Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие за принос в развитието на интелигентния туризъм

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие за принос в развитието на интелигентния туризъм

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз и Yettel беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след старта си инициативата спечели наградата „Интелигентна туристическа дестинация“ на SMARTOURISM.BG за принос в опознаването на значими за страната ни забележителности по един нов и модерен начин.

Отличието беше връчено по време на ежегодната национална конференция SMARTOURISM.BG в София, която се провежда под патронажа на Министерството на туризма.

Иновативният проект за дигитализиране на 100-те обекта дава възможност на почитателите на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Това е възможно в мобилното приложение на Yettel, което вече е отворено за всички потребители, достъпът е напълно безплатен, а цялото съдържание може да бъде намерено и на английски език.  

Yettel_Smart-Tourism_Award_.jpg

В дигиталната версия на 100-те туристически обекта могат да бъдат открити профилите на всички 176 обекта, част от Движението, които предоставят важна и полезна информация за посетителите като локация, работно време и др. В профилите на част от обектите са добавени и любопитни аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории. Видеата включват специално създадени за проекта илюстрации на едни от най-талантливите съвременни български артисти, както и кратък разказ с любопитни факти за обекта. Първите създадени видео и аудиоистории са за едни от най-популярните и посещавани обекти като Казанлъшката гробница, Музей „Старинен Несебър“, Античен театър Ягодинска пещера, като се предвижда поетапно да бъдат добавяни нови.

Дигитализацията на Движението дава много нови възможности и идеи на хората как да прекарват повече пълноценно време навън заедно с любимите си хора. Една от целите на проекта е и да послужи за връзка между поколенията, тъй като е ориентиран към младата аудитория, която предпочита смарт технологиите и дигиталното пространство. Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности.

Recent Articles