Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Yettel с три отличия от годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Yettel с три отличия от годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Общо три отличия спечели Yettel на седмите годишни награди Employer Branding Awards 2024, организирани от b2b Media. Телекомът взе първо място в категорията HR технология на годината и бе сред финалистите в категориите Работодател на годината и PR кампания за работодателска марка.

Близо 100 кандидатури се конкурираха за постиженията си в областта на работодателската марка и добрите работодателски практики. Сред всички тях Yettel бе телекомът с най-много получени награди.

В категорията HR Технология на годината операторът заслужи първо място с цялостната си политика по дигитализация, автоматизация и оптимизиране на HR процесите. Ключова стъпка в тази посока е мобилното приложение за вътрешна комуникация Digital Office. Основен комуникационен канал за над 95% от служителите, то позволява дигитализация на редица вътрешни процеси като електронно подаване на декларации и заявления за документи, безхартиено подписване на договори, отчитане на локация по време на командировки и други.

Телекомът роботизира и различни видове HR отчети и справки, благодарение на което пести време на своите служители, намалява административната работа и увеличава производителността. В резултат на всички тези стъпки Yettel успява да дигитализира 99% от документите, свързани с трудовото правоотношение на служителя, а годишно пести над 15 500 листа хартия.

Компанията бе сред финалистите и в категорията PR кампания за работодателска марка, където бе отличена заради комуникационната си кампания по повод сертифицирането на Yettel като Top Employer. През 2023 г. телекомът стана първият оператор у нас, получил престижния международен сертификат, като и до днес продължава да бъде единственият с това признание в телеком индустрията в страната.

Международната и независима оценка е признание за високото качество на работодателските политики и практики, които прилага компанията. Именно те бяха в основата и на третото отличие от b2b Media – в категорията „Работодател на годината“.

През 2023 г. компанията продължи да инвестира в обучението и развитието на своите служители чрез програми като EduGrants, която ежегодно отпуска образователни грантове; менторската програма “Ментор до теб”, академията “Пътят към лидерството” за нови мениджъри и лидери на екипи и др.

Телекомът затвърди и подкрепата си за младите таланти и ангажимента си към създаването на приобщаваща работна среда за всеки. Над 400 студенти и млади специалисти кандидатстваха за пролетното и есенно издание на стажантската програма на телекома Hub by Yettel. За девета година компанията проведе и програмата си за хора с различни възможности „Рамо до рамо“, с която подпомага професионалното развитие и социалната интеграция на хората със специфични потребности.

Recent Articles