Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

 • Начало
 • Въпроси И Помощ Yettel Намери Баланса Си

Въпроси и помощ

TV + Home Internet yettel.chevronLeft TV + Home Internet
Yettel уеб портал yettel.chevronLeft Yettel уеб портал
Други въпроси yettel.chevronLeft Други въпроси
Е-фактура оригинал yettel.chevronLeft Е-фактура оригинал
Мобилен Интернет yettel.chevronLeft Мобилен Интернет
Мобилни Услуги yettel.chevronLeft Мобилни Услуги
Мрежи и покритие yettel.chevronLeft Мрежи и покритие
Оценка на риска yettel.chevronLeft Оценка на риска
Планове и допълнителни пакети yettel.chevronLeft Планове и допълнителни пакети
Роуминг yettel.chevronLeft Роуминг
Фактури и плащания yettel.chevronLeft Фактури и плащания
Какво представлява Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel TV е интерактивна TV платформа, с която можеш да гледаш телевизия по избран от теб начин и по всяко време, на различни устройства (телевизор, компютър, лаптоп, таблет и смартфон). Услугата се предоставя посредством:

• Smart TV Box
• Smart TV приложение за смарт телевизори Samsung (с операционна система Tizen 5 или по-висока), смарт телевизори с операционна система Android (Sony, Philips, TCL, Sharp, Hisense, и др. с Android TV 9.0 или по-висока), LG (с операционна система WebOS 4.0 или по-висока), произведени след 2019 г.
• Yettel мобилно приложение за смартфони и таблети с операционна система Android 8.0 или по-висока и Yettel мобилно приложение за смартфони и таблети с операционна система iOS 12.0 или по-висока.
• през web на https://tv.yettel.bg

Какви тарифни планове предлага Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Подробна информация за предлаганите тарифни планове можеш да намериш на следните линкове: Yettel TV в комбинация с интернет услуга и Yettel TV самостоятелна услуга.

Как мога да активирам услугата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да сключиш договор за Yettel TV и Yettel TV + Home Internet във всеки Yettel магазин или с обаждане на 0800 900 55

Можеш да ползваш услуга заедно с 5G Home Internet от Yettel, който вече ползваш или пък да активираш нов. Може и да сключиш договор за Yettel TV като самостоятелна услуга и да я ползваш с друга интернет свързаност на адреса.

Как да работя с дистанционното на Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Пълна инструкция за работа с дистанционното управление можеш да видиш тук

Какви телевизионни канали мога да гледам с Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Подробна информация за предлаганите канали в тарифните планове, може да намериш тук

Има ли 4К съдържание в Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, в Yettel TV има налично 4К съдържание. Yettel ти пожелава приятно гледане!

Как се предоставя услугата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Услугата Yettel TV се предоставя със самостоятелна инсталация. В стартовия пакет ще намериш подробни инструкции, за да инсталираш сам лесно и бързо. Подробни инструкции за инсталация, можеш да нaмериш и тук. При възникване на допълнителни въпроси , можеш да се свържеш с Центъра за обслужване на клиенти на Yettel (+35989123)

Каква е минималната интернет скорост , необходима за Yettel TV, ако я ползвам през друга интернет свързаност? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Препоръчителната минимална скорост е 10 Mbps* на устройство.
Пример: Ако в един и същи момент гледаш на 2 устройства ще ти е необходима скорост от 20 Mbps; ако гледаш на 3 – 30 Mbps и т.н.

Тази препоръчителна скорост не взима предвид използването на други устройства в рамките на същата мрежа.
Пример: Ако сваляш файлове или гледаш видео съдържание в интернет, това ще се отрази на скоростта.

За доброто качество на Yettel TV услугата се препоръчва ползването на интернет услуга, която да поддържа скорост от минимум 50 Mbps.
*При недостатъчна интернет скорост платформата може да адаптира резолюцията на видеото. За каналите с 4K резолюция необходимата минимална скорост е 15 Mbps.

Какво да направя, ако не успея да се справя с инсталацията на самостоятелна услуга Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel TV като самостоятелна услуга се предлага без инсталация от техник. Инструкции за инсталация можеш да видиш тук, а при необходимост от съдействие с инсталационния процес се свържи с Центъра за обслужване на клиенти на Yettel (+35989123)

На колко екрана мога да гледам Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Стандартно услугата се предоставя на два екрана. Можеш да добавиш още до три допълнителни екрана, като активирането става през приложението Yettel или в наш магазин.

На какви устройства мога да гледам услугата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да гледаш Yettel TV посредством:

• Smart TV Box за всички телевизори с HDMI порт
• Смарт телевизори Samsung (произведени след 2019 г. и с операционна система Tizen 5 или по-висока)
• Смарт телевизори Android (Sony, Philips, TCL, Sharp, Hisense, и др. с Android TV 9.0 или по-висока)
• Смарт телевизори LG (с операционна система WebOS 4.0 или по-висока), произведени след 2019 г.
• Yettel TV мобилно приложение за iOS (версия 12.0 или по-нова) и Android (версия 8.0 или по-нова)
• На компютър през web браузър на адрес https://tv.yettel.bg

Как да гледам Yettel TV на мобилно устройство или през уеб? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да гледаш Yettel TV на устройства, различни от Smart TV Box, трябва да имаш Yettel профил с имейла, който си посочил при подписването на договор за Yettel TV услугата. Със своя Yettel профил можеш да се впишеш на различни устройства и да гледаш Yettel TV. Можеш да гледаш Yettel TV и на своя Android смартфон с версия Android 8.0 или по-висока, на смарт телефон и таблет с операционна система iOS с версия 12.0 или по-висока, както и на компютър или лаптоп през уеб версията на Yettel TV.

Мога ли да гледам Yettel TV извън страната? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel TV може да се използва временно в държавите от ЕС и ЕИЗ в съответствие с Регламент (ЕС) 2017/1128

Вече имам активен Интернет за дома, как мога да добавя телевизия? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако от подписването на договора за твоя Интернет са дома, са минали повече от 6 месеца, можеш да подновиш договора си за него в наш магазин и едновременно с това да се възползваш от промоционални условия за Yettel TV и Интернет за дома.

Трябва ли да имам вътрешно окабеляване, за да ползвам Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Smart TV Box устройството на Yettel TV може да се свърже към интернет и чрез Wi-Fi, като в този случай единственото окабеляване ще е HDMI връзката между Smart TV Box устройството и твоя телевизор.

Как мога да заявя допълнителен Smart TV Box? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

При активиране на пакет с допълнителни екрани, можеш да добавиш Smart TV Box. Ако си активирал пакет в наш магазин, ще получиш Smart TV Box на място, а ако си го активирал през приложението Yettel – можеш да избереш най-удобния за теб магазин, от който да го вземеш. В случай на изтекъл договор или договор с оставащи по-малко от три месеца до изтичането му, за предоставяне на Smart TV box се изисква преподписване на договора.

Какво се случва с Smart TV Box при прекратяване на договора? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

При прекратяване на договора е необходимо да върнеш Smart TV Box устройството, което сме ти предоставили, в добро състояние в наш магазин. В противен случай ще бъде начислена неустойка за устройството.

Трябва ли да съм клиент на Yettel, за да сключа договор за Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не е необходимо да използваш други услуги от Yettel, за да заявиш Yettel TV като самостоятелна услуга и Yettel TV+ Home Internet.

Мога ли да ползвам Yettel TV ако нямам активна интернет услуга от Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel TV може да се използва без значение от доставчика на интернет, стига да предоставя стабилна и надеждна интернет връзка, която да осигурява необходимите изисквания за скорост.

Вече имам регистриран Yettel профил, как да добавя телевизията си към него? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако при подписване на договор за Yettel TV, си посочил имейл адрес, който да се ползва за услугата, добави същия такъв към Yettel TV профила си, за да свържеш Yettel TV услугата си с профила. С цел допълнителна верификация, може да се наложи да въведеш своето TV ID, което можеш да намериш както в договора си, така и на SMS на номера за контакт, който си получил при сключване на договора за услугата.

Имам повече от един абонамент за Yettel TV. Искам да гледам телевизия на мобилно устройство – как да избера коя телевизия да гледам? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако си посочил един и същ имейл за всичките ти Yettel TV абонаменти, то при вписване в Yettel TV с твоя Yettel профил, ще те попитаме с кой абонамент избираш да се впишеш и да гледаш.

Защо трябва да дам имейл адрес, когато сключвам договор за Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да можеш да гледаш Yettel TV на различни устройства, ти трябва Yettel профил с имейл и парола, с който да можеш да се вписваш на различните устройства. След като ни дадеш имейл адреса си при сключване на договор за Yettel TV, следва да използваш същия имейл адрес, за да си направиш Yettel профил, или пък ако вече имаш такъв – да го допълниш с имейл адреса, който си посочил в договора.

Защо е хубаво да дам номер за контакт с мен, когато сключвам договор за Yettel TV? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

На контактния номер можем да се свързваме с теб по различни причини – след сключване на договор за Yettel TV, на посочения от теб номер за контакт ще изпратим твоето TV ID, за да ти е под ръка, както и инструкции какво да направиш, за да можеш да гледаш Yettel TV на различни устройства с мейла, който си посочил в своя договор. Освен това, ще ти изпращаме информация за нови фактури, маркетинг съобщения (ако си дал съгласие за такива) и друга важна информация, свързана с услугата.

Как мога да добавям или премахвам екрани за гледане? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

С абонамента си за Yettel TV, по подразбиране получаваш 2 екрана за гледане. През мобилното приложение Yettel или в наш физически магазин, можеш да увеличиш броя на екраните до 5. Добавянето на пакет с екрани, автоматично деактивира текущия ти такъв.

Как мога да добавям или премахвам допълнителни пакети с канали? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Допълнителните пакети с канали са два вида: срочни и безсрочни. Срочните са за срока на договора на твоята Yettel TV и са на преференциална цена спрямо безсрочните. Срочен допълнителен пакет с канали можеш да активираш в наш магазин, а безсрочен – в наш магазин или в приложението Yettel.

Как се предоставя Yettel TV без договор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Услугата Yettel TV без договор се предоставя на принципа на месечен абонамент с предплащане, който се подновява автоматично всеки месец. Абонаментът може да бъде прекратен по всяко време без неустойки.

Как се заплаща Yettel TV без договор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Текущи клиенти с активна абонаментна мобилна услуга към Yettel: към текуща сметка или чрез плащане с банкова карта (кредитна / дебитна) Клиенти без активна абонаментна мобилна услуга към Yettel: плащане с банкова карта (кредитна / дебитна)

Как да активирам/деактивирам Yettel TV без договор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Услугата Yettel TV без договор се заявява изцяло дигитално и може да бъде активирана / деактивирана по всяко време през приложението Yettel тук. - Деактивирането на услугата може да бъде направено по всяко време без клиентът да дължи неустойки. Достъпът до услугата остава активен до края на предплатения период.

Мога ли да активирам допълнителни пакети с канали / екрани? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, можеш да активираш / деактивираш допълнителни безсрочни пакети с канaли / екрани през приложението Yettel тук.

На какви устройства мога да гледам Yettel TV без договор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да гледаш Yettel TV без договор посредством:
- Yettel TV приложение за смарт телевизор:

o Samsung - произведен след 2019 г. и с операционна система Tizen 5 или по-висока o Tелевизори с операционна система Android – произведен след 2019 г. и с операционна система Android TV 8.0 или по-висока (Sony, Philips, TCL, Sharp, Hisense, и др.)
o Други телевизори извън горепосочените – чрез допълнителен Set-top-box с операционна система Android 8.0 или по-висока, който не се предоставя от оператора.

- Yettel TV мобилно приложение за смарт телефон / таблет с операционна система:

o iOS (версия 12.0 или по-висока)
o Android (версия 8.0 или по-висока)
 • На компютър / лаптоп през web браузър на адрес 

https://tv.yettel.bg

Къде мога да ползвам услугата Yettel TV без договор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Навсякъде където имаш подходяща интернет свързаност в България и временно в ЕС и ЕИЗ.

Каква е минималната интернет скорост необходима за Yettel TV без договор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Препоръчителната минимална скорост за сваляне е 10 Mbps* на устройство.
Пример: Ако в един и същи момент гледаш на 2 устройства ще ти е необходима скорост от 20 Mbps; ако гледаш на 3 – 30 Mbps и т.н.
Тази препоръчителна скорост не взима предвид използването на други устройства в рамките на същата мрежа.
Пример: Ако сваляш файлове или гледаш видео съдържание в интернет, това ще се отрази на скоростта.

Какво представлява услугата „Интернет за дома“? (5G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

С услугата „Интернет за дома“ получаваш интернет връзка вкъщи, осъществена през мобилната мрежа на Yettel.

Има ли лимит за ползване на неограничен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Плановете Интернет за дома 50/100/300 включват неограничен мобилен интернет (МВ) в България, като при установен риск от злоупотреба, нетипичен трафик и/или неправомерно ползване на услугите, Yettel България може да ограничи скоростта до 2/1 mbps на дневна база, както и да спре достъпа до мрежата. Операторът ще извършва преценка за наличие на риск при реализирано потребление над 100 GB в рамките на едно денонощие.

Мога ли да ползвам услугата на друго устройство? (5G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

При сключване на договор за услугата, ние ти предоставяме подходящо 5G оборудване с Wi-Fi функционалност, с което можеш да ползваш услугата. Въпреки това няма техническо ограничение, ако решиш да ползваш услугата с друго устройство, стига то да е сертифицирано за работа в страните от ЕС, да поддържа необходимите стандарти и да има необходимите минимални технически характеристики: 5G Wi-Fi router, Cat 20, 3GPP Release 15, LTE B1/B3/B7/B8/B20/B28 (FDD); UMTS B1/B8; 5G Sub6 Band n1, n3, n7, n28, n78, както и да е софтуерно съвместимо с мрежата на Yettel. Препоръчваме ползването на оборудването, което ти предоставяме, с цел осигуряване на по-качествена услуга.

Какво се случва с устройството при прекратяване на договора? (5G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

При прекратяване на договора е необходимо да върнеш устройството, което сме ти предоставили, в добро състояние в наш магазин. В противен случай ще бъде начислена неустойка за устройството.

Мога ли да ползвам услугата на друг адрес? (5G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, няма такава възможност. Услугата работи само на конкретния адрес, на който си сключил договора.

Какво представлява услугата „Онлайн защита“? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Онлайн защита е услуга, която ти осигурява безопасно сърфиране в мобилната мрежа и предпазва устройствата ти от вируси и изтичане на личните ти данни.

Услугата се предоставя за ползване без допълнително заплащане за срока на договора и след изтичането му, за клиенти на планове Home Internet 50/100/300.

Можеш да активираш „Онлайн защита“ от приложението Yettel в меню Услуги или в най-близкия до теб магазин на Yettel.

Подробна информация за услугата Онлайн защита можеш да намериш тук.

Как да се свържа към интернет чрез сканиране на QR код? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
Какво представлява услугата „Интернет за дома“? (4G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

С услугата „Интернет за дома“ получаваш интернет връзка вкъщи, осъществена през мобилната мрежа на Yettel. Услугата инсталираш лесно и бързо сам като няма нужда от прекарване на кабели или посещение от професионален екип.

Какво се случва след изчерпването на 200-те GB? (4G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Пакетът с 200 GB е за Интернет на максимална скорост в рамките на един месец. След изчерпването на пакета можеш да продължиш да използваш с неограничен обем данни, но с намалена скорост от максимум 2/2 Mbps за сваляне и за качване. С началото на новия отчетен период, ще получиш нови 200 GB на максимална скорост.

Можеш да активираш и допълнителен пакет „Добави 25 GB“ или „Добави 50 GB“ за домашен интернет на максимална скорост през мобилното приложение Yettel.

Как мога да проверявам потреблението си? (4G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Текущото си потребление можеш да проверяваш през мобилното приложение Yettel. За достъп до мобилното приложение Yettel и другите ни дигитални канали е необходимо да регистрираш свой Yettel профил за номера на твоята услуга Интернет за дома. Това става като посочиш твоя имейл адрес в предпочитан от теб магазин на Yettel. С Yettel профил получаваш достъп до всички дигитални канали на Yettel и възможност да управляваш услугите си, да проследяваш потреблението си, да плащаш сметките си онлайн, както и да активираш нови услуги и допълнителни пакети. Повече информация виж тук.

Колко допълнителни пакета мога да активирам? (4G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Няма ограничение колко пъти може да се активира допълнителен пакет в рамките на един отчетен период.

Мога ли да ползвам услугата с друго устройство? (4G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

При сключване на договор за услугата, ние ти предоставяме подходящо устройство (4G Wi-Fi рутер), с което можеш да ползваш услугата. Въпреки това няма техническо ограничение, ако решиш да ползваш услугата с друго устройство, стига то да е сертифицирано за работа в страните от ЕС, да поддържа необходимите стандарти и да има необходимите минимални технически характеристики: LTE Wi-Fi router, Cat 4/5, 3 GPP Release 8, LTE B1/B3/B7/B8/B20; UMTS B1/B8. Препоръчваме ползването на оборудването, което ти предоставяме, с цел осигуряване на по-качествена услуга.

Мога ли да ползвам услугата на други адреси? (4G) yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, няма такава възможност. Услугата работи само на конкретния адрес, на който си сключил договора.

Какво да предприемеш, за да се справиш с повторни зловредни атаки? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

1. Ще бъдеш известен за зловредните действия, произлизащи от мрежата ти, заедно с всички необходими технически детайли, които описват атаката. Тази информация ти позволява сам да се справиш с проблема. Очакваме обратна връзка, ако предприемеш такива действия.

