Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

The content was last modified on Jun 11, 2024, 5:00:29 PM

Всички ние сме българи. Заедно.

Заедно се гордеем с културата, с историята, с географията ни.
Време е за още едно заедно.

Античен театър гр. Пловдив

Български туристически съюз

са пазителите на 100-те национални туристически обекта – най-голямото движение, обединяващо в едно културно-историческото ни наследство. А нас от Yettel ни бива в технологиите. Заедно с тях си казахме – какво би станало ако съберем различното, като историята и модерните технологии, в едно?

Античен театър гр. Пловдив

100-те национални туристически обекта заживяват в телефона ти.

Вече имаш още една възможност да събираш печати от най-хубавите български места - този път дигитално.

Музей "Старинен Несебър"

Талантливи български артисти

създадат нов дигитален каталог и достъпен разказ за историята на всеки един от 100-те обекта. За да научим повече за тях и да можем да запалим децата и близките по миналото ни.

Историко-архитектурен резерват "Сборяново"

Какво ще откриеш в приложението?

Дигитален паспорт

Следи всички твои приключения, за които си събирал дигитални печати и значки

Карта

Открий лесно обект и планирай следващото си приключение

Видео и аудио разкази

Научи повече за обектите като изгледаш анимираните видеа с интересни факти или чуеш аудио историите

Виж тук броя на твоите печати, както и нашите предложения за следващото ти приключение със 100-те национални туристически обекта

1 Открий обект

2 Избери "Добави печат"

3 Позволи на приложението да вземе твоето местоположение

4 Бравоо. Успешно добави твоя дигитален печат

Обектите оживяват

С помощта на талантливи илюстратори създадихме красиви анимирани видеа с интересни факти за някои от най-впечатляващите обекти от културното-историческото или природното богатсво на България. Гледай ги в приложението на Yettel в секцията за 100-те национални туристически обекта

Ягодинска пещера

Ягодинската пещера еднаа от най-дългите в България, с обща дължина над 10 км. Лабиринтите обаче се вият на цели три етажа, от които достъпен за посетители е само най-долният – около километър и двеста метра.

Архитектурно- парков комплекс "Двореца"

Годината е 1921-ва. По това време живописният Балчик е най-южната точка на новите румънски територии. Ексцентричната Мария, внучка на кралица Виктория и братовчедка на последния руски император, не се поколебава и за миг. Тук ще бъде новата й лятна кралска резиденция – и точка. Тя купува парчето крайбрежна ивица от дотогавашния му собственик и през 1925 г. строителството започва.

Казанлъшка гробница

Денят е 19 април 1944-а. Войници копаят бомбоубежище в хълм край Казанлък и внезапно се натъкват на каменна стена. Когато я разбиват, ахват – пред очите им се открива дромос, или простичко – коридор към древно помещение. Оказва се тракийска гробница от III-ти в. пр.н.е. През 1979-а тя ще влезе в историята като първият български обект в списъка на ЮНЕСКО.

Резерват Сребърна

"Сребърна" е обявен за бранище – или птичи резерват – още през 1948 г. Днес вече е признат от ЮНЕСКО за "биосферен парк", тоест за естествено убежище на уникални растения и животни, на което можем да се радваме.

Често задавани въпроси

100 обекта в приложението Yettel

Движението „Опознай България – 100 национални туристически обекта”

Лични данни

100 обекта в приложението Yettel

Ако на обекта има налична табела с QR код, можеш да сканираш кода през меню Дигитален паспорт, бутон „Сканирай код“. Или през страницата на избрания обект от меню Списък с обекти чрез бутон „Добави печат“.

Ако на обекта няма налична табела с QR код, е нужно да отвориш страницата на обекта от меню Списък с обекти и добавиш своя печат чрез бутон „Добави печат“.

Нужно е да позволиш на приложението Yettel да ползва достъп до данни за местоположение и камера.

Табелата е разположена на самия обект – на/след касата или входа.

В случай, че такава не е налична, взимането на дигитален печат се случва през страницата на съответния обект в приложението, чрез натискане на бутон „Добави печат“.

Достъпът до местоположение е нужен, за да установим, че се намираш на обект, включен в списъка на 100-те обекта и за да предотвратим опити за злоупотреби при събирането на дигитални печати. За някои от обектите е нужно и допълнително потвърждение чрез сканиране на табела с QR код, което изисква приложението да използва камерата на устройството ти.

