Влез и виж специални оферти Вход

Влез и виж специални оферти

Теленор предлага видео поредица за интернет безопасност

Вие сте тук

Теленор предлага видео поредица за интернет безопасност

В дните, когато децата и подрастващите учат у дома и прекарват голяма част от времето онлайн, Теленор предлага поредица от образователни видеоклипове, с информация за опасностите онлайн, както и начини да се предпазим от тях. Клиповете са достъпни напълно безплатно на ottebzavisi.net и са разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет.

Днес милиони хора по света и в страната работят и учат от вкъщи. Родители и деца прекарват почти цялото си време онлайн. Освен полезната информация и безкрайните възможности за забавления, които предлага интернет, в мрежата дебнат и немалко заплахи.

Поредицата образователни клипове адресира някои от най-честите рискове в интернет и предоставя инструменти, с които те могат да бъдат предотвратени. Видеата са насочени основно към тийнейджъри и техните родители, но съдържанието им може да е полезно за всеки потребител на интернет.

Сред темите им са какво да споделяме и какво да не споделяме онлайн, как да пазим личните си данни, как да разкриваме фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на смартустройствата на децата, как да разпознаваме фалшивите новини и да се пазим от онлайн тормоз.

Поредицата видеклипове, публикувани на ottebzavisi.net, са част от инициативите на Теленор за безопасен интернет, които компанията провежда от 2006 г.

Теленор отново призовава „Остани си вкъщи“ и напомня, че най-популярните и най-ползвани услуги на оператора са достъпни в интернет и в безплатното приложение MyTelenor и са подходящо решение за ограничаване на риска в условията на продължаващите епидемии от коронавирус и сезонен грип. Пълна информация за алтернативните канали за самообслужване и за активностите на оператора, под надслов „Остани си вкъщи“, е налична и се актуализира постоянно на www.telenor.bg/stay-at-home.