2. Как да се опиташ да се справиш с атаката?

2.1 Провери мрежата си (компютри, смартфони, смарт ТВ и всякакви устройства, поддържащи връзка с Интернет) за зловреден софтуер. Ако бъде открит подобен зловреден софтуер, трябва да бъде отстранен.

2.2. Обнови софтуера до последната версия от производителя на всички устройства, описани в т.2

2.3. При липса на софтуер за защита (anti-virus, firewall, etc.), инсталирай такъв на всички свързани устройства

3. Ако не успееш да изпълниш гореописаните действия, се обърни към IT фирма, която предлага такива услуги.

Какво представлява услугата „Онлайн защита“? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

„Онлайн защита“ е услуга, която ти осигурява безопасно сърфиране в мобилната мрежа и предпазва устройствата ти от вируси и изтичане на личните ти данни.

Услугата се предоставя за ползване без допълнително заплащане за първите 2 месеца от срока на договора за план 4G Интернет за дома. След това цената е 1.20 лв. с ДДС /месец

Можеш да активираш „Онлайн защита“ от приложението Yettel в меню Услуги или в най-близкия до теб магазин на Yettel.

Подробна информация за услугата Онлайн защита можеш да намериш тук.

Как да се свържа към интернет чрез сканиране на QR код? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
Как да извърша пренасочване на портове? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
Как да се регистрирам в Yettel уеб портала? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Създаването на Yettel профил е бързо и лесно – необходим ти е единствено валиден имейл адрес и телефонния номер от Yettel, който използваш. Ето стъпките, през които трябва да минеш, за да се регистрираш:
• Потвърди твоя телефонен номер и имейл адрес
• Задай парола
• Влез в портала

Имай предвид, че Yettel профилът е валиден вход във всички дигитални канали на Yettel, в това число мобилното приложение Yettel и онлайн магазина Купи онлайн, както и за някой партньорски услуги като Bookmate и Капитал. Научи повече.

Какво е кредитен лимит? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Кредитният лимит е сумата, до която имаш възможност да провеждаш разговори и да ползваш услуги, без допълнително обезпечение. Когато сумата от абонаментните такси, текущото потребление и задълженията за минал период на всичките ти SIM карти сумарно надвишат общия им кредитен лимит, изходящите ти обаждания могат да бъдат спрени. Пример: Имам две SIM карти, едната е с кредитен лимит 30 лв / 15,34 евро, а другата е с кредитен лимит 70 лв / 35,79 евро, общият кредитен лимит е 100 лв / 51,13 евро . Всяка от картите може да изчерпи самостоятелно посочения общ лимит от 100 лв. / 51,13 евро Ако общите задължения по двете карти надвишат кредитния лимит от 100 лв / 51,13 евро , то и двете карти могат да бъдат спрени. Щом наближиш и достигнеш кредитния си лимит Yettel ще те информира с SMS. В случаите, в които достигането на кредитния лимит е осъществено в роуминг или потреблението е натрупано за твърде кратко време е възможно това да не се случи. Последното понякога се случва при използване и закупуване на услуги с добавена стойност в кратък период от време, както и при потребление в роуминг.

Какво представлява онлайн услугата Текуща сметка и потребление? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Услугата Текуща сметка и потребление дава информация за:
 Текущата сума на вашето потребление на мобилни услуги
 Задължения по фактура за отчетен период
 Оставащо потребление на включени минути
 Оставащо потребление на включен мобилен интернет
 Оставащо потребление на включени съобщения
 Оставащо потребление на мобилен интернет в роуминг
 Кредитен лимит на вашите номера по фактура

Информация за текуща сметка и потребление се предоставя за телефонния номер, с който в дадения момент ползвате портала Yettel.

Кой може да ползва услугата Текуща сметка и потребление? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Данни за оставащо потребление на минути, мобилен интернет, съобщения и мобилен интернет в роуминг са налични за всички клиенти, които ползват абонаментен план с включени пакети или са закупили допълнителни пакети.

Как да получа онлайн достъп до текущата си сметка и потребление? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да получиш информация за своята текуща сметка и потребление е необходимо единствено да влезеш в портала Yettel със своя Yettel профил. За повече информация посети инструкциите за регистрация.

След всеки вход в портала автоматично получаваш актуална информация за твоята текуща сметка и потребление към последната дата на обновяване - на началната страница на портала или в секцията „Сметка и плащане“.

Какво е текуща сметка? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Текуща сметка представлява текущата сума от твоето потребление на услуги към даден момент на обновяване, в рамките на текущия период на отчитане. Текущата сметка е без ДДС и не включва месечни абонаментни такси, отстъпки и лизингови вноски за устройства.

Какво включват задълженията за минал период? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Задълженията за минал период представляват сумата от твоето потребление на услуги по фактура. Можеш да ги откриеш в карето „Дължима сума“ в уеб портала, заедно с периода, за който се отнасят.

Задълженията за минал период са с ДДС и включват месечни абонаментни такси, отстъпки, лизингови вноски за устройства, както и неплатени задължения за предходен период.

Какво е пакет минути? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Това е пакет с включени минути, който се предлага с абонаментните програми на Yettel или може да бъде закупен допълнително от клиентите на абонаментни и корпоративни планове.

При проверка на пакет минути в YettelApp портал и приложение получаваш информация за:
- общ брой пакети минути, които ползваш
- оставащите минути от всеки пакет, в рамките на текущия отчетен период
- общ брой минути, предоставени за текущия отчетен период за всеки пакет

Данните са валидни към посочената дата на обновяване.

Какво е пакет мобилен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Това е пакет с включен трафик за мобилен интернет, според абонаментния план, който ползваш, или според закупените от теб допълнителни пакети за мобилен интернет.

При проверка на оставащо потребление на мобилен интернет получаваш информация за:
- общ брой пакети за мобилен интернет, които ползваш
- оставащия трафик за мобилен интернет от всеки пакет, в рамките на текущия отчетен период
- общ обем трафик мобилен интернет предоставен за текущия отчетен период за всеки пакет

Данните са валидни към посочената дата на обновяване.

Какво е пакет съобщения? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Това е пакет с включени SMS/MMS съобщения, според абонаментния план, който ползваш, или според закупените от теб допълнителни пакети.

При проверка на оставащо потребление на пакети съобщения получаваш информация за:
- общ брой пакети със съобщения, които ползваш
- оставащите съобщения от всеки пакет, в рамките на текущия отчетен период
- общ брой съобщения, предоставени за текущия отчетен период за всеки пакет

Данните са валидни към посочената дата на обновяване.

Мога ли да обновя данните за текуща сметка и потребление? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Данните за твоята текуща сметка и потребление се обновяват автоматично на определен интервал от време като данните, които виждаш са валидни към посочената дата на обновяване.
След вход в портала автоматично получаваш актуална информация за твоята текуща сметка и потребление към последната дата на обновяване, както и информация за самата дата на обновяване.

Кой може да ползва услугата Е-фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Услугата е предназначена за всички клиенти на Yettel на частни или бизнес абонаментни планове.

Е-фактура не може да се използва от потребители на предплатените програми на Yettel.

Как да получа достъп до своите електронни фактури? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Когато електронен достъп до фактури в приложението Yettel или уеб портала Yettel се осъществява от твой номер, за който си задал права на „Основен номер“ или „Номер на Администратор“, чрез този номер с такова ниво на оторизация ще можеш да виждаш:

- данни за текущото потребление на номера, с който си влязъл в предпочитания от теб дигитален канал
- фактури по всички твои клиентски номера
- детайлизирани сметки, съдържащи обобщена информация, за всички твои номера
- детайлизирани справки за тези твои номера, за които си заявил такива подробни справки

Когато електронен достъп до фактури в приложението Yettel или уеб портала Yettel се осъществява от твой номер, за който си задал права на „Оторизиран номер“ или от номер, за който не са зададени права от теб, чрез този номер ще можеш да виждаш:

- данни за текущото потребление на номера, с който си влязъл в предпочитания от теб дигитален канал
- детайлизирана сметка, съдържаща обобщена информация, само за този номер;
- детайлизирана справка само за този номер, ако си заявил такава

Ако имаш само един номер, след като създадеш своя Yettel профил, с който можеш да влизаш в приложението Yettel и уеб портала Yettel, ще получиш електронен достъп до фактурите си с права като „Основен номер“.

Вече имам регистрация в Yettel уеб портал. Ще виждам ли моята Е-фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. Услугата е достъпна за всички вече регистрирани потребители в Yettel, използващи абонаментни или бизнес програми.

Новорегистрираните потребители получават достъп до услугата до 24 часа след регистрацията си.

Колко фактури ще виждам онлайн в моята Е-фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

В уеб портала Yettel имаш достъп до всички фактури за последните 6 (шест) отчетни периода.

Имам два телефонни номера към Yettel и плащам потреблението им в една фактура. Защо не виждам общите суми на моята Е-фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Фактури по всички твои клиентски номера ще можеш да виждаш, ако за номера, с който влизаш в уеб портала Yettel си задал права на „Основен номер“ или „Номер на Администратор“. Само номера с такова ниво на оторизация могат да виждат пълна информация за фактурите по всички клиентски номера на собственика на номерата.

Как мога да получа административни права, за да виждам сумите по цялата фактура за моя клиентски номер, както и детайлните справки за потре yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Клиентски номер е номерът, под който издаваме твоите фактури. Към един клиентски номер могат да принадлежат един или няколко телефонни номера. Потреблението на всички телефонни номера, които принадлежат на един и същ клиентски номер, се фактурира в една обща фактура.
Цялата сума по твоята фактура за твоя клиентски номер можеш да виждаш, ако за номера, с който влизаш в уеб портала Yettel си задал права на „Основен номер“ или „Номер на Администратор“. Само номера с такова ниво на оторизация могат да виждат пълна информация за фактурите по всички клиентски номера на собственика на номерата.

Как да разбера кой е моят клиентски номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можете да откриете информация за вашия клиентски номер по следните начини: • На началната страница на услугата Е-фактура • На страницата на всяка отделна фактура, редом до информацията за фактурата (номер на фактура и дата на издаване) е посочен и клиентският номер. • Във вашата месечна фактура на хартия • В справката за общо потребление, получавана по имейл, при абонамент за безплатната услуга @Фактура • Чрез SMS със съдържание 11 на номер 1000, като цената на SMS-a е според вашия тарифен план. • Безплатно на *123#

Защо не виждам детайлна справка за проведените разговори за моя телефонен номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да виждаш детайлната справка за потребление за твоя телефонен номер, е необходимо да си заявил такава подробна справка. Можеш да го направиш по един от следните начини:

 чрез услугата Допълнителни услуги от раздел „Услуги“ в портала Yettel
 чрез обаждане на номер 123 (таксува се според вашия тарифен план)
 като подадеш заявление за активиране на тази услуга в най-близкия магазин на Yettel

След като заявиш онлайн детайлна справка, при вход в приложението Yettel и уеб портала Yettel тя ще бъде достъпна в електронен формат за твоя телефонен номер.

Защо нямам достъп до моята Е-фактура или до някои функции на моята Е-Фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Възможните причини да не мога да прегледам Е-фактурите си са:

 • Нивото на оторизация на твоя достъп не позволява пълен достъп до твойте Е-фактури*
 • Ползваш предплатени планове за услуги на Yettel
 • Вече не ползваш услугите на Yettel

*Пълен електронен достъп до Е-фактура имат номера, за които си задал права на „Основен номер“ или „Номер на Администратор“. Само номера с такова ниво на оторизация имат достъп до всички функции на Е-фактура.

Как мога да изтегля моите фактури? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да изтеглиш и запазиш на компютъра си своите фактури чрез опцията Експорт. Тя е налична за всяка фактура, достъпна онлайн в портала Yettel , в раздел „Сметка и плащане“ , секция „Е-фактура“.

В какъв формат мога да изтегля фактурата си? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Имаш възможност да изтеглиш своите фактури в различни файлови формати:
• електронно подписана фактура - в PDF формат, заверен с електронен подпис
• PDF, XLS, CSV и XML..

Изтегляне на Е-фактура Оригинал
Клиентите, които имат активна услугата Е-фактура Оригинал, имат възможност да изтеглят своята фактура в PDF формат, заверена с електронен подпис.

Експорт в XLS формат
Всеки клиент може да изтегли своята фактура в табличен вид, под формата на Excel файл.

Важно: При експорт в PDF, XLS, XML и CSV формат изтегленият файл съдържа информация, в зависимост от правата на номера за електронен достъп до фактури в приложението Yettel и уеб портала Yettel .

Когато влизаш в приложението Yettel или уеб портала Yettel с номер, за който си задал права на „Основен номер“ или „Номер на Администратор“, чрез него с такова ниво на оторизация ще можеш да виждаш:
- данни за текущото потребление на номера, с който си влязъл в предпочитания от теб дигитален канал
- фактури по всички твои клиентски номера
- детайлизирани сметки, съдържащи обобщена информация, за всички твои номера
- детайлизирани справки за тези твои номера, за които си заявил такива подробни справки

Когато влизаш в приложението Yettel или уеб портала Yettel с номер, за който си задал права на „Оторизиран номер“ или с номер, за който не са зададени права от теб, чрез този номер ще можеш да виждаш:
- данни за текущото потребление на номера, с който си влязъл в предпочитания от теб дигитален канал
- детайлизирана сметка, съдържаща обобщена информация, само за този номер;
- детайлизирана справка само за този номер, ако си заявил такава

Ако имаш само един номер, след като създадеш своя Yettel профил, с който можеш да влизаш в приложението Yettel и уеб портала Yettel , ще получиш електронен достъп до фактурите си с права като „Основен номер“.

Мога ли да бъда известяван при излизане на нова фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. От „Настройки“ на страницата на Е-фактура избери опция „Настройки за известия“. Там можеш да посочиш начин за известяване на нова фактура - чрез SMS или имейл. Попълни телефонен номер и/или имейл адрес и запиши с бутона "Запази".При излизане на нова фактура, ще получиш известие в предпочетения формат.

Мога ли да се откажа от известяване за нова фактура? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. От страницата „Настройки за известия“, която е достъпна през раздел „Сметка и плащане“ > Е-фактура > „Настройки“, от маркирайте типа или типовете известие и запишете промените с бутона "Запази".

Как да направя експорт на данните от CSV файл в Microsoft Excel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можете да настроите изтеглените CSV файлове да бъдат отваряни директно с Microsoft Excel. Aко използвате стандартните настройки на тази програма, файловете ще се четат нормално.В случай, че имате специфични настройки на своя компютър, следният съвет за вмъкване на данни от текстов файл в Microsoft Excel ще ви бъде полезен (примерните екрани са валидни за Microsoft Excel 2010).

 1. След вход в портала Yettel изберете Сметка и плащане > E-Фактура > Експорт срещу фактурата за желания период.
 2. Изберете един от предлаганите текстови файлове, например details_1.csv.
 3. Системата генерира диалогов прозорец, с който ви предлага да запазите или отворите файла.
 4. Запишете файла в желаната от вас директория на вашия компютър (по подразбиране се запазва в папка Downloads за по-нови версии на приложението Microsoft Excel).
 5. Отворете приложението Microsoft Excel, след което селектирайте първото квадратче от таблицата - така ще селектирате реално цялото платно.
 6. Сега изберете последователно меню Data > From text (за Excel 2003 или по-стари версии, изберете Data > Import External Data > Import Data).
 7. В диалогoвия прозорец, който се зарежда, изберете тип на файла да бъде текстови файлове (Text files .. ) и изберете файла, който преди това записахте, т.е. файла, от който искате да вмъкнете информация. След това изберете "Import".
 8. Приложението генерира диалогов прозорец, в който настройките трябва да бъдат такива, каквито ги виждате на екрана. Уверете се, че за полето File Origin е избрана стойността 1251 : Cyrillic (Windows). Изберете "Next >".
 9. На следващата стъпка трябва да посочите разделител - изберете Comma. Веднага ще видите ефекта като подравняване на данните в долните колони. След това преминете към следваща стъпка чрез "Next >". 
 10. В този диалогов прозорец трябва да зададете тип на колоните. При първоначално зареждане на диалоговия прозорец е избрана само първата колона. За да изберете всички колони, придвижете скролера до последна колона, натиснете бутон "Shift" от клавиатурата и без да пускате бутона, кликнете с мишката в последната колона. Трябва да получите избиране на всички колони. След като вече сте избрали колоните, от карето "Column data format" изберете типа на полето. Можете да изберете тип General, което ще предизвика зареждане на типовете по подразбиране, или Text, което ще интерпретира данните в текстов формат. Натиснете "Finish", за да приключите.
 11. Приложението извежда диалогов прозорец, с който ви пита от коя клетка да започне да вмъква данните. По подразбиране, това е клетка А1. Можете да я промените. След натискане на бутона "ОК", реално осъществявате вмъкването на данните в документа.
 12. Сега данните са вмъкнати и може да извършвате аритметични операции с тях.
Онлайн плащане и зареждане през приложението YettelApp yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш лесно и бързо да плащаш сметката си онлайн в мобилното приложението YettelApp.

Как става всичко?

Най-важното е да имаш свалено на твоя смартфон мобилното приложение YettelApp. Ако още не си, свали го от Google Play или App Store.

Влизаш в приложението и отваряш меню Плащания.

