Jump to main content
ЧАСТНИ КЛИЕНТИ БИЗНЕС КЛИЕНТИ YETTEL ПОРТАЛ БИЗНЕС ПОРТАЛ
Устройства
Планове
TV и Интернет
Услуги
Помощник
За Yettel

С какво можем да помогнем?

The content was last modified on Jul 10, 2024, 3:15:00 PM

Допълнителни пакети за зона Великобритания

Важи за: Великобритания, Гибралтар, Гърнзи, Джърси, Ман

Roam&Surf UK Daily
2000 МВ
Валидност: 24 часа с автоматично подновяване
5,99 лв.3,06 евро
Активация
Roam&Surf UK Weekly
8000 МВ
Валидност: 7 дни
19,99 лв.10,22 евро
Активация

Активиране на допълнителен пакет Roam&Surf UK

 • В приложението Yettel – избери желания пакет за роуминг от Услуги/Пакети/Роуминг пакети и натисни бутона Активирай
 • С SMS на номер 12110 с текст UKD за пакет Daily и UKW за пакет Weekly (в България изпращането на SMS е безплатно, в чужбина SMS съобщенията се таксуват според стандартните цени в роуминг)
 • на lp.yettel.bg, като трафикът към тази страница е безплатен в България и в роуминг.
 • С безплатно набиране на *123#, опция 6/2
 • през уеб портала Yettel на адрес my.yettel.bg

Интернет трафикът в България и роуминг към приложението Yettel и към lp.yettel.bg е безплатен, а трафикът до уеб портала my.yettel.bg се таксува според условията на плана ти.

Деактивиране на допълнителен пакет Roam&Surf UK

С деактивирането на допълнителен пакет Roam&Surf UK, ти се съгласяваш да преминеш към тарифиране на мобилния интернет в роуминг по стандартни роуминг цени.

В случай че вече имаш закупени роуминг пакети от вида Roam&Surf те ще бъдат деактивирани и оставащите MB от тях няма да могат да се използват.

Тарифирането на мобилен интернет в роуминг по стандартни цени ще остане в сила и при следващото ти пътуване извън България.

Можеш да преминеш към стандартни роуминг цени за мобилен интернет, като избереш една от следните опции:

 • В приложението Yettel – от меню Услуги/Роуминг услуги/Роуминг пакети избери опция Преминаване на стандартни роуминг цени
 • На lp.yettel.bg, избери опция Преминаване на стандартни роуминг цени (като трафикът към тази страница е безплатен в България и в роуминг)
 • С безплатно набиране на *123#, опция 6/2 Стандартни роуминг цени
 • С изпращане на SMS към номер 12116 с текст „STOP” (в България изпращането на SMS е безплатно, в чужбина SMS съобщенията се таксуват според стандартните цени в роуминг).

Интернет трафикът в България и роуминг към приложението Yettel и към lp.yettel.bg е безплатен.

При таксуване по стандартни роуминг цени се прилага лимитът за мобилен интернет в роуминг.

