Влез и виж специални оферти Вход

Влез и виж специални оферти

Смарт турист

При наличие на сключена застрахователна полица за Застраховка при пътуване в чужбина „Смарт Турист“ и при сключване на двугодишен договор за абонаментен план Total Unlimited в периода 01.07.2023 г. – 31.08.2023 г., премиите за пътувания, започнали до 31.10.2023 г. включително, ще са без допълнително заплащане от Застраховащия. За пътувания, започнали след 31.10.2023 г., за които Застраховащият е избрал да активира Покритието при условията на Застраховка при пътуване в чужбина „Смарт Турист“, ще се начисляват премии при условията и в размерите, определени в т. 4.6. от полицата.

При настъпване на застрахователно събитие Застраховащият ще дължи самоучастие, ако такова е приложимо според условията на Застраховката.

Застрахователна полица може да бъде сключена и през мобилното приложение Yettel.

Условията важат само за частни клиенти.

Смарт Турист е застраховка при пътуване в чужбина, която плащаш през сметката за мобилния номер.

  • Сключва се еднократно с няколко клика през апликацията или в собствен магазин на Yettel.
  • Покритието започва в роуминг и не се налага да правиш нова застраховка преди всяко пътуване.

Плащаш само за дните престой в чужбина

Можеш да застраховаш и хората, с които пътуваш

Начислява се към месечната ти такса

Медицинско покритие до
200 000 лв.

Разнообразие от покрити рискове, включително COVID-19

24/7 помощ при застрахователно събитие

Как работи?

Как да сключа застраховка?

1. През приложението Yettel

1. Избери "Застраховка Смарт турист" в меню "Услуги"

2. Прегледай основната информация за застраховката

3. Натисни бутон "Активирай"

4. Запознай се с основните документи свързани със застраховката

5. Провери внимателно личните си данни

6. Прочети и отбележи съгласията си и натисни бутон „Продължи“

7. Въведи актуален e-mail адрес и натисни "Продължи"

8. Потвърди получения код от електронната си поща.

9. Потвърди получения SMS код на мобилния си номер за да активираш застраховката

10. Честито! Вече имаш застраховка Смарт турист

Застраховката се активира в приложението Yettel. Виж как

2. В обозначените със стикер магазини на Yettel

Какво покрива застраховката?

Медицински и дентални разходи*

Закъснение при пътуване

Загуба на лични вещи и багаж*

Загуба на паспорт и шофьорска книжка

Гражданска отговорност*

Правни разноски

Пътна помощ*

*Самоучастие в размер на 50 лв. за всяко застраховано лице

*Медицински разходи и Разходи за спешно репариране, включително покритие за COVID-19

Командировки/Бизнес пътувания

Пътувания с основна цел Зимни спортове

Круизи

Лица навършили 65 г.

Пътувания в забранени от МВнР държави

Пътувания в държави и територии, които подлежат на Санкции

Колко струва?

Дневна премия по време на пътуване

Европа* Цял свят**
Възрастен (18-64 г.) 1,99 лв. 4,99 лв.
Дете (0-17 г.) 0,99 лв. 2,49 лв.

Премиите се начисляват на човек на ден и включват данък върху застрахователната премия.

*Европа: Албания, Андора, Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Канарски острови, Англо-нормандски острови, Хърватска, Чешка Република, Дания, Ейре, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гибралтар, Гърция, Унгария, Исландия, остров Ман, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Северна Македония, Мадейра, Средиземноморски острови (включително Майорка, Менорка, Ибиса, Корсика; Сардиния; Сицилия; Малта; Гозо; Крит, Родос и други гръцки острови; Кипър), Молдова, Монако, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Руска Федерация, Сърбия и Черна гора, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Украйна, Обединеното кралство.
**Цял свят: всички държави без Европа

Застрахователят, кой е той:

Chubb European Group SE. Чъбб Юръпиън Груп СЕ е европейско застрахователно дружество (SE), съществуващо съгласно разпоредбите на френския Кодекс за застраховане, вписано в Регистъра на търговията и дружествата в Нантер с регистрационен номер 450 327 374, със седалище и адрес на управление във Франция: Ла Тур Карпе Дием, 31 Плас де Корол, Еспланад Норд, 92400 Курбевуа.

Чъбб Юръпиън Груп СЕ действа в България въз основа на свободата на предоставяне на услуги чрез своя унгарски клон Чъбб Юръпиън Груп СЕ Мягярорзаги Фьоктелепе (Chubb European Group SE Magyarországi Fióktelepe).