В това меню виждаш 3 подменюта, в които можеш да управляваш своите онлайн плащания през приложението YettelApp:

Меню Сметки - тук виждаш данни за Титуляр, Клиентски номер, Дължима сума и поле, в което да въведеш сума за плащане. В последното поле можеш да посочиш конкретна сума, ако искаш различна от дължимата сума по издадена фактура. Щом въведеш всички необходими данни, за да направиш онлайн плащане на сметка през приложението YettelApp, натисни бутона Плати в долната част на екрана.

След това ще бъдеш пренасочен към външна страница, където да въведеш данните за банковата си карта и да запазиш картата си при желание, за да платиш по-лесно следващия път. След натискане на бутон Плати, ще бъдеш пренасочен към страница на банката-издател на картата, където да въведеш допълнителна 3DS верификация спрямо политиката на банката. След приключване на автентикацията, ще ти покажем екран Успешно плащане, на който можеш да се абонираш за автоматично плащане.

Ако плащането е успешно, на екрана на смартфона си ще видиш потвърждение за успешно извършване на плащане по твоята сметка.

Меню Зареждане – в това меню можеш да заредиш предплатен номер. Въведи го в поле Предплатен номер и избери дали да презаредиш с кредитна/дебитна карта, или с ваучер. Ако избереш първия вариант, имаш опции за презареждане с 8 лв. / 4,09 евро, 10 лв. / 5,11 евро, 12 лв. / 6,13 евро, 15 лв. / 7,67 евро А можеш и да въведеш избрана от теб сума между 8 (4,09 евро) и 99 лв. / 50,61 евро. Ако избереш втория вариант, в съответното поле трябва да въведеш номера на ваучера. Накрая, щом въведеш всички данни за зареждане на предплатен номер през приложението, натисни зеления бутон Зареди в долната част на екрана.
 Меню История – тук са данните за всяко плащане и зареждане за твоя номер, осъществени през онлайн каналите за плащане – приложението YettelApp или уеб портала YettelApp.

С приложението YettelApp плащаш сметки към Yettel откъдето ти е удобно и като следваш само няколко лесни стъпки.

А вече плащането през приложението YettelApp е още по-лесно, бързо и удобно

Сега плащаш наистина моментално и си още по-гъвкав и ефективен. Обновеният начин да плащане през YettelApp ти дава следните възможности:
 Плащаш директно и само през приложението YettelApp – стига да обновиш версията на приложението до последната актуална, процесът е много по-опростен.
Плащаш и по друг клиентски номер – просто въвеждаш желания друг номер в съответното поле и можеш да осъществиш плащане по него. А после, този номер се запазва в приложението, за да можеш лесно и бързо да го избереш при следващи плащания.
Плащаш наистина бързо и лесно – просто посочваш сума, избираш метод за плащане и плащаш
Плащаш и без да се ангажираш специално – можеш да активираш услугата „Абонирай се за автоматично плащане“ и плащането през приложението YettelApp ще се извършва автоматично всеки месец- ако желаеш, можеш да се откажеш от тази услуга впоследствие.
А за да е по-лесно, данните за картата ти се запазват – само трябва да е активна функцията „Запази кредитната си карта за последващи плащания“ и приложението запаметява данните, за да няма нужда да ги въвеждаш следващия път. Можеш да запазиш до 3 карти.
И преглеждаш запазените си карти по всяко време – правиш го в новото меню „Платежни средства“, в което преглеждаш всички запазени в приложението карти, а можеш и да изтриеш ненужна запазена карта или да се абонираш за автоматично плащане всеки месец.

Онлайн плащане и зареждане през уеб портала YettelApp yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш лесно и бързо да плащаш сметката си онлайн през уеб портала YettelApp.

За вход в портала ползвай своя Yettel профил и ще можеш да плащаш сметката си онлайн като кликнеш на бутон Плащане:
Посочваш или избираш от списък (ако имаш повече от един) клиентски номер, по който да бъде направено онлайн плащане.
 Показваме ти всички фактурирани и неплатени към момента задължения за посочения клиентски номер. А в отделно поле въвеждаш сумата, която желаеш да платиш.
 На тази стъпка те отвеждаме на страницата за онлайн разплащания, където можеш да въведеш данните на своята карта, необходими за извършване на плащането – тип и номер на карта, дата на валидност и код за защита. След това банката-издател на картата ще ти поиска допълнителна 3D автентификация (според правилата на банката).

Важно: Данните на твоята карта, необходими за извършване на онлайн плащане, се въвеждат от теб само и единствено на страницата за онлайн разплащания на банката, доставчик на платежна услуга на Yettel. Тези данни не се разкриват пред Yettel при никакви обстоятелства.

 При успешно плащане ще получиш потвърждение с SMS на телефонния номер, който си използвал за вход в портала. Извършеното плащане се записва в секция История на плащанията с информация за сума, клиентски номер, номер на транзакция, дата, час и др.

За какво служи SMS кодa за потвърждение? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

SMS кодът се използва за финално потвърждение на подадена от вас заявка за онлайн услуга в интернет портала Yettel.

Потвърждавайки онлайн заявка чрез SMS код,  удостоверявате, че ползвате телефонния номер, с който в дадения момент осъществявате достъп до Yettel портала и услугите в него.

За кои услуги се прилага потвърждение чрез SMS код? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Потвърждение чрез SMS код се прилага към момента за следните услуги в интернет портала Yettel:

* Допълнителни пакети

* Автоматично презареждане на предплатена карта от абонат

* Покупка на FUN Call мелодия

Как да поръчам SMS код за потвърждение на услуга? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Кодът се генерира автоматично при подаване на заявка за избраната от вас услуга и се изпраща на вашия телефонен номер чрез SMS. За да получите SMS кода, е необходимо устройството с телефонния номер, с който в дадения момент осъществявате достъп до онлайн услугите в Yettel, да бъде включено и да има възможност за получаване на SMS съобщения.

Заплащам ли допълнително за SMS кода? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, получаването на текстовото съобщение с SMS код е напълно безплатно.

Заплащате единствено стойността на ползваната услуга (напр. стойността на  добавения допълнителен пакет), в случай че подадената от вас заявка бъде успешно обработена.

Кога и как може да се използва SMS кодa? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

SMS кодът е валиден 15 минути от момента на неговото генериране. Крайният срок на валидност (дата и час) е посочен в съобщението, в което е изпратен кодът.

В случай че не използвате кода в рамките на този период, кодът става невалиден и е необходимо повторно да заявите желаната от вас услуга. Кодът може да бъде използван веднъж за потвърждение на една заявка.

В случай че заявката за избраната услуга не бъде потвърдена чрез валиден SMS код в рамките на посочения период, тя няма да бъде изпълнена и заявената услуга няма да бъде активирана.

Как да разбера дали избраната от мен услуга в интернет портала Yettel уеб портал изисква потвърждение чрез SMS код? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

В случай че дадена услуга изисква потвърждение чрез SMS код, на страницата й за поръчка има публикувана информация за тази допълнителна стъпка.

Нива на оторизация на номера yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Светът, в който живеем е дигитален отдавна. Толкова често и за все повече потребности разчитаме на дигитални възможности, с които бързо, лесно и удобно да ги удовлетворим. Желанието ни да правим всичко или почти всичко онлайн е вече някак естествено и съвсем логично.

За да сме в крак с тенденциите, ние в Yettel разработихме и непрестанно развиваме дигиталните си канали. Целта ни е те да обслужват тези твои потребности, за които наистина не е необходима допълнителна човешка намеса, а и за които можеш да си спестяваш време.

Приложението Yettel

управляваш своя абонамент и услугите, които ползваш и искаш да ползваш, следиш потребление и фактури, плащаш сметките си и всичко това в движение от своя смартфон

Онлайн магазин

поръчваш онлайн нова карта или подновяваш абонамента си, може и заедно с поръчка на желано мобилно устройство

Уеб портал Yettel

проследяваш потреблението си, активираш допълнителни услуги и следиш своите фактури от комфорта на своя компютър

Бизнес портал

Разработен за бизнес клиентите ни за управление на услуги и достъп до информация по всяко време

Възможностите да имаш електронен достъп до информация за своя план, да управляваш услугите, които ползваш и тези, които искаш да ползваш, да взимаш нова карта и подновяваш договорите за услуги на своите номера бързо, лесно и сигурно от разстояние, онлайн, са осигурени в нашите дигитални канали. В нашия дигитален свят, технологиите ни позволяват да ползваме всички тези бързи, лесни и сигурни възможности. С една цел - да имаш пълен и надежден контрол върху услугите, които ползваш в Yettel!

Както вече знаеш, за да осигурим това разнообразие от действия, които да можеш да правиш в нашите дигитални канали бързо, удобно и сигурно, може да зададеш нива на оторизация за номерата, които имаш при нас. Зад нивата на оторизация за твоите номера всъщност стоят различни права, които твоите номера получават или по- конкретно, права за това какво можеш да правиш чрез твой номер от разстояние в дигиталните ни канали.

Какво представляват нивата на оторизация? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Всеки твой телефонен номер има ниво на оторизация. Нивата на оторизация са свързани с телефонните номера, защото достъпът до дигиталните ни канали е организиран именно по телефонен номер. Номерът, с който влизаш в приложението Yettel, уеб портала Yettel, в нашия онлайн магазин или в Бизнес портала, се ползва като потребителско име за вход.

Можеш да задаваш и променяш нива на оторизация за своите номера напълно безплатно в предпочитан от теб магазин на Yettel или чрез Търговския си представител за бизнес клиенти, като по този начин определяш какви права даден твой номер да ползва за извършване на действия от разстояние.

Чрез твой номер според нивото на оторизация можеш от разстояние да:

Достъпваш информация

 • За абонаментен план за твой номер
 • За твоето потребление на минути, МВ, Трафик пакети, SMS
 • За активирани услуги
 • За твоите текущи сметки, фактури и плащания

Управляваш разнообразие от услуги

 • допълнителни услуги към абонаментния си план
 • услуги за достъп до дигитално съдържание
 • допълнителни пакети за мегабайти, минути, SMS, минути в роуминг, международни минути
 • допълнителни основни услуги – роуминг, лимит за роуминг

Извършваш сделки, обвързващи те с договор за електронни съобщителни услуги

 • Подновяваш договора си за абонаментен план
 • Взимаш нова карта с нов договор за услуги
 • Поръчваш устройство в брой или на лизинг заедно с договор за мобилни услуги

Кои са нивата на оторизация и какво получаваш с всяко едно от тях? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Основно правило, което спазваме е, че всеки твой номер към даден момент може да има само едно ниво на оторизация за извършване на действия от разстояние. Ако искаш да промениш нивото на оторизация на твой номер, за да разшириш или ограничиш правата му за действия в дигиталните ни канали, можеш да го направиш, когато пожелаеш напълно безплатно в предпочитан от теб магазин на Yettel или през своя Търговски представител за бизнес клиенти.

Ниво ОСНОВЕН

Чрез номер с това ниво на оторизация ще можеш в дигиталните ни канали да:
Достъпваш информация за всички твои номера в Yettel
Управляваш разнообразие от услуги за всички твои номера в Yettel
Извършваш сделки, обвързващи те с договор за електронни съобщителни услуги за всички твои номера в Yettel

Когато тази функционалност е налична в дигитален канал, чрез ОСНОВЕН НОМЕР можеш да определяш и нивата на оторизация за всички останали номера на твое име.

Ако имаш само един номер на свое име, този номер получава по подразбиране ниво ОСНОВЕН НОМЕР. Ако имаш повече от един номер на свое име, посочваш кой от твоите номера получава това ниво - ОСНОВЕН НОМЕР.

Номерът с това ниво на оторизация е би трябвало да бъде този, който активно и основно ползваш като негов собственик и през който искаш да управляваш останалите си номера. Това е най-високото ниво на оторизация, затова е важно да прецениш кой от твоите номера следва да има тези права на действия от разстояние.

Ниво НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОР

Определянето на това ниво на оторизация не е задължително. Изборът дали да го дадеш на някой от твоите номера, и на кои номера да го дадеш, е изцяло твой.

Чрез номера с това ниво на оторизация в дигиталните ни канали ще може да се:
Достъпваш информация за всички твои номера в Yettel
Управляваш разнообразие от услуги за всички твои номера в Yettel
Извършваш сделки, обвързващи те с договор за електронни съобщителни услуги за всички твои номера в Yettel

Чрез НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОР обаче не могат да се задават и променят от разстояние нивата на оторизация за други номера на твое име в дигиталните ни канали, дори такава функционалност да е налична в тях.

Такова ниво на оторизация за твой номер можеш да посочиш, например, ако този твой номер се ползва от друг родител в семейството, или при бизнес клиентите - служител на ръководна позиция. Важно е ползвателите на номера с такова ниво на оторизация да са хора, на които можеш да се довериш и да позволиш да управляват услуги и сключват сделки с договор за услуги, както за номерата, които ползват така и за всички останали номера на твое име.

Ниво ОТОРИЗИРАН НОМЕР

Определянето на това ниво на оторизация не е задължително. Изборът дали да го дадеш на някой от твоите номера, и на кои номера да го дадеш, е изцяло твой.

Чрез номера с това ниво на оторизация в дигиталните ни канали ще може да се:
Достъпва информация само за конкретния номер с това ниво на оторизация
Управлява разнообразие от услуги само за конкретния номер с това ниво на оторизация
Извършват сделки, обвързващи те с договор за електронни съобщителни услуги само за конкретния номер с това ниво на оторизация

Чрез ОТОРИЗИРАН НОМЕР също не могат да се задават и променят от разстояние нивата на оторизация.

Такова ниво на оторизация за твой номер можеш да посочиш, например, ако този номер се ползва от друг член на семейството или твой близък, или при бизнес клиентите – служители в компанията. Необходимо е да прецениш на кой можеш да се довериш и да позволиш да управлява услуги и сключва сделки с договор за услуги за номера, който ползва от твое име.

Номер, за който не е определено ниво на оторизация

Чрез такъв номер в дигиталните ни канали ще може само да се:
Достъпва информация само за конкретния номер
Управлява разнообразие от услуги само за конкретния номер

Такива номера, след вход в дигитален канал, не могат да извършват сделки, които те обвързват с договор за електронни съобщителни услуги. Например, чрез такъв номер след вход в дигитален канал не може да се поднови договор на абонаментен план или да се поръча нова карта с нов договор за услуги.

Ако имаш повече от един номер на свое име, по подразбиране твоите номера получават такива права за действия от разстояние, като ти можеш да определиш нива на оторизация за тях допълнително.
Такива ограничени права е добре да имат, например, номера, които се ползват от деца или при бизнес клиентите – определени служители в компанията, или с други думи, ползватели които не би следвало да имат пълни права за действие от разстояние за номера на твое име.

Важно yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако не всички номера на твое име се ползват от теб самия, ако част от тях си предоставил за ползване от членове на семейството или твои близки, или служители в твоята компания, когато задаваш нива на оторизация за номера, които се ползват от тях, приемаме, че си ги упълномощил да извършват от твое име и за твоя сметка съответните действия, предвидени за нивото, което задаваш на съответния номер. Отговорността е твоя да решиш:

 • дали да зададеш нива на оторизация за номерата, които се ползват от други потребители, а не лично от теб
 • какво да бъде нивото на оторизация за всеки номер като имаш предвид правата, които получават с всяко ниво
Как прилагаме нивата на оторизация? yettel.chevronDown yettel.chevronUpТук ще те информираме за начина, по който прилагаме нивата на оторизация за достъп до информация, управление на услуги и извършване на сделки, които те обвързват с договор за електронни съобщителни услуги.


Тъй като ще продължаваме да развиваме приложението на тези нива напред във времето, ще те запознаваме с това как ги прилагаме тук и в условията за ползване на услугите или дигиталните ни канали. Във всички случаи, ще следваме определените вече равнища на права, които получава номер с конкретно ниво на оторизация.Електронен достъп до фактури
Кой може?
За какво получаваш достъп?
Къде получаваш достъп?
За кои потребители?


•ОСНОВЕН НОМЕР
•НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОР


•Фактури по всички твои клиентски номера до 6 месеца назад
•Сметки на всички твои номера, с лесно проследяване на статус „платена/неплатена“
•Обща справка за потреблението, съдържаща обобщена информация за всички твои номера
•Детайлизирани справки за потреблението за тези твои номера, за които си ги заявил
•Преминаване към плащане на конкретна сметка в приложението Yettel, дори и да не е на клиентския номер, с който го използваш


•Мобилното приложениe Yettel
•Yettel портала
•Бизнес портала за бизнес клиенти•За частни клиенти на абонаментен план
•За бизнес клиент без персонален Търговски представител
•Yettel портал
•Бизнес портала за бизнес клиентиЗа бизнес клиент с персонален Търговски представител•ОТОРИЗИРАН НОМЕР
•Номер, за който не е определено ниво на оторизация•Обща справка за потреблението, съдържаща обобщена информация, само за конкретния номер
•Детайлизирана справка само за конкретния номер, ако си заявил такава•Мобилното приложениe Yettel
•Yettel портала


За частни и бизнес клиенти на абонаментен план
Виж повече информация
Услуга „Онлайн защита“
Кой може?
Какво можеш да правиш?
Къде можеш да управляваш услугата?
За кои потребители?
•ОСНОВЕН НОМЕР
•НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОР


Управление на услугата за всички номера на твое име


мобилното приложениe Yettel


За частни и бизнес клиенти на абонаментен план

•ОТОРИЗИРАН НОМЕР
•Номер, за който не е определено ниво на оторизацияУправление на услугата за конкретния номер, който се ползва


За частни и бизнес клиенти на абонаментен план


Виж повече информацияПодновяване на договор за услуги в приложението Yettel
Кой може?
Какво можеш да правиш?
Къде можеш да подновиш договор за услуги?
За кои потребители?

