Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

ВЪРНИ И ВЗЕМИ


КАК РАБОТИ?

ЗАЩО ВЪРНИ И ВЗЕМИ?

В ПОМОЩ НА ПЛАНЕТАТА
В ПОМОЩ НА ПЛАНЕТАТА

Старото ти устройство може да е от голяма полза при производството на нова електроника и за намаляване на електронните отпадъци, вместо да събира прах в шкафа. Ние работим с партньори в сферата на рециклирането и всяка част от твоя стар телефон ще бъде използвана оптимално.

ГАРАНТИРАНО ИЗКУПУВАНЕ
ГАРАНТИРАНО ИЗКУПУВАНЕ

Изкупуването на телефон по "Върни и вземи" зависи само от твоето желание и дали си доволен от цената, която ти предлагаме. Изкупуваме телефони с различни повреди и дефекти.

СИГУРНОСТ
СИГУРНОСТ

С "Върни и вземи" няма риск да станеш жертва на измама и некоректност. Предлагаме услуга, при която е напълно сигурно, че ще получиш стойността на устройството ти и то веднага.

БЪРЗО И ЛЕСНО
БЪРЗО И ЛЕСНО

Продажбата на стария ти телефон може да отнеме много време. При нас всичко приключва с едно посещение на магазина.

 1. Отиваш в магазин на Yettel и връщаш стария си смартфон срещу ваучер за бъдеща покупка.
 2. Служителят в магазина оценява телефона ти по предварително зададени критерии като: марка, модел, година на производство и състояние.
 3. След оценката получаваш оферта с цена за изкупуване на устройството. Ако се съгласиш с тази оферта и подпишеш всички необходими документи, получаваш електронен ваучер като SMS.
 4. Ваучерът има уникален код с остатъчната стойност на смартфона ти.
 5. Можеш да ползваш ваучера при покупка в брой или на лизинг на ново устройство или аксесоар в магазин на Yettel.

КАКВО ПЕЧЕЛИШ?

 • Осребряваш остатъчната стойност на стария си телефон, таблет или смарт аксесоар.

 • Освобождаваш се от нещо старо - бързо, лесно и рентабилно - и взимаш нещо ново.

 • От теб зависи кога и за какво ще използваш стройността на старото си устройство.

 • Ваучерът „Върни и вземи“ може да се превърне в чудесен подарък за твой близък или приятел.

УСЛОВИЯ

Предложената изкупна цена на устройствата представлява максималната такава за посочения модел с оглед конкретното състояние на връщаното устройство, съгласно условията на услугата "Върни и вземи". При връщане на повече от едно устройство, ваучерите не могат да се комбинират, освен ако в условията на конкретна кампания не е посочено друго.

Изкупната цена на дадено устройство може да варира според неговото общото състояние. Виж от какво зависи тя и как се променя:

Работещо устройство

Устройството е в цялостно добро състояние. Допустимо е да има дълбоки драскотини и да изглежда износено. Не се приема да има счупвания или липсващи части.

0% намаление от цената

Физически щети по устройството

Устройството има щети като счупено/спукано стъкло на екрана, но самият дисплей трябва да работи. Устройството има пукнатини/счупвания по корпуса, недобре работещи бутони, изискващи упражняване на допълнителна сила при натискане, проблеми с високоговорителя или микрофона, липсващи или разхлабени части на екрана.

-35% намаление от цената

Проблеми с екрана

Счупен екран, тъчскрийн, сериозно обезцветяване, изгаряния или точки по екрана.

-70% намаление от цената

Без захранване

Устройството не се включва или изписва грешка при reset/restore, вградената вътрешна батерия не се зарежда, портът за зареждане на работи или има дефект.

-90% намаление от цената

Cloud заключване

iCloud в случаите на Apple устройство е активен и клиентът не е излязъл от акаунта си.

