Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

TOP Employer 2024: Yettel е сред най-добрите работодатели в телеком сектора в Европа

TOP Employer 2024: Yettel е сред най-добрите работодатели в телеком сектора в Европа

В общо десет работодателски категории Yettel България постига резултати, които са над средното за телеком сектора в Европа. Това става ясно, след като международната организация Top Employers Institute обяви тазгодишните компании, носители на сертификата Top Employer.

Българският мобилен оператор продължава да бъде единственият у нас телеком, получил престижното отличие, след като в края на 2023 г. бе сертифициран като Top Employer заради високото качество на работодателските си практики.

„Общо 60 са телеком компаниите в Европа със сертификата Top Employer през 2024 г. Щастливи сме, че Yettel е сред тях и че се нареждаме сред най-добрите работодатели. Още повече ни радва фактът, че тази висока международна и независима оценка се потвърждава и от нашите колеги. По данни на наше вътрешно проучване за 2023 г., 93% от участвалите в него попадат в най-желаната за всеки работодател категория – “щастливи и ангажирани, коментира Галина Чулева, главен директор „Хора и култура“ в Yettel България.

В десет области българският телеком постига резултат, който е над средното за телеком бранша в Европа, сочат данните на Top Employers Institute. Сред тях са стратегия за хората в съответствие с бизнес стратегията, работна среда, работодателска марка, ангажиране на служителите с устойчивото развитие и др.

Най-голяма преднина компанията отбелязва в областта „Многообразие, равенство и приобщаване“. В нея телекомът постига резултат от 90,74%, което е със 17% над средното за сектора в Европа.

Темата е една от ключовите за Yettel. Сред най-отличителните програми са „Рамо до рамо“, която подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с различни възможности, както и програмите Hub by Yettel, „Втора смяна“ и Yettel Teen Academy в подкрепа на кариерното развитие и ориентиране на младите хора.

Компанията си партнира и с различни STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) училища и университети с цел увеличаване броя на жените на технологични позиции и регулярно ангажира служителите си с вътрешни обучения и инициативи, с които повишава информираността и осъзнатостта им по темата за многообразието и приобщаването. 

Другите две категории, в които българският оператор се представя по-добре от останалите телекоми в Европа, са визия и ценности и благополучие на служителите. При първата Yettel постига резултат от 100% – с 14% над средното за бранша, а при втората – 81,49%, което е с 10,28% над средното за сектора.

Сертифицирането с Top Employer е резултат от задълбочен и независим одит на работодателските практики в компанията. В продължение на половин година се оценяват HR политиките в шест ключови области, разделени в 20 теми, сред които стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, организационна промяна, етика и интегритет, благополучие и други.

Във всяка една от тези области Yettel прилага различни практики и политики, с които дава възможност на своите над 1900 служители да изразяват свободно себе си, да се развиват и да допринасят с работата си за реална промяна.