•ОСНОВЕН НОМЕР
•НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОР
•ОТОРИЗИРАН НОМЕРПодновяваш абонамент за мобилни услуги за ползвания номер, който си ползвал и за вход в дигиталния канал


Мобилното приложениe Yettel


За частни клиенти на абонаментен план


Виж повече информация
Управление на номера в приложението Yettel
Номера с какви нива на оторизация могат?
За какво получават достъп номера с това ниво на оторизация?
Къде можеш да управляваш своите номера?
За кои потребители?

•ОСНОВЕН НОМЕР
•НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОРУправляваш всички номера на титуляря, които са на абонаментен план през твоето приложение Yettel:
- Достъпваш информация, свързана с условия на абонаментен план, потребление, текущи сметки, активни услуги, правиш плащания за тях;
- Активираш или деактивираш разнообразие от услуги за номерата онлайн, в реално време – дигитални услуги, допълнителни пакети МВ, роуминг пакети и роуминг услуги.


Мобилното приложение Yettel


•частни клиенти на абонаментни планове;
•бизнес клиенти на абонаментни планове без персонален Търговски представител.


Виж повече информация

Често задавани въпроси yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Как мога да променя нивото на оторизация за номер на мое име?

Можеш да промениш нивото на оторизация за номер на твое име в магазин на Yettel след като успешно се идентифицираш като собственик на номера и титуляр по договора за мобилни услуги за същия този номер. Бизнес клиентите е необходимо да се свържат със своя Търговски представител.


Колко номера на мое име могат да имат ниво ОСНОВЕН НОМЕР?

Само един номер на твое име може да има ниво на оторизация ОСНОВЕН НОМЕР. Този номер може да извършва всички предвидени действия за всички твои номера от разстояние в дигиталните ни канали, затова е важно да избереш за ОСНОВЕН НОМЕР този номер, който основно и активно ползваш като собственик.Какво да направя, ако имам повече от един номер на мое име и искам да променя номера с ниво ОСНОВЕН НОМЕР?

Заповядай в магазин на Yettel или се свържи със своя Търговски представител, ако си наш бизнес клиент. Трябва да знаеш, че ако имаш повече от един номер на свое име и имаш вече номер със зададено ниво ОСНОВЕН НОМЕР, но решиш да посочиш друг твой номер за ОСНОВЕН НОМЕР, то предходният номер, който е имал това ниво на оторизация го губи. За номера, на който променяш нивото на оторизация можеш да посочиш друго ниво.


Какво се случва, ако прекратя договора си за номера, за който съм посочил ниво ОСНОВЕН НОМЕР?

Ако прекратиш договора си за номер, на който си определил ниво ОСНОВЕН НОМЕР, всички твои други номера губят нивата на оторизация, които са били зададени до този момент и стават номера, за които не е определено ниво на оторизация.

Разбира се, в магазин на Yettel или през своя Търговски представител ако си наш бизнес клиент, можеш да зададеш нива на оторизация за твоите номера като имаш предвид какви права получава номера при всяко ниво.


На кой мой номер мога да задам ниво НОМЕР НА АДМИНИСТРАТОР?

От една страна, задаването на това ниво не е задължително. От друга страна, можеш да избереш повече от един номер, за които да зададеш това ниво. Ако телефонен номер, за който искаш да зададеш това ниво, не се ползва лично от теб, добре е да прецениш дали да зададеш това ниво на оторизация за номера, тъй като с него могат да бъдат извършвани множество действия от разстояние, при това за всички твои номера.

Такова ниво на оторизация за твой номер можеш да посочиш, например, ако този номер се ползва от друг член на твоето семейство или служител в твоята компания. Това трябва да бъде ползвател на твой номер, на който можеш да се довериш и да позволиш да управлява услуги и сключва сделки с договор за услуги, както за номера, който ползва така и за всички останали номера на твое име. Не забравяй, че отговорността да обясниш на ползвателя какви права получава номера с това ниво на оторизация е твоя.На кой мой номер мога да задам ниво ОТОРИЗИРАН НОМЕР?

От една страна, задаването на това ниво също не е задължително. От друга страна, можеш да избереш повече от един номер, за които да зададеш това ниво. Ако телефонен номер, за който искаш да зададеш това ниво, не се ползва лично от теб, добре е да прецениш дали да зададеш това ниво на оторизация за номера, защото ще се ползва от друг ползвател.

Такова ниво на оторизация за твой номер можеш да посочиш, например, ако този номер се ползва от друг член на семейството, твой близък или служител в твоята компания. Това трябва да бъде ползвател на твой номер, на който можеш да се довериш и да позволиш да управлява услуги и сключва сделки с договор за услуги за номера, който ползва от твое име. Не забравяй, че отговорността да обясниш на ползвателя какви права получава номера с това ниво на оторизация е твоя.

SMS паркиране yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За град София, цената на услугата "паркиране чрез SMS" с ДДС за 1 час паркиране се определя от Столичния общински съвет и е равна на цената за паркиране с талон с ДДС.
Стойността на SMS се определя отделно - по тарифния ти план. Ако към тарифния план има пакет, съдържащ SMS-и, то таксуването ще се приспадне от него, или ако няма - SMS-ът ще бъде таксуван според Актуалната ценова листа на Yettel (Актуална ценова листа за абонаментни планове, Актуална ценова листа за предплатени планове).

Кои минути са национални? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Националните минути са минути за разговори към мобилни и фиксирани мрежи на територията на Република България. Посочените минути не включват изходящи разговори към кратки номера (включително Центъра за обслужване на клиенти на Yettel, номера от типа *), към номера за услуги с добавена стойност и други специализирани услуги, към номера от диапазон 0700, към номера за данни и факс, изходящи WAP повиквания.

За повече информация, вижте Цени и формати на услуги с добавена стойност

В какъв срок от закупуването ще бъде активирана моята SIM карта/мобилен номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Максималният срок за активиране на вашата SIM карта е 48 часа (считано от датата на подписване на договора), но в повечето случаи активирането отнема много по-малко време.

Как да прекратя договора си за мобилни/фиксирани услуги с Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp


•В случай че искате да прекратите вашия договор, е необходимо да изявите желанието за това писмено като за ваше удобство можете да попълните Заявление за отказ от мобилни/фиксирани услуги в магазин от търговската мрежа на Yettel. В случай, че желаете да прекратите срочен договор за мобилни/фиксирани услуги преди изтичането на посочения в него срок (12 или 24 месеца) ще дължите и съответните предвидени неустойки.
•В магазините на Yettel може да заплатите всички дължими суми (фактури, текущи разговори, неустойки по договор и лизингови вноски), ако към момента на прекратяване на договора има такива.

Какви неустойки дължа при прекратяване на срочен договор за мобилни/фиксирани услуги с Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

В сила от 12.01.2018г.:

•В случай, че желаете да прекратите договора си преди изтичането на предвидения в него срок (12 или 24 месеца), ще дължите неустойка в размер на оставащите месечни абонаменти до края на срока на договора, но не повече от три стандартни месечни абонамента. Изключение са плановете Джуниър и Любимец, в случаите, в които съгласно договора са предвидени фиксирани суми като неустойки за предсрочното му прекратяване.
•Ако сте ползвали отстъпка от месечния абонамент(промоционален месечен абонамент), то ще дължите и възстановяване на такава част от нея, която съответства на оставащия срок на договора.
•Ако сте се възползвали от покупка на устройство на преференциална цена, ще дължите и част от отстъпката, която сте получили, съответстваща на оставащия срок на договора. Отстъпката се равнява на разликата между стандартната цена на устройството в брой, без абонамент към датата на покупката и цената (в брой или общата лизингова цена), която сте заплатили при сключването на договора
•Подробна информация и точния размер на дължимите неустойки при предсрочно прекратяване на договор за мобилни/фиксирани услуги с Yettel можете да получите в магазин от търговската мрежа на Yettel.

Как мога да разбера кога изтича срока на моя договор за мобилни/фиксирани услуги? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Срокът и датата на изтичането му са посочени в договора ви за мобилни/фиксирани услуги с Yettel

Как мога да променя адреса за получаване на фактурата си? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можете лесно и удобно да променяте адреса, на който получавате вашата месечна фактура, както и детайлите за получателя онлайн, чрез услугата Е-Заявление в уеб портала Yettel.Това можете да направите и в магазин от търговската мрежа на Yettel.Ако сте съпричасни към нашата кауза за опазване на околната среда, можете да се откажете от вашата хартиена фактура и подробна разпечатка към нея, като изберете нейния по-удобен и функционален електронен вариант в Yettel уеб портал. Там имате възможност да видите своите последни фактури, както и да си ги изтеглите и запазите в предпочитан от вас формат.

Какво е SIM карта? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

SIM е съкращение от Subscriber Identification Module (модул за идентификация на потребителя) и представлява чип, който се поставя в мобилен телефон, таблет, флашка или друго устройство и служи за идентификация на потребителя в мобилна мрежа.Има няколко вида SIM карти в зависимост от устройството, за което са предназначени – стандартна SIM карта, Micro SIM и Nano SIM карта. 

Как мога да проверя моя PUK код? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако си клиент на абонаментен план на Yettel, можеш да провериш PUK кода на твоя телефонен номер:

•онлайн, през уеб портала Yettel чрез услугата Е-заявление
•с обаждане до Центъра за обслужване на клиенти на 123 (според актуалната ценова листа на Yettel)

Ако си клиент на предплатен план, можеш да получиш твоя PUK код като се обадиш на телефон 123 (според актуалната ценова листа на Yettel).

Какво е клиентски номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Клиентски номер е номерът, под който са активирани една или няколко SIM карти/линии, за които се издава обща фактура. Клиентският номер е уникален за всеки абонат и може да бъде използван за заплащане на задължения. Можете да получите вашия клиентски номер, като наберете *123*6# 

Ако ползвам предплатен план, мога ли да премина към абонаментен план? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. Достатъчно е да e изминал най-малко 1 месец от активацията на предплатената ви SIM карта. Необходимо е да посетите магазин от търговската мрежа на Yettel и да сключите Договор за мобилни услуги. Вашият мобилен номер ще бъде запазен, а SIM картата ще бъде подменена с нова. В случай че имате останал кредит по предплатената си карта, той ще бъде прехвърлен към абонаментния ви план във вашата първа или втора фактура. Възползвайки се от възможността да преминете от предплатен към абонаментен план, можете да закупите и телефон на изключително атрактивна цена.

Как се осъществяват два или повече разговора приблизително по едно и също време? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Всеки потребител на Yettel, ползващ абонаментен план, има възможност да провежда два или повече разговора, както поотделно - приблизително по едно и също време (чрез режим задържане на разговор), така и едновременно (чрез услугата конферентна връзка).

Къде мога да се абонирам за абонаментен план от Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Заповядайте в най-близкия до вас магазин от търговската мрежа на Yettel или в магазин на нашия партньор Internity. Ние ще се радваме да ви помогнем, за да изберете абонаментен план според вашите предпочитания. Заповядайте в най-близкия до вас магазин от търговската мрежа на Yettel или в магазин на нашия партньор Internity. Ние ще се радваме да ви помогнем, за да изберете абонаментен план според вашите предпочитания.

Картата ми е спряна за кражба или загуба. Мога ли да получавам входящи обаждания? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако картата ви е спряна поради кражба или загуба, се спират единствено вашите изходящи повиквания. SIM картата остава активна за входящи обаждания. Имайте предвид, че спирането на картата за кражба или загуба не освобождава потребителя от начисляване на абонаментни месечни такси.

Как се процедира при кражба/ загуба на SIM карта/ карти? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Потребителят следва възможно най-бързо, след установяване на кражба/ загуба на SIM карта, да уведоми Yettel чрез Отдела за обслужване на клиенти, номер 123 (089 123) и в срок до 48 часа да потвърди писмено желанието си за спиране на достъпа на откраднатата/ изгубената SIM карта. В този случай е необходимо открадната/ изгубена карта да бъде подменена. При кражба, загуба или друга причина за смяна на SIM карта, цената на новата SIM карта е, както следва:
10,00 лв. / 5,11 евро (с ДДС) - за клиенти на абонаментни планове.
10,00 лв. / 5,11 евро (с ДДС) - за клиенти на предплатени планове.
Потребителят е отговорен за заплащането на всички ползвани услуги до момента на уведомяването на Yettel.

Когато картата ми е спряна за кражба/ загуба, начисляват ли ми се месечни такси? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Спирането на картата за кражба/ загуба не освобождава потребителя от начисляване на абонаментни месечни такси.

Колко струва подмяната на SIM карта? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

В зависимост от причината, смяната на SIM карта (Mini (стандартна), Micro, Nano или 3в1 SIM) за частни клиенти струва:
0,00 лв. – при установен дефект на SIM картата;
10,00 лв. / 5,11 евро – при смяна на SIM картата по желание на клиента (различен формат на карта);
10,00 лв. / 5,11 евро– при издаване на нова SIM при кражба/загуба, повреда или блокиран PUK код на картата на клиент на абонаментен план;
10,00 лв. / 5,11 евро – при издаване на нова SIM при кражба/загуба, повреда или блокиран PUK код на картата на клиент на предплатен план;
10,00 лв. / 5,11 евро- при преминаване от абонаментен план към предплатен план;
Важно: При първоначална активация на мобилен номер SIM картата, която се издава, е безплатна за клиентите на Yettel.

Какво да правя при кражба/ загуба на предплатената ми карта? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Наберете 123 и след като се свържете с наш сътрудник, съобщете мобилния номер на изгубената/ откраднатата карта и се идентифицирайте. Изходящите обаждания на тази карта ще бъдат ограничени.

Какъв е редът за прекратяване на договор поради смърт на абонат? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
При смъртен случай на наш абонат е необходимо негов наследник да посети магазин от търговската мрежа на Yettel и да ни уведоми за настъпилото събитие. Наследникът трябва да представи Препис-извлечение от акт за смърт (по-известно като „смъртен акт“) и Удостоверение за наследници. Във връзка с изпълнение на решение на Комисията за защита на личните данни, Yettel не събира и не съхранява удостоверения за наследници. По тази причина, при прекратяването на договор, наследникът следва да предостави и смъртен акт, който ще бъде разгледан от вътрешните отдели, които са компетентни да одобрят искането за прекратяване.
Кога се прекратява договор поради смърт на абонат? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
В случай че бъдат предоставени посочените по-горе документи, на наследника се предоставя за подпис „Заявление за отказване от мобилни услуги”.При наличие на задължения, които включват текущи задължения, фактури и лизингови вноски на починалия абонат, които са останали незаплатени към момента на подаване на заявлението, се изисква заплащането им от наследниците. Ако абонатът има непогасени лизингови вноски, наследникът попълва и договор за изкупуване на съответното устройство.Ако починалият абонат има неизтекъл срочен договор, неустойки по него не се дължат. Заявлението се разглежда и в случай на удовлетворяване, договорът се прекратява в срок до 10 работни дни от подаване на заявлението.
Какво означава унаследяване на номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
•Това е процедура, при която наследник на починал титуляр прехвърля номер/а на свое име. •При тази процедура не се начисляват неустойки за договора на номера/та. •Наследникът се възползва от всички преференции като за нови абонати (карта, телефон, промоционални минути и т.н.). •Претенции върху номера/та могат да имат само наследниците, които фигурират в предоставеното Удостоверение за наследници.
Какви документи са необходими, за да бъде приложена процедурата за унаследяване на номер/а? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
•Препис-извлечение от акт за смърт (т.нар. “смъртен акт“) •Удостоверение за наследници (не се събира или копира от Yettel – представя се единствено за преглед), издадено преди не повече от 6 (шест) месеца •Лична карта на наследника, който ще приеме номера Унаследеният номер губи всички предишни преференции и услуги, като роуминг, отстъпка Лоялен клиент, Група за приятели и т.н.
Какво трябва да заплати клиентът/наследникът при унаследяване на номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
Клиентът заплаща крайния баланс за номера/та, без неустойки. В случай че номерът има и активен лизинг, трябва да бъдат погасени оставащите лизингови вноски.
Е-фактура оригинал - активация yettel.chevronDown yettel.chevronUp
 1. Влезте в Портал Yettel от менюто в горен десен ъгъл
 2. След вписване, от падащото меню на Сметка и Плащане изберете Е-фактура

e-faktura-1.png

3. Под секцията Издадени е-фактури за клиентски номер, изберете Е-фактура оригинал

e-faktura-2.png

4. В случай, че услугата не е активна ще видите на екарна ще видите съобщение, че услугата не е активна за дадения клиентски номер, изберте „Активирай оттук“

e-faktura-3.png

5. Ако имате повече от един номер под вашето ЕГН, изберете номера, на който искате да активирате услугата Е-фактура оригинал и натиснете Активиране

e-faktura-4.png

6. Прочетете Условията за ползване на услугата Е-фактура Оригинал, след прочиатне отбележте, че сте запознати с общите условия и приемете общите условия за позлване на услугата и натиснете бутона потвърди

e-faktura-5.png

Е-фактура оригинал - деактивация yettel.chevronDown yettel.chevronUp
 1. Влезте в Портал Yettel от менюто в горен десен ъгъл
 2. След вписване, от падащото меню на Сметка и Плащане изберете Е-фактура
 3. Под секцията Издадени е-фактури за клиентски номер, изберете Е-фактура оригинал
 4. Ако имате повече от един номер под вашето ЕГН, изберете номера, на който искате да деактивирате услугата Е-фактура оригинал и натиснете „Дективиране“

e-faktura-deaktivirane.png

Еднократно валидиране на електронния подпис на Yettel yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Еднократно валидиране на електронния подпис на Yettel

За да валидирате еднократно електронния подпис на Yettel във вашата Е-фактурата Оригинал, моля, убедете се, че:

 • Имате активирана услугата Е-фактура Оригинал
 • Имате издадена поне една Е-фактура Оригинал

В случай, че вече сте активирали услугата и имате издадена Е-фактура Оригинал, моля следвайте стъпките по-долу.