-90% намаление от цената

 • Всеки може да върне устройство и да получи остатъчната му стойност под формата на ваучер. Няма задължение да бъде клиент на Yettel. Всеки с ваучер „Върни и вземи“ може да го използва при покупка на ново устройство от Yettel. Единствено условие за възползване от услугата е клиентът да е пълнолетно лице и да не е под запрещение.
 • Не всички устройства имат остатъчна стойност. Причините могат да бъдат както механични, така и зависещи от моментната му пазарна стойност, марка и година на производство. При желание от страна на клиента може да бъде върнато и устройство без остатъчна стойност, за да бъде рециклирано.
 • Стойността на няколко върнати устройства може да бъде комбинирана в един ваучер.
 • Всеки ваучер „Върни и вземи“ може да се използва при покупка на ново устройство единствено самостоятелно. Различни ваучери не могат да бъдат комбинирани, освен когато в условията на конкретната кампания не е посочено друго.
 • Всеки „Върни и вземи“ ваучер е със срок на валидност от 1 година, освен когато въпросният ваучер е обвързан с конкретна кампания и му е определен друг срок на валидност.
 • Ваучерът „Върни и вземи“ не е персонален и може да бъде предоставен за използване на лице, различно от лицето сключило сделката за изкупуване на устройство, срещу която той е издаден.
 • Стойността на ваучер „Върни и вземи“ не може да бъде използвана на части. Един ваучер се използва изцяло при покупката на едно устройство или аксесоар.
 • Ако след покупка с използване на ваучер „Върни и вземи“ остане неизразходвана сума по ваучера, нейната равностойност не може да бъде използвана за друга покупка и се губи.

Допълнителна информация:

Остатъчна стойност yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Остатъчна стойност е стойността, която дадено устройство е запазило и за която даденото устройство може да бъде изкупено. Остатъчната стойност зависи от годината на производството, марката, модела и неговото състоянието към момента на изкупуване. В някои случай дадено устройство може да няма остатъчна стойност - остатъчната му стойност да е равна на нула.

Ваучер "Върни и вземи" yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Чрез услугата „Върни и вземи“ се заплаща остатъчната стойност на дадено устройство, посредством електронен ваучер, изпратен до посочен от клиента мобилен телефонен номер. Стойността на електронния ваучер може да се използва само в магазинната мрежа на Yettel за еднократно закупуване или лизинг на нови стоки до размера на стойността на ваучера. Това става чрез предоставяне на уникалния идентификационен код на ваучера в срока и условията, валидни за конкретния ваучер.


Парична равностойност или остатъчна стойност на сумата по ваучера, след направена покупка, ако има такава, не се възстановява.

Декларация за собственост yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да се възползва от услугата „Върни и вземи“, клиентът гарантира и декларира, че е собственик на устройството или че е редовно упълномощен от законния собственик на устройството за прехвърляне на собствеността върху него. Ако въпреки предоставената декларация, са предявени претенции пред Yettel от трети лица, по отношение на собствеността на устройството, то договорът се разваля автоматично и клиентът следва да възстанови използваната стойност на електронния ваучер.

Прехвърляне на собствеността yettel.chevronDown yettel.chevronUp

След предаването и приемането на устройството в рамките на условията на услугата „Върни и вземи“, правото на собственост върху устройството се прехвърля от клиента. Клиентът се отказва от каквито и да е бъдещи претенции и права към устройството.

Отговорност на клиента за неговите данни yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Клиентът се съгласява, че носи пълна отговорност за създаването на резервно копие на: файлове, игри, снимки, музика, данни и лична информация преди прехвърляне на собствеността на устройството. Клиентът следва да декларира, че е приел необходимите действия за премахване и изтриване на всички данни, които са лични или поверителни от устройството си или свързаните с него облачни услуги.

Клиент, който се възползва от услугата „Върни и вземи“ е отговорен за изтриването и премахването на всякакви лични данни от устройството, СИМ картата и други карти памет. Yettel не носи отговорност за неполагане на дължимата грижа по отношение на изтриването на личните данни в устройството от страната на клиента.

Всеки петък изненади

Свали приложението за достъп до всички услуги

-
-