Застраховката при пътуване в чужбина „Смарт Турист“ се предлага чрез „Йеттел България“ ЕАД като застрахователен агент на застрахователя Chubb European Group SE.

Раздел Застрахователни суми / Лимит на отговорността Самоучастие*
Медицински разходи и Репатриране
Медицински разходи и Разходи по спешно репатриране Европа: до 100 000 лв.
Цял свят: до 200 000 лв.
Пътни разходи 120 лв. на ден до максимум 1 200 лв.
Разходи на спътник 120 лв. на ден до максимум 1 200 лв.
Разходи за погребение чрез кремация или транспортиране до 10 000 лв.
Спешна стоматологична помощ до 1 000 лв.
Закъснение при пътуване
Всеки пълен 12-часов период 50 лв. до максимум 600 лв.
Лични вещи и багаж
Загуба, вреда или кражба до 500 лв. Общ лимит, включващ:
Лимит за една вещ 500 лв.
Общо за ценни вещи до 500 лв.
Общо за спортна екипировка до 500 лв.
Разходи за временна замяна при загуба на паспорт / шофьорска книжка до 400 лв.
Гражданска отговорност до 20 000 лв.
Правни разноски до 2 000 лв.
Пътна помощ до 1 000 лв.

*50 лв. самоучастие се прилага към всеки раздел, за всяко лице, където е посочено в таблицата по-горе. Това важи за всяко лице, което предяви претенция по различните раздели на Полицата.

Пример за самоучастие No. 1:
Ако Застраховано лице заведе претенция по Раздел Лични вещи и багаж и по Раздел Медицински разходи, като и двете са причинени от едно и също застрахователно събитие, то общото самоучастие ще бъде 100 лв. Това е така, защото претенцията е заведена по два различни Раздела на Полицата. Ако две лица, застраховани по една Полица, заведат същата претенция, то общото самоучастие ще бъде 200 лв.

Пример за самоучастие No. 2:
Ако Застраховано лице заведе претенция за кражба на чанта и пари, като и двете са причинени от едно и също застрахователно събитие, то общото самоучастие ще бъде 50 лв. Това е така, защото и двете части на претенцията са заведени съгласно Раздел Лични вещи и багаж на Полицата. Ако две лица, застраховани по една Полица, заведат същата претенция, то общото самоучастие ще бъде 100 лв.

За повече информация прочети Условията на Вашата застраховка, Информационния документ за застрахователния продукт и Документа с важна информация.

Важно: Ако планираш да пътуваш до САЩ, обърни внимание, че лимитът на медицинските разходи може да не отговаря на твоите нужди. Това се отнася за големи медицински сметки, които могат да бъдат генерирани и покритието на гражданска отговорност може да не бъде достатъчно за искове, свързани с гражданска отговорност. Ако не си удовлетворен от това, можеш да потърсиш други застрахователни продукти или да сключиш допълнителна застраховка другаде.

Какво да направя?

Свържи се с Чъбб Асистанс на +359 2 490 3304 . Те са на разположение 24/7, 365 дни в годината.

Ако е спешен медицински случай и си приет в болница, при потвърждение на покритието с Чъбб Асистанс на +359 2 490 3304, ние ще гарантираме таксите на болницата и лекуващия лекар. Когато разходите са малки, може да избереш да платиш или да бъдеш помолен да платиш и след това да изискаш възстановяването на парите от нас. Обръщай се към Чъбб Асистанс на +359 2 490 3304 и ние ще вземем решение за най-доброто, което да направиш. Разходи, които не са покрити от нашата полица, не се заплащат.

След всяко пътуване списъкът със Застраховани лица се нулира. Само ти (Застраховащият) си избран по подразбиране за всяко пътуване. Преди да бъдеш засечен в роуминг, може да добавиш до 10 лица, които да бъдат застраховани при следващото ти пътуване. Това ти дава възможност да не добавяш лица за застраховане по време на самото пътуване. Друг вариант е да добавиш лицата, които да бъдат застраховани за твоето започнало пътуване, в рамките на 4 часа след като бъдеш засечен в роуминг.

В рамките на 4 първите часа, след като си засечен в роуминг, трябва да ни информираш с кого пътуваш, за да бъдат застраховани и тези лица. След изтичането на 4те часа, бутонът ще бъде заключен и няма да можеш да правиш промени.

