Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Информация за провеждане на тестове на системата за ранно предупреждение BG Alert

Информация за провеждане на тестове на системата за ранно предупреждение BG Alert

През м. ноември 2023 г. предстоят поетапни тестове на системата за ранно известяване при бедствия и аварии BG-ALERT, разработена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи (МВР).

Какво представлява системата  BG-ALERT?

BG-ALERT е система за разпространение на съобщения за предупреждение на населението в случаи на опасни събития (бедствия, извънредни ситуации и други представляващи заплаха за живота, здравето или имуществото) чрез мрежите на мобилните оператори до крайните устройства на гражданите (мобилни телефони, таблети и някои смарт часовници), които поддържат технологията Cell Broadcast Service.

Съобщенията се изпращат единствено и само от компетентните държавни органи или институции.

Всяко съобщение ще бъде съпровождано от специфичен звуков сигнал и ще предоставя кратка информация за вида на събитието и препоръки за предприемане на действия, в случаите, за които това се налага.

Телекомуникационните оператори, сред които и Yettel, са партньори на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР и не отговарят за изпращането на известията във връзка с новата система за предупреждение на населението.

Повече информация за системата за ранно известяване BG-ALERT и предстоящите тестове, вкл. график по области, можете да откриете тук.

Recent Articles