Описаните стъпки за еднократно валидиране на електронния подпис имат доброволен характер. Дори да не валидирате подписа, можете да изтегляте и преглеждате вашите Е-фактури Оригинал в PDF формат. В този случай фактурите имат единствено информативна стойност и не могат да се използват като счетоводен документ за данъчни цели.

По всяко време, когато пожелаете, имате възможност да валидирате електронния подпис към вашите Е-фактури Оригинал.

 1. Изтеглете PDF файла на вашата Е-фактура Оригинал от портала Yettel > секция Сметка и плащане > услуга Е-фактура, опция Експорт

e-faktura-validaciya-1.png

Отворете PDF файла. Ще видите вашата Е-фактура Оригинал с невалидиран електронен подпис. Кликнете върху подписа.

e-faktura-validaciya-2.png

3. Ще се отвори прозорец със статус на електронния подпис. Изберете бутон „Signature Properties…”.

e-faktura-validaciya-3.png

4. Ще се отвори нов прозорец „Signature Properties”. Изберете “Show Signer’s Certificate…”.

e-faktura-validaciya-4.png

5. Ще се отвори прозорец „Certificate Viewer”. Изберете опция „Trust”.

e-faktura-validaciya-5.png

6. Изберете бутона „Add to Trusted Identities…”.

7. Ще се отвори нов диалогов прозорец за потвърждение. Изберете „ОК”.

e-faktura-validaciya-7.png

8. Ще се отвори прозорец „Import Contact Settings”, където маркирайте опциите, показани на екрана долу, и потвърдете с бутона „OK”.

e-faktura-validaciya-8.png

9. Затворете PDF файла и го отворете отново. Вашата Оригинална Е-фактура с валидиран електронен подпис на Yettel би трябвало да изглежда по начина, показан на изображението по-долу.

e-faktura-validaciya-9.png

Ако ползвате допълнителни настройки на интернет трафика yettel.chevronDown yettel.chevronUp

В случай на използване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ на каквито и да е настройки на устройството или на допълнителни услуги/браузъри/настройки влияещи на начина на отчитане на използвания от потребителя интернет трафик от страна на Yettel България и/или на отчитане на източника на интернет връзката, е възможно определени услуги предоставяни от Yettel или от трети страни, към които таксуването за използваните към тях услуги може да се осъществи посредством таксуване на услугите към сметката на потребителя към Yettel, да не могат да бъдат активирани и/или да не могат да функционират правилно и/или съгласно предназначението им. Допълнително, в хипотезата на предходното изречение, Yettel не гарантира, че използваният през мобилната му мрежа интернет трафик към някое от приложенията, включени в предоставените по абонаментния план на потребителя Трафик пакети, ще се отчита към предоставените мегабайти по съответния Трафик пакети, който е активен към абонаментния план на потребителя, а не към основния пакет с мегабайти на максимална скорост за общо ползване.

Как мога да видя входящите съобщения на SIM карта, която се използва с интернет модем (джобен рутер)? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да проверите входящите си съобщения към използваната от Вас SIM карта, чрез интернет модем, първо следва да се свържете с него чрез друго устройство, например лаптоп, мобилен телефон, таблет. Чрез интернет браузър следва да въведете един от следните адреси: http://192.168.8.1 за модеми HUAWEI E8377 4G CarFi, HUAWEI E5577, HUAWEI E3372, HUAWEI E3531 или

Какво е мобилен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Мобилният интернет използва безжична технология и предоставя достъп до глобалната мрежа. За да използваш мобилен интернет, трябва да имаш подходяща SIM карта, съвместимо устройство (смартфон, таблет или специален модем/рутер), подходящ абонаментен или предплатен план, както и да се намираш в зона на покритие.

Какви са начините за достъп до интернет, които Yettel предлага? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

На територията на България, Yettel предлага достъп до мобилен интернет през мобилни мрежи от второ (2G), трето (3G) и четвърто (4G/LTE) поколение.

Каква е скоростта на мобилния интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Максимална скорост според типа мрежа за достъп на Yettel:

Тип мрежа
Скорост за download
Скорост за upload


2G
до 236 kbps (EDGE)
до 118 kbps (EDGE)


3G
до 21 Mbps (HSPA+)
до 42 Mbps (DC-HSDPA)
до 5.7 Mbps (HSUPA)


4G
до 100 Mbps (LTE)
до 38 Mbps (LTE)


4.5G
до 150 Mbps (LTE Advanced)
до 38 Mbps (LTE)

5G
до 1 Gbps
до 150 Mbps


Ефекти от ограничението на скоростите на изтегляне и на качване до 2 Mbps:
•при браузинг в интернет сайтове: възможно забавяне при зареждането на страници;
•при изпращане на e-mail: прикачването на файлове отнема повече време;
•видеоразговори през приложения: възможно е понижено качество;
•изпращане на текстови съобщения през приложения: без промяна;
•изпращане на файлове през приложения: по-бавно, в зависимост от размера на файла;
•стрийминг на музика: възможно е да има понижено качество и прекъсвания;
•стрийминг на видео: понижено качество и възможни прекъсвания.
•при браузинг в интернет сайтове: възможно забавяне при зареждането на страници;
•при изпращане на e-mail: възможно забавяне зареждането на страницата, прикачването на файлове отнема повече време;
•видеоразговори през приложения: не са възможни;
•изпращане на текстови съобщения през приложения: без промяна;
•изпращане на файлове през приложения: забавяне, в зависимост от размера на файла;
•стрийминг на музика: изключително затруднен, единствено при ограничение до 128 Kbps e възможно използване на Spotify.

След ограничаване на скоростта, посочените скорости от „до 2 Mbps“ са максимални и не са гарантирани през цялото време на ползване на данни.

Как мога да ползвам услугата за мобилен интернет на Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да ползваш мобилен интернет на Yettel, ако си клиент на Yettel, имаш подходяща SIM карта, съвместимо устройство (смартфон/таблет или специален модем/рутер) и се намираш в зона на покритие на мрежата за обмен на мобилни данни на Yettel.
Yettel предлага абонаментни и предплатени планове за мобилни телефони, както и за таблети и лаптопи.

Как мога да ползвам 4G мрежата на Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Дали можеш да ползваш 4G мрежата на Yettel зависи от твоя абонаментен план, това дали имаш съвместима SIM карта и подходящо устройство, както и от покритието на мрежата.


4G мрежата може да се използва и с някои от предплатените планове на Yettel, както и след покупка на определени допълнителни пакети.

От каква SIM карта имам нужда, за да използвам мобилен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

SIM картите, които Yettel предлага, дават достъп до 2G/3G/4G/5G мрежата на Yettel. Чрез тях имаш възможност да правиш и приемаш гласови повиквания, да обменяш текстови съобщения (SMS) и да ползваш мобилен интернет, в зависимост от условията на ползвания абонаментен или предплатен план.
Yettel използва SIM карти 3в1. Предимството на този тип SIM карта е, че може да се приспособи към устройства с MINI, MICRO или NANO слот за SIM карта. Така няма нужда да сменяш SIM картата, когато смениш устройството.

Как се таксува мобилен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Считано от 19.04.2018г. таксуването дневен достъп за мобилен интернет 1,20лв. / 0,61 евро за 20МВ за 24 часа, не се предлага. Ако абонаментният ти план не включва мобилен интернет и нямаш активен допълнителен пакет за интернет, таксуването на мобилен интернет е според използвания обем трафик по цена на МВ и е 0,50лв. / 0,26 евро за 1 МВ.Повече информация за абонаментни планове може да намериш в нашата ценова листа.

Как мога да следя колко MB ми остават от моя пакет за мобилен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да следиш своето оставащо потребление на MB по един от следните начини:

•На портала за управление на услуги за мобилен интернет, turbo.lp.yettel.bg (за абонаментни планове) или goweb.lp.yettel.bg (за предплатени планове за мобилен интернет).
•Онлайн в Yettel портал. Услугата е безплатна и изисква предварителна регистрация.
•През MyMenu (*123#). Услугата е безплатна.
•Като изпратиш SMS с текст 30 на номер 1000. SMS се таксува според твоя абонаментен план.
Освен това, Yettel ти изпраща периодично SMS съобщения: в деня, когато започва новият отчетен период, когато достигнеш 80% от включения мобилен интернет, както и когато го изразходиш.

Какво черпи от мобилния интернет на твоя смартфон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Обща информация за скорости и приложения
Какво черпи от мобилния интернет на твоя смартфон?*

•E-mail – около 50 KB на имейл (без прикачени файлове)
•Качване/Сваляне на снимки – около 1,5 MB на снимка (в зависимост от резолюцията на снимката)
•Facebook - 1-2 MB на минута (без отваряне на външни връзки)
•Уеб сърфиране – 1-4 MB на минута (варира)
•Онлайн игри – варира
•Стрийминг на музика – 1-2 MB на минута
•YouTube и стрийминг на видео – варира според качеството на съдържанието
Подробна информация за техническите параметри и техните стойности.*

•E-mail – Имейлът (електронната поща) изразходва ниско количество мобилен интернет. Дори да изпращаш десетки имейли на ден, с настройки за автоматично обновяване на пощенската кутия на всеки половин час, ще ти бъде нужно минимално количество мобилен интернет на месец.
Имай предвид, че прикачените файлове към имейла увеличават обема му и съответно мобилния интернет, който използва при изпращане и получаване.
Винаги можеш да провериш дали имаш прикачен документ след като отвориш имейла.
•Качване/сваляне на снимки - Количеството мобилен интернет, което ще бъде използвано зависи изцяло от снимката и приложението, което използваш. Ако твоята камера заснема 8 мегапикселови снимки, тогава ти ще използваш около 1,5 МB за качването на снимка в интернет, при положение, че тя е с висока резолюция. Колкото по-висока е резолюцията и по-детайлна снимката, толкова по-голям ще е обемът й, и съответно мобилния интернет, който ще използва за качване.Ако качваш снимки в Instagram, и използваш камерата в приложението, то обемът на качената снимка ще бъде много по-малък, благодарение на компресирането на данни, които приложението използва.
•Facebook  - Мобилният интернет, който Facebook използва варира, поради различните дейности, които можеш да извършваш – качване/разглеждане на снимки, видео, четене на статии, чат. Всяка от тези дейности черпи различен обем от твоя мобилен интернет. Средно Facebook изразходва 1-2 MB на минута (без отваряне на външни връзки и гледане на видео).
•Уеб сърфиране - Сърфирането през браузър на смартфона или таблета ти генерира различен по обем трафик, вариращ от ниски стойности като 1 MB на минута до 4 MB или по-високи, в зависимост от това колко често и какви уебстраници посещаваш. Имай предвид, че някои страници, които посещаваш зареждат автоматично допълнително съдържание (видео, реклами и т.н.), които могат да увеличат потреблението.

•Онлайн игри - Някои игри използват повече мобилен интернет от други, но повечето използват приблизително същия обем както Facebook (около 1,5 MB на минута). Въпреки това, някои игри, които ще намериш в онлайн магазина си не използват никакъв мобилен интернет след като ги инсталираш на устройството си.
Ако играеш онлайн игра в мрежа, тогава този обем ще се увеличи, често пъти значително.
Зависи само от теб да установиш колко мобилен интернет изразходва твоята игра. Всяка игра е с напълно уникално потребление, поради което не съществува стандарт за изразходване на мобилен интернет.
Съветваме те да провериш потреблението си на мобилен интернет преди и след като си използвал играта, за да имаш обща представа колко тя изразходва от пакета ти.
•Стрийминг на музика - Повечето услуги за стрийминг на музика, като Spotify, използват приблизително 1-2 MB на минута със стандартно качество на звука.
•YouTube и стрийминг на видео - Стриймингът на видео е една от услугите, които изразходват най-голям обем от твоя мобилен интернет. Средностатистически, Standard Definition (SD) изразходва между 2-3 MB на минута, а HD-Ready (720p) – около 6 MB на минута.При стрийминг на видео през мобилната платформа HBO MAX, мобилният интернет, който се черпи е около 10 MB на минута.
Ако си редовен потребител на стрийминг услуги, ти препоръчваме да разгледаш плановете на Yettel, включващи по-голям обем мобилен интернет, ето тук: https://www.yettel.bg/bg/tariff_page.

Други начини, по които смартфонът ти използва мобилен интернет:

•Updates: Ако телефонът ти е настроен автоматично да обновява приложенията, ще се генерира трафик при всяка нова версия.
•Прикачени файлове: Прикачените файлове изпратени през e-mail и чат приложения може да са доста големи и да генерират допълнителен трафик. Препоръчваме ти да провериш големината на прикачения файл преди да го изтеглиш.
•Социални мрежи: Повечето социални мрежи използват  малко  данни, но ако ги оставиш да работят във фонов режим (да работят и да се актуализират през цялото време) или качваш снимки/видео, това може да  изразходи значително количество МВ.
•Back-up на данни: Създаването на резервно копие на голямо количество данни може да изразходи голям обем MB.


Добре е да знаеш:
Какво е Network delay?
Закъснение – параметър, който описва колко време отнема един малък пакет от данни да премине от един елемент на електронната съобщителна мрежа до друг.
До какво води голямото закъснение?
До забавяне в зареждането на Интернет страници, програми за отдалечен достъп (remote desktop, SSH) и програми за комуникация в реално време (VoIP, видео конференция, chat).

Какво е jitter?
Вариацията в закъсненията на пакетите между два мрежови елемента. Причина за jitter може да бъде претоварване на мрежата или проблеми с преноса.
До какво води големият jitter?
Обикновено води до проблеми при програмите, които се нуждаят от комуникация в реално време като IP телефония и видео конференция и причинява влошено качество на връзката.
Какво е Packet loss?
Загуба на пакети – случва се когато част от пакети от данни, предавани през електронната съобщителна мрежа, не успяват да достигнат крайната цел. Обикновено е причинена от натоварване на мрежата.
До какво води големият packet loss?

Загубата на пакети води до накъсване при използване на програмите за комуникация в реално време (IP телефония, видео), забавяне при зареждането на Интернет сайтове и приложения.


*Потреблението на мобилни данни зависи от редица фактори, сред които използваното устройство, софтуера, типа на мрежата и силата на сигнала.Примерите посочени по-горе са ориентировъчни. Действителните стойности на потребление на мобилен интернет могат да варират. В случаите, когато скоростта е намалена до 64/128 kbps, потребителят ще може да вижда основна информация на уебсайт или при проверка на имейл. С тези скорости, по-обемни файлове ще отнемат много по-голям период от време за изпращане/получаване. Аудио/видео стрийминг, изпращане на съобщения със снимки и видео, както и друг тип потребление като спонсорирани съобщения, могат да бъдат недостъпни.

Какво става с неизразходваните MB през текущия месец? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Неизразходваните MB през текущия месец не се прехвърлят в следващия месец и ценовата им равностойност не се възстановява.

Какво се случва след като изчерпя МВ от абонаментния си план? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

След като изразходиш МВ на максимална скорост от абонаментния си план, можеш да продължиш да ползваш мобилен интернет, но на по-ниска скорост. Ако искаш отново да ползваш интернет при максимално достижима скорост преди края на отчетния период, можеш да активираш допълнителен пакет на turbo.lp.yettel.bg.

Мога ли да променя обема на включените MB на максимална скорост в ползвания от мен абонаментен план? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Има два начина, по които можеш да разполагаш с повече МВ на максимално достижима скорост:
•Можеш да активираш допълнителен пакет за мобилен интернет на turbo.lp.yettel.bg.
•В зависимост от условията на абонаментния ти план, можеш да избереш нов абонаментен план и да направиш промяната в магазините от търговската мрежа на Yettel.

Как мога да спра достъпа до мобилен интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

В зависимост от възможностите на твоето мобилно устройство, можеш да ограничиш достъпа до мобилен интернет в България или в роуминг. Можеш да провериш инструкциите на производителя на твоето устройство за повече информация.
Ако желаеш достъпът ти до мобилен интернет да бъде спрян изцяло, можеш да подадеш заявление в магазин от търговската мрежа на Yettel. Тази услуга е валидна за клиенти, които са потребители само на гласова услуга и не използват допълнителни пакети с интернет достъп.

Какви са причините за нежелан трафик към интернет? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Дори и да не инициираш сесии за интернет или да ползваш интернет само през Wi-Fi, е възможно твоето мобилно устройство да използва мобилен интернет без да знаеш.
Някои от възможните причини за това са:

•Ако телефонът ти се опитва да обнови софтуерната си версия или да провери за налична нова версия, правейки интернет сесии (макар и малки по обем) към предварително зададен адрес на производителя;
•Ако има настройка на мобилно приложение или програма, които изискват достъп до мобилен интернет през мрежата на оператора, и имат възможност да инициират интернет сесии сами;
•Ако си в зона без Wi-Fi покритие, но достъпът до мобилен интернет не е ограничен.
За да избегнеш допълнителен трафик на мобилен интернет, при инсталиране на всяко ново приложение на устройството си, съветваме да прегледаш кои системни настройки и функции  изискват достъп до интернет. Можеш да провериш и вече инсталираните приложения за същите права на достъп.