- Увери се, че си разрешил на приложението да достъпва данни за местоположение от Настройките на устройството ти.

- Увери се, че местоположението ти е включено (GPS координатите на устройството ) и че си дал разрешение за достъп до точно местоположение.

- Увери се, че местоположението ти отговаря на обекта, за който опитваш да добавиш дигитален печат. Можеш да провериш точната локация на обекта чрез бутон Упътване в страницата на обекта.

Можеш да докладваш за нередност на конкретен обект през меню Профил, Докладвай нередност. При добавяне на дигитален печат на обект с нечетим код, можеш да въведеш кода ръчно след като сканираш и установим, че кодът не е четим.

В меню Дигитален паспорт можеш да откриеш всички свои събрани дигитални печати в секция Моите печати. В меню Дигитален паспорт ще откриеш и лента, отбелязваща твоя напредък с добавени печати. Всеки от обектите попада в една от 176 групи, които се отброяват с един индикатор при наличие на един печат от група. Ако в една група присъства повече от един обект, всеки следващ добавен печат за обектите от групата след първия се брои за един печат. При добавяне на печати за всички обекти от групата, визуализирания печат се отличава с идентичен печат в страницата на обекта.
Пример: група под номер 1 събира 4 на брой обекта.

Да, услугата 100 обекта в приложението Yettel е отворена за всички потребители, независимо от мобилния оператор. За достъп до приложението е необходимо да се регистрираш със своя имейл и парола след изтеглянето на приложението.

Да, можеш да продължиш да ползваш 100-те обекта като ползваш имейл адреса и паролата на твоя акаунт в приложението.

Да, след изтриване на дигитален паспорт можеш да продължиш да ползваш приложението, използвайки своя Yettel профил.

GPRS (General Packet Radio Service) – 85,6 kbit/s за сваляне и 21,4 kbit/s за качване;
EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) – 236,8 kbit/s за сваляне и 118 kbit/s за качване;
HSPA (High Speed Packet Access) - 21 Mbit/s за сваляне и 5,76 Mbit/s за качване;

Движението „Опознай България – 100 национални туристически обекта”

Ако вече си събрал съответстващ брой печати на някоя от посочените значки, можеш да получиш своята физическа значка в централния офис на БТС на адрес: гр. София, бул. „Васил Левски“ 75.

В приложението ще можеш да следиш своя напредък чрез лентата, обозначаваща събрания брой печати, видима на начален екран.

Да, хартиеният паспорт ще продължи да съществува както досега. Печатите в хартиената версия на паспорта и дигиталните печати ще са равностойни, а за участие в томболата за награда ще могат да се комбинират.

Ако вече си събрал част от своите печати на хартиен носител, можеш да дигитализираш своята книжка в централния офис на БТС на адрес: гр. София, бул. „Васил Левски“ 75

Ако за дигиталния си паспорт си използвал същите данни, като тези от хартиения паспорт, служител на съюза ще дигитализира твоите печати и автоматично ще ги откриеш в твоя дигитален паспорт в приложението Yettel.

Да, колекционирането на марки ще продължи да се осъществява както до момента. Марките ще могат да се закупят от всеки от обектите и ще могат да се поставят в хартиените книжки.

Да, томболата за събраните марки ще продължи да съществува както до момента, без промяна.

Ежегодната томболата на движението ще продължи да съществува без промяна. Всички носители на значки имат право на участие в ежегодната томбола като заявят своето участие в Централния съвет на Българския туристически съюз, който се намира в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Лични данни

Обработката на данни в дигиталната версия на 100-те обекта е съвместна отговорност на Yettel и БТС. Повече информация за разпределение на отговорностите между Yettel и БТС може да намериш в Политика за поверителност на „100 обекта“, която се намира на следната интернет страница: https://www.yettel.bg/bg/privacy

Да, можеш да редактираш имената си по всяко време от меню „Профил“ на услугата 100-те обекта. Ако вече разполагаш с хартиен паспорт, в който си събрал печати, препоръчваме да използваш същите данни, за да може да дигитализираме вече печатите, които си събрал на хартиен носител.

Обработката на данни в дигиталната версия на 100-те обекта е съвместна отговорност на Yettel и БТС. Повече информация за разпределение на отговорностите между Yettel и БТС може да намериш в “Политика за поверителност на 100 обекта“, която се намира на следната интернет страница: https://www.yettel.bg/bg/privacy

Намери 100-те обектa в приложението на Yettel

Достъпно за абонати на всички мобилни оператори