Ако се задейства покритие за пътуване, което не желаеш, трябва да заявиш това през приложението Yettel до 4 часа след като си засечен в роуминг. След това бутонът ще бъде заключен и няма да можеш да правиш допълнителни промени.

Свържи се с нас за съдействие. Ако предпочиташ, полица може да сключиш и в удобен за теб магазин на Yettel, предлагащ застраховката „Смарт турист“.

Провери дали въведеният от теб имейл адрес е правилен. Провери и в спам папката на твоята поща. Ако това не разреши проблема, свържи се с нас на безплатен номер 00800 210 0393 (09:00-17:30, от понеделник до петък, с изключение на официалните празници), за да съобщиш за проблема.

Като титуляр по полицата (застраховащ), можеш да актуализираш своя имейл адрес в приложението Yettel. За да промениш името, адреса си или сгрешена дата на раждане, трябва да посетиш магазин на Yettel. Можеш да актуализираш данните на останалите застраховани лица през приложението Yettel, по всяко време, когато не си в роуминг.

Покритие

Трябва да си на възраст между 18 и 64 години, за да се възползваш от покритието на застраховката и Допълнителните застраховани лица трябва също да са на възраст до 64 години, включително.

Не. Служебните пътувания не са покрити. Ако си командирован от своя работодател или пътуваш с бизнес цел, ще трябва да се откажеш от застраховката до 4 часа, след като бъде установено, че си в роуминг, за да избегнеш начисляване на премия.

Можеш да включиш максимум 10 лица при всяко пътуване по застраховката. Трябва да има минимум един възрастен по време на пътуването, така че към пътуването може да се добавят максимум 9 деца или възрастни. Лице, което е на възраст под 18 години, се счита за дете.

Застрахователното покритие се активира когато телефонът ти се свърже с мрежа в чужбина. Докато има мрежово покритие, застраховката при пътуване ще бъде активирана. Ако си някъде, където няма никакво мрежово покритие, ние няма да можем да видим, че си в чужбина, и няма да имаш застрахователно покритие. Такава дестинация е Антарктида.

Да. Трябва да предоставиш и съгласието си за проследяване на местоположението си в роуминг. Застрахователното покритие при пътуване се задейства когато телефонът ти се свърже с мрежа в чужбина.

Застрахователното покритие се задейства, когато телефонът ти се свърже с мрежа в чужбина. Когато летиш, включи телефона възможно най-скоро след кацане и изключи самолетния режим. Направи същото когато се приземиш обратно в България, за да прекратиш своето застрахователно покритие. Веднага щом бъдеш засечен в чужбина и в роуминг, ще получиш SMS, за да ти съобщим, че покритието е започнало. По същия начин, когато кацнеш в България, ще получиш SMS и имейл, за да ти съобщим, че застрахователното покритие е прекратено.

Всяко отделно лице ще бъде застраховано до лимитите, посочени в Таблицата със застрахователните покрития и лимити. Лимитите на полицата се прилагат по същия начин, както ако всеки от вас е сключил отделен застрахователен договор. Пълната информация за твоята застраховка се съдържа в Условията на Вашата Застраховка, които са ти били предоставени или изпратени по имейл, когато си сключил своята полица.

Не. Застрахователното покритие при пътуване е само за пътувания в чужбина.

Не. Ако си избрал да активираш покритие за дадено пътуване, няма да ти бъдат начислявани премии за времето, в което е установено, че се намираш в „санкционирана" държава.

Застрахователно покритие при пътуването няма да бъде предоставено за време, прекарано в зона или държава, до която Министерството на външните работи на България е посъветвало да не се пътува. Ако не си сигурен дали има предупреждение за пътуване за твоята дестинация, провери сайта на Министерството на външните работи: https://www.mfa.bg/bg/

Да, що се касае до Претенции за Медицински разходи и Репатриране. Но моля да имаш предвид, че тази застраховка не осигурява покритие за разходи, претърпени в резултат от рестрикции, въведени от Правителство, правителствено учреждение, доставчик на туристически услуги или на услуги по настаняване, във връзка с действителна Заразна болест (вкл. Covid-19), или съмнение за такава, включително, но не само, затваряне на граници, или въздушно пространство, локдаун или други рестрикции на движението на хора, които засягат твоето пътуване.

Не. Застраховката при пътуване „Смарт турист“ не осигурява покритие за круизни пътувания. Ако пътуваш на круиз, ще трябва да се откажеш в рамките на първите 4 часа, след като бъдеш засечен в роуминг, за да избегнеш начисляване на премии.