Как мога да ползвам мобилен интернет през 4G/ 4.5G мрежата на Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Дали можеш да ползваш мобилен интернет през 4G/4.5G мрежата на Yettel зависи от твоя абонаментен план, това дали имаш съвместима SIM карта и подходящо устройство, както и от покритието на мрежата.
Мобилен интернет през 4G мрежата може да се използва и с някои от предплатените планове на Yettel, както и след покупка на определени допълнителни пакети .
За да се възползваш от 4.5G e необходимо първо да ползваш план с включено 4G и да си в район с 4.5G покритие. За да ползваш 4.5G е необходимо да имаш смартфон съвместим да работи с новата функционалност както и софтуер със същия капацитет.

Мога ли да ползвам мобилен интернет в чужбина? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да ползваш мобилен интернет в чужбина, е необходимо:

•да имаш активирана роуминг услуга на номера си;
•операторът, чийто услуги ще ползваш, да има роуминг споразумение с Yettel за предоставяне на мобилен интернет;
•да имаш коректно въведени настройки за ползване на мобилен интернет;
•да нямаш включено ограничение за използването на мобилен интернет в роуминг на устройството си.
Препоръчваме услугата Roam&Surf: с нея сърфираш в интернет в чужбина на по-ниски цени.

Мога ли да спра таксуването на "Дневен достъп до мобилен интернет"? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, необходимо е да изпратиш безплатен SMS с текст STOP на номер 1551. След това ще преминеш към мобилен достъп до интернет с таксуване на база използван обем трафик.

Осигуряване на отворен интернет yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel третира еднакво целия трафик при предоставяне на услуги за достъп до интернет без дискриминация, ограничение или намеса, независимо от подателя, получателя или съдържанието, използваните или предоставените приложения или услуги и крайни устройства.

Мога ли след като веднъж съм спрял дневния достъп до мобилен интернет, отново да се върна към него? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, таксуването на "Дневен достъп до мобилен интернет" не се предлага за нови активации.

Мога ли да ползвам мобилен интернет през телефона, ако съм с предплатена карта? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, Yettel има актуални предложения за пакети за предплатен план с включен мобилен интернет, както  за телефони, така и за таблети и лаптопи.

Скорости yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Информация за максимално достижимите скорости на изтегляне (download) и качване (upload) при ползване на мобилен интернет са посочени в отговора на въпроса „Каква е скоростта на мобилния интернет?“ по-горе.

Какво е WAP? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

WAP (Wireless Application Protocol) позволява преобразуването на информацията от интернет във формат, подходящ за дисплея на мобилен телефон. Технологията позволява да използваш базисни услуги като проверка на електронна поща, търсене и сваляне на картинки и мелодии от специално създадени за теб  страници, търсене на различна информация от интернет.
От WAP страницатана Yettel (wap.yettel.bg) можеш:

•Да получаваш информация за продуктите и услугите на Yettel;
•Да активираш услуги и проверяваш текущия им статус;
•Да търсиш полезна информация – кина, новини, забавления;
•Да се забавляваш като "сваляш" най-новите лога и мелодии.
WAP услугите са достъпни безплатно, навсякъде в мрежата на Yettel.

Обем трафик yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel ограничава интернет скоростта след достигане на определен обем трафик, договорен с потребителите за определен период от време (час, ден, седмица, месец или отчетен период).
Ограничаването на скоростта може да доведе до затруднения в използването на определени услуги и приложения, които изискват интернет връзка с по-високи скорост и капацитет.
Във всички случаи на ограничаване на трафика на данни, еквивалентните категории трафик се третират еднакво.

Управление на трафика yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel може да прилага мерки за управление на трафика на данни, основани на обективно различните технически изисквания за отделните категории трафик, както и в следните случаи:
• Изпълнение на нормативни актове на държавни органи, съдебни органи и други публични органи, както и при спазване на законодателни мерки;
• С цел запазване сигурността и целостта на мрежата, крайните устройства и предоставяните услуги;
• За предотвратяване и смекчаване на предстоящо претоварване на мрежата, когато това претоварване е временно или при изключителни обстоятелства. В тези случаи достъпът на групи потребители може да бъде кратковременно ограничен и/или затруднен, до отпадане на необходимостта от ограничението.
Еквивалентните категории трафик на данни в посочените случаи се третират еднакво.
Предприетите мерки за управление на трафика може да засегнат неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни на потребителите при спазване на приложимото законодателство.

Управление на трафика yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel може да прилага мерки за управление на трафика на данни, основани на обективно различните технически изисквания за отделните категории трафик, както и в следните случаи:
• Изпълнение на нормативни актове на държавни органи, съдебни органи и други публични органи, както и при спазване на законодателни мерки;
• С цел запазване сигурността и целостта на мрежата, крайните устройства и предоставяните услуги;
• За предотвратяване и смекчаване на предстоящо претоварване на мрежата, когато това претоварване е временно или при изключителни обстоятелства. В тези случаи достъпът на групи потребители може да бъде кратковременно ограничен и/или затруднен, до отпадане на необходимостта от ограничението.
Еквивалентните категории трафик на данни в посочените случаи се третират еднакво.
Предприетите мерки за управление на трафика може да засегнат неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни на потребителите при спазване на приложимото законодателство.

Правна защита yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Всяко значително, непрекъснато или редовно повтарящо се несъответствие между действителните показатели на услугата за достъп до интернет (скорост и други параметри за качество) и показателите, договорени с Yettel, следва да се счита за несъответствие. Механизмът за наблюдение на съответствието се одобрява от КРС. При установено несъответствие Yettel може да възстанови на потребителя част от месечния абонамент, пропорционален на периода и услугата, през който е било налице неизпълнение на договорените нива за качество. Такова право имат само потребителите, сключили договори за електронни съобщителни услуги след 29.11.2015 г.

Какви мерки е предприел Yettel, за да гарантира мрежова неутралност (Net Neutrality)? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Осигуряване на отворен интернет

Yettel третира еднакво целия трафик при предоставяне на услуги за достъп до интернет без дискриминация, ограничение или намеса, независимо от подателя, получателя или съдържанието, използваните или предоставените приложения или услуги и крайни устройства.
Скорости
Yettel осигурява ползването на мобилен интернет в България при следните максимални скорости на изтегляне (download) и качване (upload), изчислени при идеални условия:

•2G – Download до 236kbps (EDGE) Upload до 118kbps (EDGE);
•3G - Download до 21Mbps (HSPA+) Upload до 5.7Mbps (HSUPA);
•3G – Download до 42Mbps (DC-HSDPA) Upload до 5.7Mbps (HSUPA);
•4G – Download до 100Mbps (LTE), Upload до до 38Mbps (LTE);
•4.5G – Download до 150Mbps (LTE Advanced), Upload до 38Mbps (LTE);
•5G – Download до 1Gbps, Upload до 150Mbps.
Всяко значително отклонение от посочените стойности може да промени или забави ползването на мобилен интернет.
Обем трафик
Yettel ограничава интернет скоростта след достигане на определен обем трафик, договорен с потребителите за определен период от време (час, ден, седмица, месец или отчетен период).
Ограничаването на скоростта може да доведе до затруднения в използването на определени услуги и приложения, които изискват интернет връзка с по-високи скорост и капацитет.
Във всички случаи на ограничаване на трафика на данни, еквивалентните категории трафик се третират еднакво.
Управление на трафика
Yettel може да прилага мерки за управление на трафика на данни, основани на обективно различните технически изисквания за отделните категории трафик, както и в следните случаи:

•Изпълнение на нормативни актове, актове на държавни органи, съдебни органи и други публични органи, както и при спазване на законодателни мерки;
•С цел запазване сигурността и целостта на мрежата, крайните устройства и предоставяните услуги;
•За предотвратяване и смекчаване на предстоящо претоварване на мрежата, когато това претоварване е временно или при изключителни обстоятелства. В тези случаи достъпът на групи потребители може да бъде кратковременно ограничен и/или затруднен, до отпадане на необходимостта от ограничението.
Еквивалентните категории трафик на данни в посочените случаи се третират еднакво.
Предприетите мерки за управление на трафика може да засегнат неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни на потребителите при спазване на приложимото законодателство.
Правна защита
Всяко значително, непрекъснато или редовно повтарящо се несъответствие между действителните показатели на услугата за достъп до интернет (скорост и други параметри за качество) и показателите, договорени с Yettel, следва да се счита за несъответствие. Механизмът за наблюдение на съответствието се одобрява от КРС. При установено несъответствие Yettel може да възстанови на потребителя част от месечния абонамент, пропорционален на периода и услугата, през който е било налице неизпълнение на договорените нива за качество. Такова право имат само потребителите, сключили договори за електронни съобщителни услуги след 29.11.2015 г.

Какво е SMS и как се използва? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

SMS е стандартна услуга, която Yettel предоставя автоматично активирана на всички свои клиенти с включването им в мрежата на оператора.  Допълнителна информация за услугата можеш да намериш тук.

Какъв е броят на символите на един стандартен SMS в зависимост от използваната азбука? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Стандартният размер при изпращане на текст във вид на кратко текстово съобщение (SMS) зависи от използваната азбука. При съобщение само на латиница, максималният брой символи (включително препинателните знаци и интервалите) за един SMS е 160. При използване на друга азбука, в това число кирилица или при включване на знаци от друга азбука в съобщение на латиница, максималният размер е 70 символа (възможен е и по-малък максимален брой). При използването на емотикони като изображения, а не като символи (: ) ) дължината на съобщение отново е ограничена до 70 символа, без значение от използваната азбука.
Съвременните смарт телефони показват на потребителите, когато надвишат границата на един SMS, както и колко SMS-a ще са необходими, за да се изпрати съобщението, което в момента пишат, както е показано на снимката:

sms-new-faq.png

Мога ли да изпращам SMS съобщение по-дълго от стандартното? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
 • Ако телефонът поддържа тази опция, можеш да изпращаш и съобщение с повече от 160 символа на латиница или 70 символа на друга азбука (например кирилица), но тогава съобщението ще бъде таксувано като два или повече SMS-a спрямо ценовата листа на Yettel.
 • Ако телефонът не поддържа тази опция, то съобщението се изпраща чрез няколко последователни съобщения до получателя и ще бъде таксувано като два или повече SMS-a спрямо ценовата листа на Yettel.
Ако съм извън покритие или телефонът ми е изключен, ще получа ли всичките изпратени до мен SMS съобщения? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, стига да не сте били извън покритие или с изключен телефон повече от 5 дни и да не са ви изпратили повече от 35 съобщения. При включване на телефона до 5 дни, ще получите първите 35 съобщения.

Мога ли да изпращам картинки и мелодии като SMS съобщение и как се таксува? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. Можеш да обменяш  мелодии и картинки с други абонати, стига апаратите на изпращача и получателя да поддържат еднакъв формат. За повече информация провери в инструкцията на апарата ти.
Съвременните смартфони преобразуват автоматично картинката или мелодията, изпратена като SMS, в MMS, и съответно се таксуват като MMS.

Ако телефонът не е смартфон, проверете инструкциите на телефона за допълнителна информация относно правилното изпращане на SMS и ММS.

Не мога да получавам SMS съобщения, какво да правя? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Провери:

 • Дали не си въвел забрана за входящи разговори / SMS
 • Провери дали не е достигнат максималният капацитет от записани SMS-и в твоя мобилен телефон или SIM карта
 • Обади се за съдействие на сътрудник в Отдела за обслужване на клиенти.
Мога ли да изпращам SMS съобщения на кирилица от мобилния си телефон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Възможно е, ако апаратът на изпращача и получателя поддържат кирилицата като азбука.

Какво е конферентна връзка и как се използва? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Включи всички в разговора. Услугата Конферентна връзка ти дава възможност да провеждаш разговор едновременно с няколко участника.
За да осъществиш конферентен разговор трябва:
1. да имаш едно активно обаждане
2. да набереш втори участник
3. докато разговаряш с втория участник да избереш 3 от клавиатурата на телефона ти
4. накрая да избереш опцията за осъществяване на ново обаждане
Имай предвид че максималният брой участници в една конферентна връзка е 5.
Услугата важи само за клиенти на абонаментни планове на Yettel и се предоставя автоматично с включването в мрежата на оператора.

Какво е CLIR и как се използва? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Със съкращението CLIR се обозначава опцията за Забрана за идентификация на повикванията, с активирането на която забраняваш мобилният ти номер да се изписва на дисплея на телефона, на който се обаждаш, когато звъниш към номер от фиксирана, цифрова или мобилна мрежа.


Услугата не е активирана по подразбиране. За да я активираш, трябва да се обадиш на Отдела за обслужване на клиенти на номер 123.

Какво е CLIP и как се използва? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

С активирането на услугата CLIP (Идентификация на повикванията) разбираш кой ти се обажда, преди да отговориш. Тя позволява да видиш номера на абоната, който те търси, в случай че обаждането е от фиксирана или мобилна мрежа. Не плащаш и не правиш нищо за активиране на CLIP. Тази услуга е безплатна за всички клиенти на Yettel и се активира автоматично при включване в мрежата на оператора.

Можеш ли да изпращаш и получаваш видео файлове? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Това зависи от възможностите на твоя MMS телефон.

Има ли защитен механизъм за потребителя при непрекъснат разговор от потребител и как работи той? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel активира защитен механизъм, ако пропуснеш да прекъснеш разговор. При непрекъсване на разговор в мрежата на Yettel, поради пропуск или грешка, разговорът се прекъсва автоматично след изтичане на около 1 час от започването му. Ако избереш телефонен номер, осъществиш връзка и пропуснеш да я прекъснеш, повикването се отчита, отразява и тарифира от Yettel , с оглед реалната продължителност на връзката и без значение дали реално е осъществен разговор между двете страни.

Какъв е начинът за регистриране и тарифиране на разговор от Yettel? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

От Yettel е предвиден механизъм за защита на потребителите в случай на непрекъсване на разговор, поради пропуск или грешка. Разговорите в мрежата на Yettel се прекъсват автоматично след изтичане на около 1 час от започването им. В случай на избиране на телефонен номер, осъществяване на връзка и последващ пропуск за прекратяване на връзката от страна на потребител, повикването се отчита от Yettel и се отразява и тарифиран в реалната му продължителност, независимо дали е бил осъществяван разговор между двете страни.

Получавам известие за получен MMS, но не мога да изтегля съдържанието му? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Възможните причини за това могат да бъдат:• нямате кредит от 0,90 лв., колкото е необходим за изпращане и получаване;• нямате коректно въведени настройки за MMS в телефона;• ограничили сте използването на данни от телефона.  

Мога ли да получавам MMS, ако картата ми е спряна от Оператора? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не. Вашият номер трябва да е активен, за да получавате MMS съобщения.

Има ли ограничение за размера на MMS съобщението? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Максималният размер на MMS съобщение в мрежата на Yettel е 300 КВ. Големината на съобщението също зависи и от възможностите на съответния телефон.

Мога ли да изпратя повече от 1 снимка в едно MMS съобщение? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. В едно MMS съобщение можете да изпратите толкова снимки, мелодии и текст, колкото ви позволява ограничението от 300 KB за обем на MMS.

Мога ли да получавам/ изпращам MMS, ако нямам наличен кредит в предплатената карта? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не. Трябва да разполагате с наличен кредит във вашата предплатена карта, за да използвате услугата MMS.

Може ли абонат със скрит номер да изпрати MMS? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да. Можете да изпращате MMS съобщения дори и със скрит номер.

Къде мога да изпратя MMS? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можете да изпращате MMS съобщения към телефон или email.

Има ли ограничение за дължината (160 символа – аналогично на SMS) за текст, изпратен като MMS? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не. Единственото ограничение e за големината на цялото MMS съобщение в KB.

Как мога да получа MMS, ако моят телефон не поддържа MMS? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако телефонът ви не поддържа MMS, можете да видите изпратено до вас съобщение на интернет адрес mms.yettel.bg. То ще бъде съхранявано там в рамките на 3 дни. Освен това, когато някой ви изпрати MMS, ще получите SMS с адреса, на който можете да го видите, както и необходимите потребителско име и парола за достъп.

Мога ли да изпращам и получавам MMS от други оператори в България и чужбина? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можете да обменяте MMS съобщения с всички национални мобилни оператори, както и да изпращате MMS съобщения към абонатите на чужди оператори.

Колко MMS съобщения мога да запазя в мобилния си телефон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Броят на ММS съобщенията, които може да се запазят в даден MMS телефон, зависи от паметта на телефона и големината на съобщенията.

Мога ли да деактивирам услугата ММS? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не. Но, ако не желаете да получавате ММS-и, можете да включите забрана за получаване от настройките за ММS на вашия телефон.

