Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Отвъд Царевец с чаша пелин 

Велико Търново

Потопи се в историята на Велико Търново, докато събираш печати от обектите наоколо

Никюп

Пътувай във времето като отскочиш до Никополис ад Иструм

Килифарево

Малко изморен стигаш до Килифарево, за да се сблъскаш с традиционния Келифаревски пелин

Горна Оряховица

И като за финал - Горна Оряховица и известният им суджук

Старата българска столица сякаш е докосната от вечността! Велико Търново винаги ни посреща със своето очарование на къщите, накацали по коритото на река Янтра. А Царевец – обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и един от 100 национални туристически обекта, несъмнено е сред уникалните забележителности в България, които трябва да посетите.
 
Отскоро Yettel и Българския Туристически Съюз предлагат още една възможност да събирате печати от най-красиви места в България, част от 100-те национални обекта, но ура… вече дигитално. Достатъчно е да отворите мобилното приложение на място, да сканирате QR кода от табелата и готово – вече имате своя печат.
 
Щом да опознаеш Царевец сега е още по-лесно и забавно, защо да не съберете максимум преживявания и печати от дестинацията?! Посетете още ценни съкровища в близост като регионалния исторически музей в града и крепостта Никополис Ад Иструм в Никюп, които също са част от 100-те национални туристически обекта.

Научи повече за Никополис Ад Иструм

Изобщо великотърновският район е пълен с красота и история, но още по-вълнуващи приключения ви очакват, ако излезете извън обичайния туристически маршрут и се потопите в местната култура.
 
Отбийте се до Килифарево и посетете красивия манастир, както и музея, пълен с безценни занаятчийски предмети Освен това там ще откриете една пивка местна традиция – Килифаревския пелин. Все още се приготвя постарому – от диви билки, плодове и хубаво бяло вино от предходна реколта. Така че насладете му се, докато разузнавате наоколо.
 
Горна Оряховица също е вълнуваща забежка отвъд Царевец. Тук ще откриете превъзходния горнооряховски суджук. И до днес той се прави от подбрано говеждо месо, овкусено само със сол, черен пипер и кимион. Тайната за уникалния му вкус обаче се крие в специфичния местен въздух, който го суши.
 
Облизвате ли се вече? Хайде, сложете си шапката за приключения, грабнете телефона и се впуснете в пътешествие към Царевец и отвъд. Вижте тук и нашето страхотно кратко видео с интересни факти за крепостта:

Към видеото за Царевец

Пътува ли ти се?

Обикаляй България и събирай печати с приложението Yettel

Свали тук:

100obekta app banner