили договор с Yettel България след 22 юни 2015, които нямат активен допълнителен пакет за мобилен интернет или избраният от тях абонаментен план няма включени МВ, генерираният трафик се таксува по цени за използван обем трафик.