Условия на пакет Roam&Surf UK Daily

 • Допълнителният пакет Roam&Surf UK Daily е валиден само на територията на Зона Великобритания.
 • Пакетът не е валиден и не се таксува, когато си в роуминг в държави извън зона Великобритания.
 • Пакетът може да се заяви още в България – без предварително таксуване. Заявявайки пакет Roam&Surf UK Daily, ти се съгласяваш да ползваш услугата при всяко посещение в зона Великобритания занапред, докато не преминеш на стандартни роуминг цени.
 • ВАЖНО: При активиране на Roam&Surf UK Daily, aко вече имаш активен пакет Roam&Surf UK Weekly, той ще бъде изтрит и неизползваните MB изгубени. Съветваме те да изразходиш MB-ите от Roam&Surf UK Weekly преди да активираш Roam&Surf UK Daily. Ако вече имаш активен пакет от друг вид (пр. за Европа или избрани дестинации по света) валиден за зона Великобритания, той ще остане активен и ще можеш да го използваш, след като изразходиш МВ в пакет Roam&Surf UK Daily.
 • Пакет UK Daily се активира и таксува автоматично при излизане в роуминг в зона Великобритания и се подновява на всеки 24 часа, докато пребиваваш на територията й.
  - Пример: На 01.01., докато си в България, заявяваш пакет Daily без да бъдеш таксуван. На 02.01., влизаш в Англия в 10 ч. Автоматично получаваш 2000 МВ и си таксуван 5.99 лв. На 03.01. в 10 ч., ако все още си в Англия или друга страна от зона Великобритания, отново ще получиш 2000 МВ и ще бъдеш таксуван 5.99 лв. Подновяването продължава, докато не напуснеш зоната или не преминеш на стандартни роуминг цени.
 • При следващо посещение в зоната пакетът ще се активира автоматично на всеки 24 часа, освен ако междувременно не си преминал на тарифиране на стандартни роуминг цени.
 • При изразходване на 80% и 100 % от предоставените MB ще получиш известие.
 • Неизразходваните MB от избрания допълнителен пакет за даден 24-часов период на валидност не се прехвърлят за ползване в следващ такъв.
  - Пример: На 02.01. влизаш в Англия в 10 ч. Автоматично получаваш 2000 МВ и си таксуван 5.99 лв. Валидността на МВ-ите е 24 часа. Ако на 03.01. към 10 ч. ти си изразходвал 1500 МB от пакета, останалите 500 МВ се губят и в същия момент, ти получаваш нов пакет от 2000 МВ с валидност 24 часа.
 • Ако изчерпиш включените MB в допълнителния пакет преди изтичане на валидността му, можеш да закупиш нов допълнителен пакет от вида Roam&Surf UK Daily, който се активира автоматично в роуминг с нов срок на валидност от 24 часа.
  - Пример: На 02.01. влизаш в Англия в 10 ч. Автоматично получаваш 2000 МВ и си таксуван 5.99 лв. Към 12 ч. на същия ден ти си изразходил всички 2000 МВ от пакета и твоите мобилни данни са спрени. Можеш да заявиш нов пакет Daily с 2000 МВ, който ще се активира и таксува веднага в роуминг, ще има валидност от 24 часа до 12 ч. на 03.01., след което ще продължи да се подновява на 24 часа.
 • Можеш да заявиш още пакети и преди да си изразходил напълно МВ-ите от текущия активен пакет. В този случай, неизразходваните MB от първоначално активирания пакет не се губят и можеш да ги използваш в срока на валидност на последно активирания пакет.
  - Пример: На 02.01. влизаш в Англия в 10 ч. Автоматично получаваш 2000 МВ и си таксуван 5.99 лв. Към 12 ч. на същия ден ти си изразходил 1800 МВ от пакета, и за да продължиш да ползваш мобилни данни без прекъсване, можеш да заявиш нов пакет Daily, преди да изтече валидността на текущия. Пакетът се активира и таксува автоматично в роуминг. Ти получаваш 2000 МВ. Неизползваните 200 МВ от първия активиран пакет се добавят към 2000 МВ от допълнително активирания пакет и могат да се ползват в следващите 24 часа. На 03.01. в 12 ч. пакетът ще се поднови автоматично с нови 2000 МВ.
 • • Приоритетът на изчерпване на MB валидни за зона Великобритания е както следва: 1. Roam&Surf UK Daily, 2. Roam&Surf Europe, 3. Roam&Surf Traveler. Ако изчерпиш МВ-ите предоставени в допълнителен пакет преди изтичане на валидността му и имаш закупен друг пакет валиден за зоната с по-нисък приоритет, то той ще се активира автоматично в роуминг.
  - Пример: Имаш активни пакети Roam&Surf UK Daily с 2000 MB и пакет Roam&Surf Europe L със 700 МВ. Ако изразходиш всички 2000 МВ от Roam&Surf UK Daily преди да изтече срокът на валидност от 24 часа, автоматично ще започнеш да черпиш МВ от пакет Roam&Surf Europe, докато не изтече срокът на валидност на Roam&Surf UK Daily и той не се активира отново с 2000 МВ.
 • Закупените допълнителни пакети могат да се използват чрез мобилен телефон, таблет или преносим компютър.
 • Минималното първоначално и последващо тарифиране на мобилен интернет при ползване на пакет Roam&Surf UK Daily е 100 KВ. 1 МВ е равен на 1024 KВ. Това условие важи и за потребителите на Blackberry услуги.
 • Сумата от таксуването на допълнителните пакети е дължима и се заплаща заедно с твоя месечен абонамент.

Условия на пакет Roam&Surf UK Weekly

 • Пакетът е за зона Великобритания може да се ползва само в тази зона.
 • За клиенти на абонаментни планове се активира при първа регистрация в роуминг мрежа, за която е валиден пакетът. Срок за активиране на пакета – 30 дни от закупуването му.
 • ВАЖНО: При активиране на Roam&Surf UK Weekly, aко вече имаш активен пакет Roam&Surf UK Daily, той ще бъде изтрит и неизползваните MB изгубени. Съветваме те да изразходиш MB-ите от Roam&Surf UK Daily преди да активираш Roam&Surf UK Weekly. Ако вече имаш активен пакет от друг вид (пр. за Европа или избрани дестинации по света) валиден за зона Великобритания, той ще остане активен и ще можеш да го използваш, след като изразходиш МВ в пакет Roam&Surf UK Weekly.
 • Последващи допълнителни пакети за същата роуминг зона могат да бъдат закупувани в роуминг, както преди изтичане валидността на текущия пакет, така и след изчерпване на включените в него МВ, както и в случай че клиентът ползва мобилен интернет при условията на стандартни цени в роуминг. Закупените допълнителни пакети, докато има активен и не изразходен първоначален пакет, се активират в момента на покупка. Неизразходваните MB от първоначално активирания пакет се прехвърлят към втория, като приемат неговия срок на валидност.
 • Приоритетът на изчерпване на MB валидни за зона Великобритания е както следва: 1. Roam&Surf UK Weekly, 2. Roam&Surf Europe, 3. Roam&Surf Traveler. Ако изчерпиш МВ-ите предоставени в допълнителен пакет преди изтичане на валидността му и имаш закупен друг пакет валиден за зоната с по-нисък приоритет, то той ще се активира автоматично в роуминг.
 • При изразходване на 80% и 100 % от предоставените MB всеки клиент получава известие.
 • Закупените допълнителни пакети могат да се използват чрез мобилен телефон, таблет или преносим компютър.
 • Минималното първоначално и последващо тарифиране на мобилен интернет при ползване на пакет Roam&Surf UK Weekly е 100 KВ. 1 МВ е равен на 1024 KВ. Това условие важи и за потребителите на Blackberry услуги.
 • Сумата от таксуването на допълнителните пакети е дължима и се заплаща заедно с твоя месечен абонамент.

Всички цени са с ДДС.