Влез и виж специални оферти Вход

Влез и виж специални оферти

3G мрежа

3G (от англ. 3rd Generation) е общ термин за съвременното поколение мобилни мрежи. Мрежите от първо поколение –1G са аналогови, 2G мрежите са цифрови, а 3G са мрежи от „трето” поколение за нови, високоскоростни продукти и услуги. 3G базираните технологии, правят възможен по-бързия трансфер на данни в сравнение с GSM/GPRS мрежата.

Този отговор помогна ли ти?

Тъй като предлаганите от Yettel 3G телефони работят не само в 3G мрежа, но и в 2G, на практика вие няма да усетите промяна във връзката си. Ако провеждате разговор в зона с 3G прокритие докато пътувате, вашият разговор няма да бъде прекъснат или нарушен, дори и да навлезнете в зона без 3G прокритие. 2G мрежата е в състояние да поддържа трансфера на данни, който се поддържа и се прехвърля от 3G мрежата.

Този отговор помогна ли ти?
За да ползвате гласови услуги и мобилен интернет през 3G мрежата на Yettel, ви е необходим 3G телефон или 3G Yettel Connect Center (устройство за мобилен интернет) и компютър.
За видео разговори трябва да имате единствено 3G телефон. Ако имате 3G телефон и се намирате в зона с 3G покритие, вие автоматично се свързвате с 3G мрежата при зададен двоен режим/ само 3G режим на апарата.
 
Този отговор помогна ли ти?

Предимствата на мрежата може да откриете независимо дали работите или се забавлявате. Откриийте нови възможности да ползвате Интернет през телефон или преносим компютър, особено когато трябва да заредите „тежък” сайт /с много картинки или видео материали/, да прегледате YouTube файлове, да „качите” големи файлове (снимки, видео материали, презентации) в интернет пространството, да сваляте големи файлове от електронната ви поща или уебсайт.

Този отговор помогна ли ти?

Независимо дали сте на път или чакате за среща, сърфирате в интернет наистина бързо, с лекота изпращате е-mail с големи файлове, сваляте видео и приложения, забавлявате се с редица мултимедийни развлечения в Yettel 3G видеопортал и MyTelenor мобилен портал.

Този отговор помогна ли ти?

GSM (Global System for Mobile Communications) – това е цифров стандарт, който се отнася към мрежите за мобилни комуникации от второ поколение (2G).

GPRS (General Packet Radio Service) e надстройка над мобилния стандарт от второ поколение GSM, позволяващо пакетно предаване на данни.

EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) е функционалност в 2G, която увеличава скоростта на предаване на данни. Налична е навсякъде в 2G мрежата на Yettel.

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) e мобилна технология от трето поколение, която позволява използването на нови мултимедийни услуги, както и бърз достъп до интернет.

HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за download в 3G/UMTS мрежата. С функционалността за обединение на две клетки DC-HSDPA тази технология позволява скорост на сваляне до 42 Mbps.

HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) е технология, която позволява увеличение на максимална скорост за upload в UMTS мрежата

Този отговор помогна ли ти?

Мрежата за данни е индикирана на дисплея на телефона под формата на буква или комбинация от символи, като те могат да се различават в зависимост от фабричната настойка от производителя на устройството. Те биват:
G – връзката е през GPRS мрежа за данни (най-базовата версия на 2G технология)
E – връзкатa е през EDGE
3G – връзката е през 3G/UMTS
H – връзката е през HSDPA
H+ - връзката е през DC-HSDPA (най-бързата връзка, поддържана от 3G мрежата на Yettel
4G (или LTE) – връзката е през 4G/LTE
4G+ или LTE-A –връзката е през 4.5G/LTE-Advanced (на някои телефони тази индикация може да липсва дори и при осъществена връзка през тази функционалност)

Този отговор помогна ли ти?