Влез и виж специални оферти Вход

Влез и виж специални оферти

SMS съобщения

Назад

Вие сте тук

SMS е стандартна услуга, която Yettel предоставя автоматично активирана на всички свои клиенти с включването им в мрежата на оператора.  Допълнителна информация за услугата можеш да намериш тук.

Този отговор помогна ли ти?

Стандартният размер при изпращане на текст във вид на кратко текстово съобщение (SMS) зависи от използваната азбука. При съобщение само на латиница, максималният брой символи (включително препинателните знаци и интервалите) за един SMS е 160. При използване на друга азбука, в това число кирилица или при включване на знаци от друга азбука в съобщение на латиница, максималният размер е 70 символа (възможен е и по-малък максимален брой). При използването на емотикони като изображения, а не като символи (: ) ) дължината на съобщение отново е ограничена до 70 символа, без значение от използваната азбука.

Съвременните смарт телефони показват на потребителите, когато надвишат границата на един SMS, както и колко SMS-a ще са необходими, за да се изпрати съобщението, което в момента пишат, както е показано на снимката:

Този отговор помогна ли ти?

Ако телефонът поддържа тази опция, можеш да изпращаш и съобщение с повече от 160 символа на латиница или 70 символа на друга азбука (например кирилица), но тогава съобщението ще бъде таксувано като два или повече SMS-a спрямо ценовата листа на Yettel.
Ако телефонът не поддържа тази опция, то съобщението се изпраща чрез няколко последователни съобщения до получателя и ще бъде таксувано като два или повече SMS-a спрямо ценовата листа на Yettel.

Този отговор помогна ли ти?

Да, стига да не сте били извън покритие или с изключен телефон повече от 5 дни и да не са ви изпратили повече от 35 съобщения. При включване на телефона до 5 дни, ще получите първите 35 съобщения.

Този отговор помогна ли ти?

Провери:

Дали не си въвел забрана за входящи разговори / SMS;
Провери дали не е достигнат максималният капацитет от записани SMS-и в твоя мобилен телефон или SIM карта;
Обади се за съдействие на сътрудник в Отдела за обслужване на клиенти.

Този отговор помогна ли ти?

Да. Можеш да обменяш  мелодии и картинки с други абонати, стига апаратите на изпращача и получателя да поддържат еднакъв формат. За повече информация провери в инструкцията на апарата ти.

Съвременните смартфони преобразуват автоматично картинката или мелодията, изпратена като SMS, в MMS, и съответно се таксуват като MMS.

Ако телефонът не е смартфон, проверете инструкциите на телефона за допълнителна информация относно правилното изпращане на SMS и ММS.

Този отговор помогна ли ти?

Възможно е, ако апаратът на изпращача и получателя поддържат кирилицата като азбука.

Този отговор помогна ли ти?