Как се тарифира MMS? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
    Цени на MMS съобщения 
      за планове Тотал + и Тотал Макс
      за планове Business Total, Интернет
      за план Джуниър
      за предплатени планове    
     
      към мрежата на Yettel
      0,90 лв. (0,46 евро) /MMS
      0,24 лв. (0,12 евро) /MMS
      0,24 лв. (0,12 евро) /MMS
      0,69 лв. (0,35 евро) /MMS
     
      към други национални мобилни мрежи 
      0,90 лв. (0,46 евро) /MMS
      0,54 лв. (0,28 евро) /MMS
      -
      0,69 лв.(0,35 евро) /MMS
      
      към международни мобилни мрежи
      0,90 лв.(0,46 евро) /MMS
      0,54 лв.(0,28 евро) /MMS
      -
      0,90 лв.(0,46 евро)/MMS
Цените са за изпратено ММS съобщение:
•  от MMS телефон към телефон;
•  от ММS телефон към e-mail.
Изпращането на мултимедийни съобщения (ММS) през мобилен интернет в роуминг се заплаща според цените на роуминг плана Travel’n’Talk, а именно: 0,43 лв.(0,22 евро) /MMS в зона Европейски съюз, 1,88 лв.(0,96 евро) /MMS в зона Други държави в Европа и в зона Държави извън Европа. Получаването на мултимедийни съобщения (ММS) в роуминг е безплатно.
Чрез пренос на данни към номер 1002, се заплаща стойността на сесията като гласово обаждане, съгласно цените на местния оператор, плюс цената на MMS съобщението:
Какво е Гласова поща? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако не можеш или не желаеш да отговориш на обаждане, телефонът ти е изключен, намираш се в зона извън покритието на Yettel, или разговаряш и линията е заета, услугата Гласова поща се активира и запазва съобщение за теб от този, който те търси.

• В твоята гласова пощенска кутия могат да бъдат записани и съхранени до 30 съобщения
• Максималната продължителност на всяко съобщение е 2 минути
• Щом получиш ново гласово съобщение, ще бъдеш уведомен със SMS
• Непрослушените съобщения се пазят в системата 14 дни, а след това се изтриват

Важно: Считано от 26.06.2018 г. услугата гласова поща ще бъде обновена с цел по-добро обслужване като промяната ще даде възможност съобщенията да бъдат съхранявани по-дълго време в пощенската кутия (7 дни за прослушаните и 14 дни за непрослушаните съобщения). Всички клиенти, които ползват услугата към тази дата ще могат да продължат да я ползват, като тези с персонализиран поздрав и парола ще бъде необходимо да ги настроят наново. При обновяването на услугата от 26.06.2018 г. включително пощенската кутия за всички клиенти ще бъде достъпна със стандартната парола – 4444, но за по-добра защита съветваме да избереш своя лична парола от 2 до 6 цифри. Важно е да се знае, че от 26.06 достъпът до стари записи няма да бъде възможен.

Как да управляваш пренасочването към гласова поща? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Можеш да избереш случаите, в които входящите обаждания да бъдат пренасочвани към Гласова поща. Избирането става директно от клавиатурата на твоя телефон, а след него трябва да избереш бутона/опцията за повикване (бутон или графично изображение на зелена слушалка).
Избери една от следните комбинации:
• При изключен телефон или извън зона с покритие: *62*+359 89 121#
• При заета линия: *67*+359 89 121#
• При не приемане на повикването: *61*+359 89 121#
• При всички случаи: *21*+359 89 121#
За да отмениш всички пренасочвания, моля потърси съдействие в отдела за Обслужване на клиенти на 123.

Как можеш да активираш и управляваш гласовата поща? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да активираш гласовата си поща, изпрати SMS със съдържание VMS към номер 1770, а за да я деактивираш – SMS със съдържание D към номер 1770.
Можеш да деактивираш услугата Гласова поща също като набереш

Как се таксува услугата Гласова поща? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
Гласовата поща си е чудесна услуга и се връзва добре с основните оферти на Yettel. Само че как се таксува, на какъв принцип става плащането за ползване на гласова поща?
Трябва да знаеш, че ползването на услугата Гласова поща включва пренасочвания на разговорите към гласовата ти поща (в която този, който те търси може да остави съобщение за теб) и прослушването на тези съобщения.
Основният принцип за таксуване е: Ако си активирал услугата Гласова поща, плащаш за прослушване на съобщенията си в кутията, спрямо времето, което трае всяко гласово съобщение. 
А този, който оставя съобщение в твоята гласова поща плаща като за изходящ разговор по тарифата на неговия план.
По-долу разясняваме как се прилага този принцип за таксуване на услугата Гласова поща.
 Пренасочване в България и в роуминг
•Ако си в България, пренасочването към гласова поща е безплатно – както за частни, така и за бизнес клиенти
•Ако си в роуминг в ЕС, има 2 варианта за таксуване на пренасочването:
-Безусловно пренасочване – когато всяко гласово съобщение се пренасочва към пощенската ти кутия – не се таксува, тоест се третира като в България
-Условно пренасочване – когато си задал критерии за пренасочване към гласова поща – се таксува като изходящ разговор в роуминг към националния номер – тоест пренасочването изчерпва от националните ти минути.
•Ако си в роуминг извън ЕС, също има 2 варианта за таксуване на пренасочването:
-Безусловно пренасочване - когато всяко гласово съобщение се пренасочва към пощенската ти кутия при всяко обаждане – таксуването е като за национален разговор, тоест като в България,  тоест не плащаш за пренасочване 
-Условно пренасочване – когато всяко гласово съобщение се пренасочва към пощенската ти кутия при зададени от теб условия – таксуването е като за изходящ разговор в роуминг според плана
-Ако си в роуминг извън ЕС, плащаш и за входящо обаждане към твоя номер.
Прослушване в България и в роуминг
•Ако си в България  и решиш да прослушаш съобщението в гласовата си поща, плащаш 0,12 лв./мин. с ДДС. Този, който оставя съобщение в твоята гласова пощенска кутия, плаща като за изходящ разговор до теб по тарифата на неговия план. Това е така, само ако си частен клиент. Бизнес клиентите не плащат за прослушване.
•Ако си в роуминг в ЕС, прослушването се таксува като изходящ разговор Роуминг - България, тоест изчерпва от включените в плана ти национални минути - а този, който оставя съобщение в твоята гласова пощенска кутия  се таксува според тарифата си за разговор с теб 
•Ако си в роуминг извън ЕС, прослушването се таксува като изходящ разговор от държавата, в която си, до България, тоест плащаш по цената за изходящ разговор от съответната държава. Например, ако си в САЩ и прослушваш съобщение в българската си гласова поща, плащаш разговор САЩ - България според плана си.
Пример: В България си и получаваш съобщение в гласовата си поща, за което не плащаш  за пренасочване. Отваряш съобщението и го прослушваш. Трябва да платиш 0,12 лева/мин., защото всяка започната минута прослушване се таксува като цяла минута. Ако например прослушването продължи 5 секунди, пак ще платиш 0,12 лева. 
Ако си в роуминг в ЕС, прослушването на това гласово съобщение изчерпва от националните ти минути – тоест таксува се като минута национален разговор. А за таксуването на пренасочването има 2 опции:
•Ако си активирал безусловно пренасочване, не плащаш за него
•Ако си активирал условно пренасочване, все едно си провел разговор в роуминг, тоест дължината на гласовото съобщение изчерпва от националните ти минути. И  ако в гласовата поща имаш съобщение от 2 минути, 2 минути ще ти се отнемат от националните минути за разговор за пренасочването.
Ако си в роуминг извън ЕС, например в САЩ и разговорите ти се пренасочват безусловно, не плащаш нищо за пренасочване. Ако решиш да направиш условно пренасочване на разговор, ще бъдеш таксуван по цена за изходящ разговор в роуминг САЩ - България. Освен това ще платиш и по цена за входящ разговор България - САЩ.
Ако прослушаш гласовото съобщение в САЩ ще платиш изходящ разговор САЩ - България, според плана си.
Как мога да огранича повиквания по мой избор? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да ограничите повикванията по ваш избор, въведете в телефона си посочения код и парола и натиснете зелената слушалка. 

calls.png

Стандартната парола за ограничаване на повикванията е 0000. . За да смените стандартната парола с такава по ваш избор, моля въведете: *03*330* старата парола *новата парола * новата парола #.

Услугата се предоставя автоматично и безплатно с включването в мрежата на Yettel.

Какво е изчакване и задържане на входящо повикване и как работи? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Тази услуга ти дава възможност по време на разговор да разбереш, че някой те търси и да решиш как ще реагираш: ще приемеш, ще игнорираш или ще отхвърлиш второто обаждане.
Изчакване на повикване: ще ти помогне да координираш двата разговора, според това колко спешен е всеки от тях, като разбереш веднага за новото обаждане.
Щом някой ти звънне, докато разговаряш, кратък звуков сигнал те информира за новото обаждане, а на дисплея на твоя телефон се появява името или номера на абоната, който те търси. Последният чува безплатно следното съобщение:
"В момента абонатът разговаря. Моля, изчакайте приемане на вашето обаждане."
Задържане на повикване: ще ти позволи временно да прекъснеш, но без да прекратяваш, разговора, който водиш в момента, за да отговориш на входящо обаждане.
Имай предвид следните условия: в един момент само едно обаждане може да бъде чакащо; по едно и също време само едно от обажданията може да бъде активно и само едно задържано.
Освен това можеш да редуваш двете обаждания колкото пъти пожелаеш.
Услугата е валидна само за клиенти на абонаментни плановe на Yettel и се предоставя автоматично с включването в мрежата на оператора.

Как да активираш/деактивираш услугата изчакване и задържане на повикване? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да активираш услугата, директно от клавиатурата на телефона си набери *43#, а за да я деактивираш #43#. След това избери бутона/опцията за повикване (представлява бутон или графично изобразяване на зелена слушалка).

Ако искаш да провериш състоянието на услугата, използвай код *#43#.

Как да подадеш заявление за пренасяне на номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Заявление за пренасяне на номер можеш да подадеш в търговските обекти на приемащия доставчик (оператора, към който искаш да се осъществи пренасянето).
Ако искаш да пренесеш номера си към мобилната мрежа на Yettel, трябва да подадеш заявление за пренасяне на номер в някой от магазините от търговската мрежа на оператора – Yettel.
В магазина трябва да подадеш заявление за пренос по образец и да избереш предпочитания от теб абонаментен план.

Ако подадеш заявление за пренасяне на няколко номера и само един от тях не може да бъде пренесен, какво се случва с останалите? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Това зависи от опцията, която си избрал в подаденото от теб заявление за пренасяне на номер. Имаш 2 опции:

• Пренасянето да става независимо за всеки номер – в такъв случай, ако възникне пречка за пренасяне на някои от номерата в заявлението, това няма да повлияе на пренасянето на останалите, при които всичко е наред
•Всички номера да бъдат пренесени едновременно – в такъв случай, ако възникне пречка за пренасяне на който и да е от номерата в заявлението, това спира процеса на пренасяне на всички номера, докато проблемът не бъде отстранен (ако проблемът е отстраним) или до подаване на ново заявление (ако проблемът е неотстраним)

Важно: В заявлението отбележи дали държиш пренасянето да става независимо за всеки номер или да стане наведнъж за всички номера.

При новия мобилен оператор ще ползваш ли услугите, които си ползвал преди? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, не можеш да ги ползваш. Преминаването към мрежата на друг мобилен оператор и пренасянето на номер не означава и пренасяне на допълнителните услуги, които си ползвал до този момент. Такива са например (но не само) пренос на данни, факс съобщения, различна справочна информация чрез SMS/MMS, уведомления от други компании и институции и други допълнителни услуги.

Когато преминаваш към Yettel с пренасяне на номера си, можеш да избираш измежду всички абонаментни планове и услуги, които предлагаме на новите си клиенти.

Как ще разбираш, че номерът, на който звъниш, е пренесен в друга мрежа? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Когато се обаждаш към номер с префикс 089xxxxxxx, който е пренесен в друга мрежа, Yettel ще те уведоми, че набираният номер не е в мрежата на Yettel, чрез звуков сигнал, който продължава 3 секунди. След като чуеш този сигнал, имаш още 2 секунди да решиш дали все пак да осъществиш обаждането или да го откажеш. Времето на звуковия сигнал и двете секунди след него не се таксуват. Таксуват се единствено обаждания с успешно осъществена връзка.

Ще бъдеш ли уведомен кога номерът ти ще бъде прехвърлен? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, щом номерът бъде пренесен в нашата мрежа, Yettel ще те информира чрез SMS. Също чрез SMS, ще бъдеш уведомен, ако по заявлението ти за пренасяне на номера има някакви нередности. Ако всичко е наред, двата оператора ще определят дата за осъществяване на пренасянето.

При какви обстоятелства може да получиш отказ за пренасяне на номер от твоя настоящ оператор (даряващия оператор)? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Твоят настоящ мобилен оператор (даряващият мобилен оператор) може да откаже пренасяне на номера ти, ако:

• не си титуляр на посочения номер
• номерът е несъществуващ
• вече е подадена друга заявка за пренасяне на посочения номер, която не е приключила
• представените от приемащия оператор на даряващия оператор данни за теб са непълни или неверни

Възможно ли е пренасяне на повече от един номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, няма ограничение в броя на номерата, които можеш да пренасяш от една мрежа в друга. Важно е всички номера, включени в едно заявление за пренасяне, да бъдат от един и същ тип:

• само мобилни номера на абонаментна програма
• само фиксирани номера на абонаментна програма
• само номера на предплатена програма

Ако пренасяш различни номера от две различни мрежи (от два оператора), трябва да попълниш две отделни заявления за преносимост.

Задължително ли е да сключиш договор при пренасяне на номер? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не е задължително. Имаш 2 опции при пренасяне на номер в мобилната мрежа на Yettel:

• да сключиш договор за мобилни услуги за предпочетен от теб абонаментен план
• да избереш предплатена услуга - ако искаш да ползваш предплатена услуга на Yettel, трябва да заплатиш еднократно 9,99лв. / 5,11 евро като 5 лв. / 2,56 евро от 9.99лв. / 5,11 евро са заредени в първоначалния кредит на предплатената карта.

Важно: Yettel ти предоставя SIM карта при подаване на заявлението за преносимост. Ако си избрал абонаментен план, се сключва и договор, който влиза в сила при успешното пренасяне на номера.

Заплаща ли се нещо при подаване на заявлението за преносимост на номера? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Пренасянето на номер/-а е безплатно. Не се заплаща потребителска такса, но трябва да си заплатил всички свои задължения към настоящия си оператор.

Възможно ли е влошаване на качеството на услугите в деня на пренасяне? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Времето, предвидено за пренасяне на номера, е от 09:00 ч. до 16:00 ч. В малък отрязък от този интервал има минимална вероятност да се влоши качеството на мобилната ти връзка, както и да не получиш изпратени до теб SMS-и или MMS-и.

Лично ли трябва да подадеш заявлението за преносимост на номера? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Може да подадеш заявлението за преносимост лично или чрез пълномощник. Представителят на физическо лице следва да представи изрично нотариално заверено пълномощно, а този на юридическо лице – общо нотариално заверено пълномощно или изрично нотариално заверено пълномощно.
Не се приемат заявления, подадени по поща, факс и електронна поща.

Колко време отнема процесът на пренасяне на номера? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

До 2 работни дни отнемат пренасянето на номер и активирането на новата ти SIM карта.
Ако има отстраними нередности, процесът може да продължи до 30 дни, в рамките на които те трябва да се отстранят. Ако това не се случи, след тридесетия ден процесът по пренасяне на номера спира и трябва да подадеш ново заявление.
Важно: Процедурата по пренасяне на номер се спира в случай, че представените от Приемащия оператор на Даряващия оператор данни за теб са непълни или неверни.

Възможно ли е да получиш отказ за пренасяне на номера от приемащия оператор и при какви обстоятелства? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, възможно е да получиш отказ от приемащия оператор. Той може да откаже пренасяне на номера в следните случаи:

• не си дееспособен да сключваш правни сделки и не си надлежно представляван от упълномощено от теб лице
• заявлението за пренасяне на номер е подадено от лице, което не е надлежно упълномощено от теб
• не си представил необходимите документи
• представените от теб данни в заявлението са непълни и/или неверни
• налице са други причини, съобразно Общите условия на приемащия оператор

Абонат на кой номер ще бъдеш, докато трае процесът по прехвърляне на номера ти? На досегашния или на новия? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

До момента на активиране на номера ти в мрежата на приемащия оператор, си абонат на твоя стар оператор. В момента на активирането му в мрежата на Yettel, номерът ти се деактивира в мрежата на твоя стар оператор.
Договорът със стария ти оператор се счита за прекратен от момента на деактивиране на номера в мрежата му.

Какво представлява услугата Пренасочване на обаждане? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако не искаш или не можеш да се обадиш, но и не те устройва напълно да игнорираш обаждане, или ако батерията на телефона ти е изтощена, активирай услугата Пренасочване на обаждане. Тази услуга на Yettel ти дава различни опции за реакция при входящо обаждане и различни начини на таксуване, според ползвания абонаментен план.

