Login to see your personalised offers Log in

Login to see your personalised offers

Малки новинари спасяват планетата със „зелена“ емисия

You are here

Малки новинари спасяват планетата със „зелена“ емисия

С поредица видеа Yettel запознава потребителите с малките и лесни крачки, които могат да направят, за да помогнат на природата

Yettel обединява усилия с малки новинари в „зелена“ информационна емисия за по-чиста околна среда. В поредицата видеа „вестоносците“ тръгват на мисия – да ни научат да използваме технологиите по най-щадящия за природата начин. За да спечелят съюзници за каузата, малчуганите споделят съвети как всеки може да направи малко усилие с огромна полза за планетата.

Всеки епизод на „Зелената емисия“ разглежда различни аспекти от потреблението на новите технологии и отпечатъка им върху околната среда. Във видеата децата споделят факти за проблема, но и предлагат решения, показвайки какви малки промени може да направи човек, за да даде своя принос за подобряване на голямата картина.

„Проблемът със замърсяването на планетата е толкова комплексен, че невинаги имаме ясна идея какво можем да направим самите ние, в нашето всекидневие, с нашата заетост и ритъм. Темата ни изглежда сложна и далечна, съответно ни е трудно да се мотивираме дори да се информираме как ситуацията може да се подобри.“ – смята Мария Маринова, директор „Бранд и маркетинг комуникации“ в Yettel. „А истината е, че всеки може да помогне много, правейки нещо малко в правилната посока. И когато много хора направят тяхното малко нещо – тогава настъпва промяната. Затова решихме чрез малките новинари да информираме за големите проблеми по лесен и достъпен начин, както и да дадем практични работещи идеи как с лесни действия всеки може да допринесе за по-чиста околна среда. Децата са тези, на които принадлежи утрешният свят и е важно да видим важността на темата през техните очи, а и щом те могат да разберат какво трябва да се направи, значи и големите могат.“

Като една истинска новинарска емисия, „Зелената емисия“ на Yettel си има студио, което любезно се помещава в стаята на младата журналистическа надежда и водещ Калата, а живата връзка от горещите точки е поверена на любознателната репортерка Мими. Двамата водещи правят неочаквани разкрития в домовете си, обясняват сложни технологични термини на достъпен език и споделят с нас каква е връзката между кабелите, старите мобилни телефони, пълните със селфита облачни пространства, аудио и видео платформите и околната среда.

Коледното пето издание на „Зелената емисия” на Yettel ще бъде в онлайн ефира на 19 декември – точно навреме, за да бъде в помощ на планетата и на качественото време с близките ни по празниците, защото ще се фокусира върху проблема с прекарването на повече часове пред екран в почивните дни. Дотогава можете да наваксате, като изгледате всички емисии на сайта на Yettel, в YouTube канала или във Facebook страницата на оператора.

„Зелената емисия“ е една от инициативите, с които Yettel споделя полезна и достъпна информация с потребителите си за устойчивия начин на живот, с амбицията да мотивира колкото се може повече да направят малки промени във всекидневието си, които да помогнат на планетата и хората. Една от целите в 5-годишната стратегия за устойчиво развитие на компанията е да стига до 2,5 млн. души с теми, посветени на устойчивото бъдеще. Справянето със замърсяването от електронния отпадък, който е най-бързо растящият поток от отпадъци в световен мащаб, също е сред ангажиментите, заявени в стратегията. Целта на компанията е до 2028 г. да събере 127 тона електронни отпадъци и по този начин да не допусне те да попаднат на сметището.