Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Yettel подкрепя кариерното развитие на млади таланти със серия от събития

Yettel подкрепя кариерното развитие на млади таланти със серия от събития

Yettel ще подкрепи кариерното развитие на участниците в петото издание на Mentor the Young. Компанията е генерален партньор на инициативата и през януари ще организира поредица от събития, с които ще предизвика младите таланти и ще ги срещне със света на телекомуникациите.

 

Началото ще постави нетуъркинг събитие, на което Yettel ще бъде домакин и което ще събере около 150 ментори и ментита. То ще бъде посветено на устойчивото развитие и ще покаже как телекомът прилага своите ESG политики и развива бизнеса си отговорно и с грижа за хората и околната среда.

 

Втората среща с участниците в Mentor the Young ще бъде по време на уебинар на тема „Управление на кариерата“. В него представител на Yettel ще разкаже с какво секторът може да бъде атрактивен за младите.

 

Кулминацията ще бъде в края на януари, когато мобилният оператор ще предизвика младежите с бизнес симулация по конкретен бизнес казус. Участниците ще бъдат разделени на отбори и ще имат на разположение няколко часа, в които да разработят своите идеи и да ги представят.

 

Yettel е единственият телеком партньор на петото издание на Mentor the Young. В него участват общо 530 менторски двойки, като за младежите е разработена динамична образователна програма с над 45 организирани събития, сред които обучения, нетуъркинг събития, бизнес симулации, менторски и координаторски срещи. Традиционно инициативата свързва активни и амбициозни млади хора от 18 до 25- годишна възраст заедно с успешни и вдъхновяващи професионалисти и предприемачи.

 

Партньорството на Yettel с Mentor the Young отразява ангажимента на телекома да подкрепя кариерното и личностно развитие на младите хора. От 2016 г. до днес компанията провежда своята стажантска програма Hub by Yettel. В нея студенти и млади специалисти работят по ключови проекти в рамките на година, като имат реалната възможност да продължат развитието си в телекома и след края на програмата. От началото на Hub by Yettel до днес 83% от стажантите са останали на постоянна позиция.

 

Важен фокус компанията поставя и върху менторството. През изминалата година телекомът проведе пилотното издание на програмата „Ментор до теб“. В продължение на няколко месеца хора на високи ръководни позиции споделяха своя опит със свои млади колеги, помагайки им да израснат и да постигнат своите цели.