Влез и виж специални оферти Вход

Влез и виж специални оферти

5G от Yettel

5G от Yettel

5G мрежата ни вече е достъпна за всички наши настоящи и бъдещи потребители на абонаментни планове. Разгледай нашето разнообразно 5G портфолио от услуги.

Научи повече

Какво е 5G?

5G е мобилна мрежа от пето поколение, една от най-бързите, надеждни и сигурни технологии в света. 5G ще ти позволи да се насладиш на ненадминато изживяване със стабилна картина, независимо дали гледаш филм, играеш любимата си игра, или провеждаш към видео разговор. Представи си технология, която разкрива нови хоризонти и създава нови възможности за хората, бизнеса и обществото в сферата на здравеопазването, образованието, градовете от ново поколоние и развлечението.

Научи повече

Предимствата на 5G

Изтегляй за секунди съдържание, актуализации и приложения

Видео игри, виртуалната и добавената реалност без накъсване

Гледай на живо 4K видео съдържание и спортни предавания, където и да си, без забавяне

Наслади се на кристална картина и безупречно качество

Чрез 5G технологията капацитетът на една клетка се увеличава и ще може да обслужва в пъти повече устройства

Нашето покритие

Вече години наред работим над едно единствено нещо — да осигурим по-добра свързаност, на колкото може повече хора чрез първокласната ни мрежа. Затова и постоянно инвестираме във всекидневното ѝ подобряване. 5G е поредната стъпка и покритието ни ще се разраства постоянно в следващите месеци.

Научи повече

Център за знания

Сигурни сме, че имаш много въпроси за 5G. Ние сме тук за да отговорим на тях.

Какво е 5G?

5G e нова технология, която ще отвори вратата към следващото. Ще даде еволюционен тласък в дигитализацията на нашето ежедневие. Всичко, което трябва да знаеш за 5G, може да намериш тук.

Предимствата на 5G

5G гарантира скорости на устройствата около 10 пъти по-високи от тези при 4G. Това означава, че вече са възможни видео разговори с кристално HD и UHD качество и стабилна връзка в движение.

5G технологията е безопасна

Както всички наши продукти и услуги, така и технологията е безопасна. Благодарение на строгите изисквания на ЕС в това отношение, 5G се разработва, така че да не представлява риск за здравето.

Попитай всичко, което те вълнува за 5G

Твоите въпроси. С отговор.

Изграждането на 5G мрежите в България ще започне в ниските честоти (3.5 GHz на Yettel), като WiFi рутерите ни във вкъщи работят на 2,4GHz и 5GHz честоти. Всяка базова станция преминава през хигиенни норми и изчисления, които са в пъти по строги от еврепойските изисквания. Базовите станции са подготвени за това разширeние и към момента заедно с ново оборудване работещо с новите честоти ще продължат да използва това, което се използва и при 4G/LTE мрежата.

5G е мобилна мрежа от пето поколение, една от най-бързите, надеждни и сигурни технологии в света. 5G ще ти позволи да се насладиш на ненадминато изживяване със стабилна картина, независимо дали гледаш филм, играеш любимата си игра, или провеждаш видео разговор. Представи си технология, която разкрива нови хоризонти и създава нови възможности за хората, бизнеса и обществото в сферата на здравеопазването, образованието, градовете от ново поколоние и развлечението.
В техническо отношение 5G мрежите се характеризират с:
времезакъснение (latency): отговор в реално време;
по-голям капацитет: повече свързани устройства на клетка;
високи скорости: над 10 пъти повече от възможностите на актуалните 4G мрежи;

Времезакъснение на мрежата е времето, необходимо за това данните да изминат разстоянието до твоя телефон. С други думи - времезакъснението на 5G е много по-кратко от другите поколения мобилни мрежи (4G, 3G, 2G) и е намалено до 1 ms – което е по-бързо от времето за премигване (мигването на окото отнема 300-400 милисекунди).

5G ще превъзхожда 4G както по скорост, така и по реакция на мрежата. В продължение на дълъг период от време обаче 4G и 5G ще съществуват паралелно. LTE (Long Term Evolution) ще продължи да се ползва поне още 10 години, така че 5G скоро няма да измести стандарта за дългосрочно развитие LTE. Телефоните, които работят с 5G, всъщност могат да използват както 4G, така и 5G технологията. Ако имаш 4G телефон, не се притеснявай – той ще продължи да работи. А ние продължаваме да инвестираме в нашата 4G мрежа.

Не, 5G не представлява риск за здравето и природата. 5G технологията е строго регламентирана и спазваме стриктно всички насоки в работата си. В ЕС и в България са приети строги изисквания към максималните гранични стойности на излагане на електромагнитни полета (ЕМП). Препоръчителните към момента прагове са достатъчни за опазване на общественото здраве. България има едни от най-строгите стандарти за максимално допустимите излагания на ЕМП в Европа – многократно по-ниски стойности от тези на Международната комисия за защита срещу нейонизиращи лъчения.

Още от Yettel

Тотал Макс

С плановете Тотал Макс забавлението е без ограничения, а изживяването максимално.

Научи повече

Приложението Yettel

Приложението Yettel вече ти дава възможност да подновиш абонаментния си план за секунди, с няколко клика и изцяло дигитално!

Научи повече

Онлайн защита

Сърфирай спокойно. Защита от зловреден софтуер, вируси, фишинг, спам и компроментирани сайтове

Научи повече