Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Родопи от всички посоки

Обсерваторията в Рожен

Разгадайте тайните на вселената

Музеят на Родопския карст

Открийте богатствата на родопските минерали

Чудните мостове

Удивете се пред един от шедьоврите на природата

Днес ще се впуснем в едно шеметно пътешествие из Родопите. Ще разгледаме най-интересното на повърхността, ще се спуснем под земята и след това ще се гмурнем и в космическите дълбини. Започваме с последното - у нас, а и на Балканите, няма по-добро място за любителите на космоса от обсерваторията в Рожен. Разположена в красива местност на билото на Родопите, близо до едноименния връх, обсерваторията е лесно достъпна и подходяща за малки и големи. Тук пред вас ще се разкрият тайните на вселената, красотата на близки и далечни галактики, комети и астероиди.Виж профила на Обсерваторията

Ако сте жадни за още приключения в района,  можете да поемете към      Чепеларе, където ще ви посрещне Музеят на Родопския карст. Тук ще откриете богатствата на характерните за планината минерали – мистичния ахат, твърдия корунд и други скъпоценни и полускъпоценни камъни. В отделна зала можете да откриете и представители на животинското пещерно царство, които ще смаят децата с външния си вид – паяци, стоножки и бръмбари, както и напълно възстановен скелет на пещерна мечка, която някога е бродила по нашите земи.

Националната обсерватория в Рожен и Музеят на Родопския карст са част от 100-те национални туристически обекта, които вече са дигитализирани в приложението Yettel. Това значи, че е достатъчно само да сканирате QR кода на табелите в обектите и печатите вече ще бъдат налични във вашия дигитален паспорт в телефона ви.

Виж профила на музея

А ако обичате природата, но все пак не си падате по дългите преходи и труднодостъпни места, ето още една идея как да продължите обиколката из Родопите – посетете Чудните мостове. Те са скрити навътре в Родопите, на около 70 километра от град Пловдив и на около 16 километра от главния път Асеновград – Смолян.

До Чудните мостове се стига лесно. Ще са ви нужни само 5 минути от паркинга, за да ги видите. Може да слезете в подножието им, но бъдете внимателни, защото пътеката е песъчлива. Заради стръмните участъци мястото не е подходяща за малки деца. Ако реката не е много пълноводна, пресечете я и застанете под големия мост. Оглеждайки се наоколо, ще усетите величието на природата. А гледките… гледките са наистина впечатляващи. От площадката над малкия мост се разкрива чуден панорамен изглед, не го пропускайте.

Пътува ли ти се?

Обикаляй България и събирай печати с приложението Yettel

Свали тук:

100obekta app banner