При активиране на услугата Пренасочване на обаждане обажданията към избран номер се пренасочват към друг, който е по-удобен – фиксиран или мобилен.

number.png

Как се таксува обаждане при пренасочване? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Тук ще ти обясним какъв е общият принцип на таксуване на обаждания, когато разговорът бъде пренасочен.
Когато си активирал услугата Пренасочване на обаждане, щом някой се обади на твоя номер, разговорът се пренасочва, а ти плащаш по тарифата за изходящо обаждане към номера, към който се осъществява пренасочването.
Например:
А ползва услугата Пренасочване на обаждане и C се обажда, като разговорът се пренасочва към номер B. А плаща за пренасочването по тарифа за стандартен разговор към номер на съответния оператор, в мрежата на който се намира B .
Това означава, че ти, като потребител на тази услуга, ще плащаш всеки път щом ти се обадят и се осъществи пренасочване на обаждането към номер, който си посочил. Таксуването за пренасочване ще се осъществи по условията за изходящи обаждания на плана, за който си се абонирал. А ползва услугата Пренасочване на обаждане и C се обажда, като разговорът се пренасочва към номер B. А плаща за пренасочването по тарифа за стандартен разговор към номер на съответния оператор, в мрежата на който се намира B .
Пренасочването на обаждания и таксуването могат да се осъществят по различен начин, според опцията, която си избрал.
Условно пренасочване
Имаш възможност да пренасочваш входящите обаждания по разнообразни начини, всеки от които представлява специфична комбинация от активация, опция за проверка и опция за премахване на пренасочването.
В този случай обаждането се пренасочва, според предварително уточнените условия за избрания начин на пренасочване:

•Пренасочване при изключен телефон или когато обаждането е към телефон в зона без покритие
•Пренасочване при заета линия
•Пренасочване при липса на отговор

Можеш да зададеш избрания от теб начин на пренасочване, като набереш съответния код от клавиатурата на твоя телефон и го потвърдиш с натискане на бутона/опцията за повикване (зелената слушалка): *Код за пренасочване* номер към който пренасочвате #
Щом се активира зададената опция за пренасочване, разговорът се таксува, според условията за изходящ разговор по твоя план.
Безусловно пренасочване
Това е услугата на Yettel Пренасочване на всички обаждания и щом я активираш, разговорът се пренасочва винаги – дори  когато телефонът ти е включен.
Таксуването на този вид пренасочване на обаждане е като за стандартен разговор към номера на съответния оператор и по тарифата на избрания абонаментен план на Yettel. Плащаш винаги и само като за изходящо обаждане към номера, към който е осъществено пренасочването.
Мобилният телефон, от който става пренасочването няма да звъни, докато на отмениш пренасочването независимо от случая.
Ако си активирал едновременно Пренасочване на всички обаждания и друг вид пренасочване, валидна ще бъде настройката Пренасочване на всички обаждания, докато не я отмениш.  След отмяна на услугата Пренасочване на всички обаждания, автоматично се възстановява действието на другите активирани опции за пренасочване, според тяхната настройка.

Какво означава 3G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

3G (от англ. 3rd Generation) е общ термин за съвременното поколение мобилни мрежи. Мрежите от първо поколение –1G са аналогови, 2G мрежите са цифрови, а 3G са мрежи от „трето” поколение за нови, високоскоростни продукти и услуги. 3G базираните технологии, правят възможен по-бързия трансфер на данни в сравнение с GSM/GPRS мрежата.

Какво е предимството на 3G мрежата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Независимо дали сте на път или чакате за среща, сърфирате в интернет наистина бързо, с лекота изпращате е-mail с големи файлове, сваляте видео и приложения, забавлявате се с редица мултимедийни развлечения в Yettel 3G видеопортал и MyTelenor мобилен портал.

Какво означават термините GSM, GPRS, UMTS, HSDPA и HSUPA? yettel.chevronDown yettel.chevronUp
 • GSM (Global System for Mobile Communications) – това е цифров стандарт, който се отнася към мрежите за мобилни комуникации от второ поколение (2G).
 • GPRS (General Packet Radio Service) e надстройка над мобилния стандарт от второ поколение GSM, позволяващо пакетно предаване на данни.
 • EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) е функционалност в 2G, която увеличава скоростта на предаване на данни. Налична е навсякъде в 2G мрежата на Yettel.
 • UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) e мобилна технология от трето поколение, която позволява използването на нови мултимедийни услуги, както и бърз достъп до интернет.
 • HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за download в 3G/UMTS мрежата. С функционалността за обединение на две клетки DC-HSDPA тази технология позволява скорост на сваляне до 42 Mbps.
 • HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за upload в UMTS мрежата
За какви цели е най-добре да се ползва 3G мрежата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Предимствата на мрежата може да откриете независимо дали работите или се забавлявате. Откриийте нови възможности да ползвате Интернет през телефон или преносим компютър, особено когато трябва да заредите „тежък” сайт /с много картинки или видео материали/, да прегледате YouTube файлове, да „качите” големи файлове (снимки, видео материали, презентации) в интернет пространството, да сваляте големи файлове от електронната ви поща или уебсайт.

Какво се случва с моята връзка, когато напускам зоната на 3G покритие? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Тъй като предлаганите от Yettel 3G телефони работят не само в 3G мрежа, но и в 2G, на практика вие няма да усетите промяна във връзката си. Ако провеждате разговор в зона с 3G прокритие докато пътувате, вашият разговор няма да бъде прекъснат или нарушен, дори и да навлезнете в зона без 3G прокритие. 2G мрежата е в състояние да поддържа трансфера на данни, който се поддържа и се прехвърля от 3G мрежата.

Как да използвам 3G мрежата? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да ползвате гласови услуги и мобилен интернет през 3G мрежата на Yettel, ви е необходим 3G телефон или 3G Yettel Connect Center (устройство за мобилен интернет) и компютър.За видео разговори трябва да имате единствено 3G телефон. Ако имате 3G телефон и се намирате в зона с 3G покритие, вие автоматично се свързвате с 3G мрежата при зададен двоен режим/ само 3G режим на апарата. 

Как да разбера коя мрежа за данни ползвам? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Мрежата за данни е индикирана на дисплея на телефона под формата на буква или комбинация от символи, като те могат да се различават в зависимост от фабричната настойка от производителя на устройството. Те биват:
• G – връзката е през GPRS мрежа за данни (най-базовата версия на 2G технология)
• E – връзкатa е през EDGE
• 3G – връзката е през 3G/UMTS
• H – връзката е през HSDPA
• H+ - връзката е през DC-HSDPA (най-бързата връзка, поддържана от 3G мрежата на Yettel
• 4G (или LTE) – връзката е през 4G/LTE
• 4G+ или LTE-A –връзката е през 4.5G/LTE-Advanced (на някои телефони тази индикация може да липсва дори и при осъществена връзка през тази функционалност)

Какво е 4G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

4G е общ термин за мрежите от 4-то поколение, представляващи последното технологично ниво на мобилните мрежи. LTE (Long term evolution) е най-широко разпространеният стандарт от това поколение.

Какво е 4.5G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

4.5G е термин, който е наложен за конкретен метод в 4G технологията и представлява обединяване на честоти (carrier aggregation). Комбинирането на два честотни спектъра в 4G също е известно и като LTE-Advanced по името на стандарта, с който е въведено. В мрежата на Yettel България 4.5G е обединение предимно на 1800MHz и 2100MHz и засега работи само в посока сваляне на данни.

С какво се различава 4.5G от 4G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Преди всичко разликата е в скоростта. 4G позволява технологично максимална скорост за сваляне до 100 Mbps, сравнено с до 150Mbps за 4.5G. Основното предимство освен по-високата скорост е и поддържането на добро качество на интернет преживяването за клиента, към което Yettel винаги се стреми.

Какви са предимствата от използването на 4G и 4.5G в сравнение с 3G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако ежедневно използваш интернет за работа или забавление, 4G/LTE и 4.5G/LTE Advanced ще ти спести ценни минути. С по-високата скорост, която предлага технологията, ще можеш лесно и бързо да работиш с по-големи по размер прикачени файлове, да качиш снимка с висока резолюция в социалните мрежи или просто да браузваш без да се притесняваш, че връзката ти ще прекъсне.

Къде мога да ползвам 4G и 4.5G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Покритието с 4G може да видиш от картата на покритие на мрежата на Yettel. Местата с 4G покритие, където се прилага и функционалността за обединение на честоти (4.5G) са обявени на страницата с информация за мрежата.

Кои планове/сим карти са съвместими с 4.5G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Съвместимите планове са всички планове с включен достъп до 4G както и всички SIM карти 3в1, които са 4G съвместими.

Къде от смартфона мога да видя дали ползвам 4.5G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

При повечето телефони индикация на 4.5G няма да се визуализира. На някои от съвместимите модели може да се появи като 4G+ на началния екран, на същото място, на което фигурира и 4G, но може и да не се визуализира нищо.

Какво ми е нужно, за да използвам 4.5G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Необходимо е да имаш смартфон и софтуерна версия на операционната му система, поддържащи обединение на честотите 1800MHz и 2100MHz, да си на абонаментен план с включен 4G и да си в район с 4.5G покритие. Препоръчваме винаги да имаш последната софтуерна версия за телефона си.

Всички клиенти на Yettel ли могат свободно да използват 4G/LTE и 4.5G/LTE Advanced? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Клиентите, които са на абонаментен или предплатен план с включен достъп до 4G, имат модел телефон в комбинация със съответния софтуер, които поддържат 4G/4.5G, както и SIM карта 3в1, която е 4G съвместима и са в зона на покритие съответно в 4G/4.5G, могат да ползват мобилен интернет през 4G/4.5G мрежата на Yettel.

Във всички останали случаи, ползването на мобилен интернет/МВ става чрез 2G/3G мрежата на Yettel и с максимално достижимата скорост само според 2G/3G стандарт на мрежата.

 •  Ако си клиент по абонаментен план, който не включва 4G, при следващото подновяване на договора си ще можеш да решиш дали да избереш план с достъп до 4G/LTE мрежата за ползване на мобилен интернет, валидни към момента на подновяване.
 • Абонаментни планове
 • Абонаментни планове за таблети и лаптопи
 • Мобилен интернет 500 MB
Каква е скоростта при ползване на мобилен интернет в 4G и 4.5G? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Yettel използва различни честотни ленти и обхвати отделно, за да увеличава покритието на 4G/LTE технологията и заедно, за да увеличава капацитета на мрежата чрез 4.5G. Това може да повлияе на максимално достижимата скорост, но предоставя и възможност за разширяване на покритието по пътищата и малките населени места.
В 4G/LTE мрежата на Yettel максимално достижимата скорост, в зависимост от географското положение, е:
• 4G - Download до 100Mbps (LTE) и Upload до 38Mbps (LTE) за устройство LTE Category 3
• 4.5G - Download до 150Mbps (LTE/Advanced) и Upload до 38Mbps (LTE) за устройство LTE Category 6, което поддържа обединение на честоти.


Фактори, като качеството на сигнала, едновременното свързване на много на брой потребители и тяхната отдалеченост от клетката, типа на ползваното устройство, също могат да се отразят на потребителското изживяване. Фактори, като качеството на сигнала, ползваните различни честотни ленти и обхвати, едновременното свързване на много на брой потребители и тяхната отдалеченост от клетката, типа на ползваното устройство и неговата съвместимост със съответната технология, могат да се отразят на скоростта. Качеството на сигнала зависи от типа местност, разположението и гъстотата на сградите, от твоето място в сградата (например подземни помещения), от модела на мобилния телефон, натовареността на мрежата. Тези фактори, както и някои допълнителни, оказват влияние върху качеството на връзката.

Трябва ли да сменя настоящия си план, за да мога да ползвам 4G/LTE? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да се възползваш от 4G и 4.5G e необходимо да си на план с включено 4G. Всички абонаментни планове от текущото портфолио се предлагат с включен достъп до 4G/LTE мрежата при ползване на мобилен интернет.
Виж предложенията:
• Абонаментни планове
• Абонаментни планове за таблети и лаптопи

Ще плащам ли повече, ако съм на 4G/LTE или 4.5G/LTE Advanced? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, ползването на тази функционалност само по себе си не означава по-голяма сметка, тъй като сметката се базира на обема използвани мобилни данни и условията на ползвания от теб план. Ползването на 4G/LTE, съответно 4.5G/LTE Advanced за мобилен интернет се определя в зависимост от условията на избрания абонаментен план. При ползване на план без включен достъп до 4G e необходимо да преминеш на такъв, който предвижда такъв достъп, в случай че искаш да се възползваш от тази технология. За да се възползваш от 4.5G задължително условие е да си на план с включено 4.G.
Във всички останали случаи ползването на мобилен интернет/МВ става чрез 2G/3G мрежата на Yettel и с максимално достижимата скорост само според 2G/3G стандарт на мрежата.

Докато говоря на VoLTE, ще мога ли да ползвам мобилни данни на телефона си? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, едно от предимствата на VoLTE разговорите е, че можеш да ползваш мобилен интернет на устройството си на висока скорост без прекъсване докато говориш.

Качество на услугата VoLTE yettel.chevronDown yettel.chevronUp

HD качеството на Volte е само в собствената мрежа за България и в мрежи с които Yettel има споразумение за Volte в роуминг.

Как се таксува VoLTE обаждане в роуминг? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

VoLTE разговори в роуминг се таксуват като стандартни обаждания според условията на твоя план. Продължителността се отчита в минути.

Как да се свържа с VoLTE мрежа в роуминг? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

За да проведеш VoLTE разговор, твоето устройство трябва да е съвместимо с технологията. Също, увери се, че в меню Настройки си избрал да ползваш 4G/5G мрежа.

Какво е VoLTE? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

VoLTE е технология за пренос на глас през 4G мрежа - чрез нея пакети данни се използват за провеждане на HD разговори. Това позволява по-ясен звук от този, предаван през 2G и 3G мрежа.

Какви настройки трябва да направя, за да ползвам VoLTE? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Активирай опции на телефона ти за 4G мрежа и VoLTE разговори. Обикновено това става в меню Настройки/Settings > За телефона/About the phone > Връзки > Мобилни мрежи. Последователността и имената на менютата може да се различават в зависимост от модела смартфона. В менюто за мобилни мрежи обикновено има радио бутон за активиране и деактивиране на VoLTE разговори, от където може да се управлява ползването на технологията. При активирана функция ще се визуализира знак VoLTE на начален екран.

VoLTE ще изразходва ли МВ от моя мобилен интернет и как ще се таксуват обажданията ми? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Обажданията през VoLTE не се таксуват допълнително и са на цената според ползвания план и не изразходват от наличните MB мобилен интернет.

Мога ли да ползвам VoLTE при изключен WiFi и интернет на моя телефон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

VoLTE работи независимо дали си включил или изключил мобилния интернет и Wi-Fi сигнала на телефона си. Това, което се изисква е да са активирал опциите на телефона ти за 4G мрежа и VoLTE разговори и да си в покритие на 4G мрежата на Yettel.

Защо знакът за активна функция VoLTE изчезва понякога? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

VoLTE може да се ползва само в рамките на 4G мрежата. Най-вероятно индикацията й е изчезнала, защото си се намирал извън 4G мрежата на Yettel.

Как да включа/ изключа VoLTE на моя мобилен телефон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Активирай опции на телефона ти за 4G мрежа и VoLTE разговори. Обикновено това става в меню Настройки/Settings > За телефона/About the phone > Връзки > Мобилни мрежи. Последователността и имената на менютата може да се различават в зависимост от модела смартфона. В менюто за мобилни мрежи обикновено има радио бутон за активиране и деактивиране на VoLTE разговори, от където може да се управлява ползването на технологията. При активирана функция ще се визуализира знак VoLTE на начален екран.
Ако искаш да деактивираш VoLTE за твоя мобилен телефон, влез в Настройки и после от Връзки/Мобилни мрежи изключи функцията през съответния радио бутон.

Ако съм на предплатен план на Yettel, ще мога ли да ползвам VoLTE? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, услугата VoLTE е достъпна за потребители на предплатени карти, както в България, така и в роуминг.

Мога ли да ползвам VoLTE за разговори по домашен телефон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Не, услугата VoLTE не е достъпна за фиксирани номера. Достъпна е само за мобилни номера.

Мога ли да ползвам VoLTE, докато съм в роуминг? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да, можеш да ползваш VoLTE в роуминг. Актуална информация за конкретна дестинация и оператор можеш да намериш тук. Съветваме те да проверяваш преди всяко пътуване, тъй като броят оператори, с които услугата е достъпна, се увеличава постоянно.

Има ли други условия, при които VoLTE няма да е достъпна? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Ако например сте бизнес абонат, който ползва ограничение на изходящите разговори или кратко набиране между фирмените номера, също така ако ползвате някоя от услугите интерактивно гласово меню (IVR) или Бизнес Контактен център, номерата нямата могат да ползват VoLTE. Когато избирате номера с добавена стойност или се свързвате с центъра за обслужване на клиенти.

Защо, след като смених телефона си, не мога да включа VoLTE? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

VoLTE в България се поддържа само от определени модели телефони – обикновено по-модерни смартфони. Може би твоят телефон не поддържа VoLTE и затова не можеш да го включиш. Разгледай телефоните с подходящ софтуер за VoLTE на нашия сайт. Възможно е и друго: телефонът ти да е със софтуер за друг географски регион, което означава, че е предназначен за пазари извън Европа.

Какво е ViLTE? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

ViLTE е технология за видео разговори през 4G мрежа - чрез нея пакети данни се използват за провеждане на висококачествени видео разговори. ViLTE е разширение на Voice over LTE (VoLTE), което добавя висококачествено видео към гласовата услуга през LTE. Услугата не изисква допълнителна регистрация или специално приложение, за да бъде използвана и осигурява пълната сигурност на SIM базираната проверка за автентичност.

Какви са условията да ползвам ViLTE на моя мобилен телефон? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Да имаш мобилно устройство, поддържащо ViLTE, абонаментен план с 4G достъп и да се намираш в зона на покритие на 4G мрежата на Yettel.
Ето и списък с някои смартфони, поддържащи ViLTE фукционалност за нашата 4G мрежа Huawei P20, P20 Pro, P30 и P30 Pro, Samsung Galaxy S7, S7 edge, S8, S8+, S9, S9+, S10, S10e, S10+, Note8, Note9, A6, A6+, A8, J4, J6, J6+, A7 и A9.

ViLTE ще изразходва ли МВ от моя мобилен интернет и как ще се таксуват обажданията ми? yettel.chevronDown yettel.chevronUp

Обажданията през ViLTE не черпят от наличните МВ и сe таксуват според официалната ценова листа на Телено .