Не. Застраховката при пътуване „Смарт турист“ не осигурява покритие, ако Зимните спортове са основната причина за пътуването. Ако случаят е такъв, ще трябва да се откажеш в рамките на първите 4 часа, след като си засечен в роуминг, за да избегнеш начисляване на премии.

Да, но не и за твоето предварително установено заболяване. Тази полица не осигурява покритие за съществуващи здравословни проблеми, които са били диагностицирани, преди да сключиш тази полица или преди да започне твоето пътуване.

Да, но не и за заболяването, за което е предписано лекарството.

Да, но не и за заболяването, за което е назначено лечението, или за друго заболяване, което вече имаш.

Да, но не за последващото лечение, свързано с лекуването по спешност, или за друго заболяване, което вече имаш.

Ако полетът ти навръщане закъснее, покритието ще продължи, докато се върнеш у дома. Ако пътуването ти продължи повече от 31 дни, покритието автоматично ще спре и ще ти бъдат начислени премии за периода от 31 дни.

Да, но няма да разполагаш с покритие за усложнения при бременност по време на пътуване и/или ако пътуваш в разрез с препоръките на лекарите. Диагностицирането, последващото лечение и прекъсването на бременността се покриват ако са по спешност и си в първите шест месеца от бременността, или ако си получила писмено потвърждение от лекар, че си в добро състояние да пътуваш не по-рано от 5 дни преди началото на твоето пътуване в чужбина.

Плащане

Дължимата застрахователна премия ще бъде начислена към месечната ти сметка за мобилни услуги от Yettel, издадена след приключване на пътуването.

Ще ти бъде начислена дневна премия, приложима за държавата, до която си пътувал. Ако в рамките на 24 часа преминеш през райони с различна дневна премия, ще ти бъде начислена по-високата от двете премии за съответния ден от пътуването ти. Дневните премии могат да бъдат намерени в раздел „Смарт Турист" на приложението Yettel.

За да получиш обобщена информация за премиите, които си платил или трябва да платиш, отиди в раздел „Смарт Турист" на приложението Yettel. Подробности относно това кои лица са били застраховани могат да бъдат намерени в имейлите, които са ти били изпратени в началото и в края на пътуването. Премиите се събират в месечната сметка за мобилни услуги от Yettel, след като пътуването приключи в сметката на титуляра на договора за мобилни услуги.

Срок и прекратяване

Не. Ако решиш, че застраховката вече не ти е нужна, ще трябва да я прекратиш, преди да изтриеш приложението Yettel. Можеш да прекратиш полицата си в раздел "Смарт Турист" на приложението Yettel или като посетиш магазин на Yettel, в който се предлага този застрахователен продукт.

Покритието ти важи за период до 31 последователни дни. Застраховката при пътуване започва, когато телефонът ти се свърже с мрежа в чужбина. Веднага щом се свържеш отново с мрежата на Yettel, застраховката спира и ще ти бъдат начислени премии за всеки от дните, в които си пътувал в чужбина. Ако не си се върнал в рамките на 31 дни, твоето покритие при пътуване ще бъде спряно автоматично и ще ти бъдат начислени премии за 31 дни застрахователно покритие.

Покритието за пътуване започва, когато телефонът ти се свърже с мобилна мрежа в чужбина.

Можеш да прекратиш полицата си в раздел „Смарт Турист" на приложението Yettel или в магазин на Yettel, в който се предлага този застрахователен продукт. Не можеш да прекратиш полицата си по време на пътуване в чужбина, освен ако не са изминали 14 или по-малко дни от датата на сключването ѝ . Изтриването на приложението Yettel от телефона също не прекратява застраховката.

След сключването ѝ, твоята застраховка ще е в сила до:
> достигане на максималната възраст на застраховащия по полицата;
> прекратяване на застраховката от страна на застрахователя;
> прекратяване на договора ти за мобилни услуги с Yettel.

Други

Ако не си доволен от услугата, която си получил, свържи се с Чъбб на +359 2 437 4731, безплатен телефон 00800 210 0393 или на operations@coris.bg. Трябва да цитираш номера на твоята полица, за да можем да разрешим проблема възможно най-бързо. Подробна информация за процедурата за подаване на жалба можеш да намериш в Условията на Вашата Застраховка.

Информирай го, че вече си застрахован. Можеш да покажеш твоята Застрахователна полица и Условията на Вашата Застраховка, които са ти били предоставени или изпратени по електронна поща, когато си сключил полицата за „Смарт турист“.