Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

С деца на Крушунските водопади

Крушунски водопади

Избери един от двата маршрута и поеми на приключение

Пещера Маарата

Синият маршурт ще те ответе на истинско пещерно преживяване

Деветашка пещера

Изгуби се във величието на Деветашката пещера преди да потеглиш към вкъщи

Чудите се къде да отидете на разходка със семейството? Крушунските водопади са чудесен избор за прекарване на един ден сред природата. Освен, че са едни от най-живописните водопади, които ще видите в България, те се нареждат в списъка на 100-те национални туристически обекта и има защо!
Водопадите се намират до село Крушуна, област Ловеч, а до тях ще стигнете за около 2 часа и 30 минути с кола от град София.

Пътеката е лека, а децата ще се любуват на чудесни гледки. Този път може и да не чуете „Мамо, колко още остава?”, защото до първите водопади се стига бързо.
Екопътеката е разделена на два маршрута – единият маркиран в синьо, другият в червено. Маршрутът в червено е кръгов и ще ви отведе до Синия вир и най-популярния водопад – Крушунския. Изумрудено зеленият цвят на водата ще накара дори и децата да ахнат! А най-интересното е, че според сезона количеството вода на водопадите е различно, а цветът на водата се изменя. Цветовете ѝ варират от тебеширенобяло, изумруденозелено, морскосиньо, а някога е кристално бистра. Ако малчуганите се изморят и не искат да вървят, не се притеснявайте, по пътеката има пейки, на които може да направите почивка.

Виж профила на обекта

Синият маршрут ще ви отведе до Тайнствения водопад и пещерите Маарата и Водопада, от които извират водите на водопадите. Пътеките са сенчести, което ги прави подходящи и за разходка с бебе. Обиколката на двата маршрута ще ви отнеме около 1 час и 30 минути, но ако сте с деца отделете повече време.
На няколко километра от водопадите се намира Деветашката пещера, която също е много впечатляваща.
Докато се разхождате, не забравяйте да си вземете печат от 100-те национални туристически обекта. Toва е прекрасно семейно занимание, с което може да привлечете интереса на малките към историята и красотите на България. Вече има и дигитална версия, където с един клик взимате печат през приложението Yettel, където ще откриете и интересни видеа за обектите.

Чуй аудио историята за Деветашка пещера

Пътува ли ти се?

Обикаляй България и събирай печати с приложението Yettel

Свали тук:

100obekta app banner