Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

SIM карти

SIM карти

SIM карта и 4G yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да проверите дали вашата SIM карта поддържа 4G, изпратете празно кратко съобщение на номер 144 без допълнително заплащане.

SIM карта 3в1 yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Имаш нов мобилен телефон, който изисква различен размер SIM карта? Предлагаме ти SIM карта 3в1 - нано, микро и стандартна SIM карта в една пластика, които можеш да сменяш по всяко време, лесно и удобно.

С иновативното решение 3в1имаш възможност да ползваш телефона, който харесваш, или да сменяш мобилния си телефон колкото пъти пожелаеш, без да се притесняваш за контактите си.

Смяната на един размер карта с друг е безплатна, не изисква посещение на магазин на Yettel и можеш да я осъществиш сам.

Виж актуалните цени за смяна на SIM карта, според причината, която я налага.

SIM карти yettel.chevronDown yettel.chevronUp

SIM картата представлява чип, който се поставя в мобилния телефон и служи за идентификация на потребителя в мобилна мрежа. Някои нови модели телефони използват умален формат на SIM карта с цел оптимизиране вътрешното пространство на телефона.

SIM е съкращение от Subscriber Identification Module (Модул за идентификация на потребителя) и съхранява данни и пароли, необходими за връзка в GSM или UMTS мобилна мрежа.

Според твоите потребности и предпочитания, можеш да ползваш различни видове SIM карти.

Стандартна SIM карта

Стандартната SIM карта е най-широко разпространена и се използва при повечето модели мобилни телефони и устройства.

Micro SIM карта

Micro SIM картата е предназначена за устройства от ново поколение, поддържащи този стандарт (3G), например iPhone 4/4S и iPad.

Nano SIM карта

Nano SIM картата се ползва в ограничен брой устройства, например iPhone 6.

SIM карта се предлага безплатно на всички нови и клиенти на Yettel на абонаментни или предплатени планове.

Ако желаеш да смениш настоящата си SIM карта с Micro или Nano SIM карта, можеш да направиш това, като подадеш заявление за смяна на SIM карта в магазин от търговската мрежа на Yettel .

Ако си клиент на абонаментен план, подмяната на SIM картата е безплатна при установен дефект.При повреда, кражба/загуба на карта, или блокиран PUK код, цената за подмяна е 9.99лв с ДДС. При подмяна на SIM карта с такава в друг формат, цената е 9.99лв.

Ако желаеш да ползваш Micro или Nano SIM карти с твоя мобилен телефон, може да получиш допълнителна информация от Отдел Обслужване на клиенти на номер 123, както и в търговската мрежа на Yettel.

Защита на SIM картата

Основният метод на защита на SIM картата е PIN (Personal Identification Number) код, съставен от 4 до 8 цифри.Ако го въведеш неправилно 3 пъти, SIM картата се блокира, като може да се разблокира с PUK код (Personal unlocking code), който е записан на задната част на пластиката на SIM картата.

PIN код трябва да въвеждаш при всяко включване на мобилния телефон, освен ако не си променил тази опция от настройките в менюто му.

За да разблокираш SIM карта, след 3 неправилни въвеждания на PIN кода:

1. Въведи PUK1 и натисни „OK”
2. Въведи нов код и натисни „OK”
3. Повторно въведи новия код и „OK”

Внимание: При въвеждане на грешен PUK код 10 пъти картата се блокира напълно и става неизползваема.

Data SIM yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За теб

Data SIM е специална SIM карта, с която осъществяваш трансфер на данни и изпращаш SMS-и при изключително изгодни условия и на по-ниска цена.

Какви са основните ползи от употребата на Data SIM карта?

С Data SIM картата:
• ползваш услугите Мобилен интернет и WAP и по този начин имаш интернет докато си в движение
• изпращаш SMS-и на по-ниска цена
• в зависимост от твоите нужди, телефон (модем) и покритие, можеш да ползваш както стандартния GSM пренос на данни със скорост 9.6 kbps, по-бързия GPRS/EDGE със скорост до 128 kbps, така и 3G мрежата на Yettel със скорости до 42 Mbps.


За сравнение на начините на обмен на данни разгледай таблицата:

 

WAP и Mобилен Интернет чрез CSD технология WAP и Mобилен Интернет чрез 2G технология WAP и Mобилен Интернет чрез 3G технология
Скорост
9,6 kbps
GPRS: максимална скорост до 86 kbps
EDGE: максимална скорост  до 128 kbps
UMTS: скорост за upload и download 384 kbps
HSDPA: скорост за download до 42 Mbps
HSUPA: скорост за upload до 5.76 Mbps
Заплащане Според времето за свързване. Няма значение количеството обменена информация Според количеството изпратена и изтеглена информация. Няма значение времето, през което сте свързани. Ето защо можете да бъдете постоянно свързани
Връзка Необходими са около 15-20 сек. за изграждане на връзка Необходими са около 5 сек за първоначално изграждане на връзката

Колко струва?

Data SIM (СИМ карта за пренос на данни) се предлага с разнообразие от програми с неограничено потребление на мобилен интернет.

Как да получиш услугата?

Можеш да получиш услугата като попълниш на Приложение към наличен договор за мобилни услуги в най-близкия магазин на Yettel.