Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Министерството на туризма отличи БТС и Yettel за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта

Министерството на туризма отличи БТС и Yettel за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта

Специална награда за иновация в туризма получи проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз и Yettel. Отличието на Министерството на туризма бе връчено на официална церемония на 14 декември по време на Осмите годишни награди в туризма, които тази година се проведоха под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков.

„Дигиталното приложение на 100-те обекта е прекрасен пример за използването на технологиите за достигане до младото поколение и несъмнено ще допринесе за повишаване на интереса към туристическия продукт и позиционирането на България като туристическа дестинация с ясно разпознаваема национална идентичност и съхранена култура и природа“, посочват от  ведомството в мотивите си за наградата, която бе връчена лично от министъра на туризма Зарица Динкова на председателя на Български туристически съюз Венцислав Венев и на главния изпълнителен директор на Yettel Джейсън Кинг.

„Благодаря на партньорите ни от Yettel, че повярваха в тази прекрасна идея да направим 100-те обекта по-достъпни, по-близки и по-интересни за туристите. Благодаря на всички туристи, които посещават забележителностите на страната ни, и на всички, които вярват в нашата кауза“, каза председателят на Български туристически съюз Венцислав Венев при приемането на наградата.

“Дигитализирането на 100-те обекта показа колко е важно сътрудничеството между частния и публичния сектор и неправителствените организации. То позволява да стигнем до всички поколения, включително най-младите, правейки инициативата по-достъпна за всеки българин и турист, който посещава страната. Много екипи работиха заедно, за да реализират този стойностен проект – Министерство на туризма, Български туристически съюз, екипите на Yettel и десетки талантливи български артисти, които създадоха илюстрации и видеа за едни от най-любимите обекти от движението. Благодаря на всички тях“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel.

Дигиталната версия на Националното движение „Опознай България – 100 Национални туристически обекта“ се намира в мобилното приложение на Yettel, което е безплатно и отворено за потребителите и на трите оператора у нас. В него могат да бъдат открити профилите на всички 176 забележителности, включени в Движението. Те предоставят важна и полезна информация за посетителите като локация, работно време, цени на билети и др. Към част от обектите в приложението са добавени и аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории. Сред първите създадени видео и аудиоистории, които съдържат кратък разказ с любопитни факти за обекта, са тези за Белоградчишките скали, Архитектурно-парков комплекс “Двореца”, Национален парк-музей “Шипка” - Паметник на свободата, Мадарски конник, Пещера Магурата.

Иновативният проект на Yettel и БТС дава възможност на включилите се в Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Една от целите му е да служи и за връзка между поколенията, тъй като е ориентиран към младата аудитория, която предпочита смарт технологиите и дигиталното пространство. Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности.

Recent Articles